Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Domyślnie Lampa YN565EX przestała błyskać

YN-565Ex padła.. nie działa... a prawie nowa. ;(
    Ledwo jeden dzień porządnego błyskania i lampa odmówiła posłuszeństwa. Ledwo co kupiłem, odebrałem przesyłkę, pstryknąłem kilka testowych fotek aby zobaczyć czy wszystko jest ok, zapakowałem do torby, następnego dnia trochę focenia. Dzień później po wykonaniu kilku błysków - klops... nie działa

Zmiana baterii nie pomogła.

Kilka objawów po padnięciu:
    - lampę można włączyć i wyłączyć,
    - po podpięciu do aparatu nie wyzwala błysku,
    - po włączeniu dioda PILOT ciągle świeci się na zielono,
    - przednia dioda podświetlenia AF świeci się lekko na czerwono,
    - można wejść do ustawień i je zmieniać, jednak pokazują się tylko opcje od 00 do 09,
    - nie można włączyć podświetlenia,
    - można włączyć sygnały dźwiękowe przyciskiem,
    - nie można zmienić trybu MODE,
    - lampa nie reaguje na zmiany ogniskowej obiektywu,
    - można przestawić ZOOM lampy ale działa tylko zaraz po włączeniu i reaguje tylko na jednokrotne naciśnięcie zmiany. W efekcie można przejść z trybu automatyczne go manualny tylko o jeden krok,
    - nie działa zmiana EV.

... praktycznie nic poza włączeniem/wyłączeniem powiadomień dźwiękowych i wejściem do ustawień nie działa.

Moim zdaniem wygląda to na jakiś błąd softu.
    Jakieś pomysły jak to reanimować? Lampa nowa, na gwarancji, ale jest mi w tej chwili strasznie potrzebna. Pisałem do sprzedawcy ale na razie bez odzewu.
    Nikon system...

Domyślnie

Wygląda na to że poleciał program w sterowniku lampy. Samemu nic nie zdziałasz. Pozostaje wysłać lampę do serwisu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GonzoG Zobacz posta
    Wygląda na to że poleciał program w sterowniku lampy. Samemu nic nie zdziałasz. Pozostaje wysłać lampę do serwisu.
    z wielką przyjemnością bym tak zrobił, jednak jak wysłałem maila dziś o 10-tej do sprzedawcy - do tej pory nikt się nie odezwał.
    Nikon system...

Domyślnie

Wyciągnij baterie na noc, może się "zawiesił", a nie uszkodził.

Domyślnie

Leżakowała nockę bez baterii - nic nie pomogło. YN565EX wciąż nie działa.
    Nikon system...

Domyślnie

Niedawno kupilem na allegro YN565EX i zbytnio sie nią nie nacieszyłem przestala błyskać i szybko rozładowuje aku. Znacie może jakis namiar na serwis gdzie mógłbym ja wysłać?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dulmen Zobacz posta
    Niedawno kupilem na allegro YN565EX i zbytnio sie nią nie nacieszyłem przestala błyskać i szybko rozładowuje aku. Znacie może jakis namiar na serwis gdzie mógłbym ja wysłać?
    W Polsce chyba nikt ich w pełni nie serwisuje, więc albo wysłać sprzedawcy, albo do producenta - Chiny.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dulmen Zobacz posta
    Jeżeli kupowałeś nową na KUP TERAZ a sprzedawcą była firma, to możesz odesłać do tej firmy. Powinieneś zresztą dostać gwarancję, a jeśli sprzedawca nie udziela gwarancji to zawsze masz 2 lata od zakupu na niezgodność towaru z umową.

Jeśli natomiast kupowałeś od osoby prywatnej i nie chce ona przyjąć tej lampy: sprawdź ile sprzedawała ostatnio na allegro (w sumie nie tylko ostatnio), jak sprzedaje dużo to możesz takiego delikwenta sprawdzić w jego urzędzie skarbowym - czy prowadzi działalność gospodarczą. Jeśli tak - możliwość jak powyżej, jeśli nie - możesz takiej osobie napisać w delikatny sposób, że Urząd Skarbowy z pewnością byłby zainteresowany jego działalnością handlową.

Jeśli kupowałeś od osoby prywatnej która praktycznie nic nie sprzedaje - to możesz odezwać się do jednej z firm która importuje te lampy legalnie i tam postarać się o naprawę/wymianę z dopłatą.
    Nikon system...

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Gierałtowice /Andrychów

Domyślnie

Dołączam się do pytania mam ten sam problem...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez looki1989 Zobacz posta
    Dołączam się do pytania mam ten sam problem...
    Jakiego pytania ??
    Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
    Nikon
    D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów