Close

Strona 207 z 292 PierwszyPierwszy ... 107157197205206207208209217257 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 061 do 2 070 z 2916

Wątek: Co wybrać?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Chorzowski Zobacz posta
    A jaki program z grupy darmowych byście polecili? No i oczywiście z tych łatwiejszych w obsłudze dla początkujących. Z tego co czytałem to fotoshop jest trudnym w obsłudze programem i dość drogim. W piraty się nie mogę bawić bo w Holandii ponoć dość mocno walczą z piractwem.
    ViewNX dostajesz wraz z lustrzanką np. D5100.

Program ViewNX2 to kompleksowe narzędzie do importowania, organizowania, edytowania i udostępniania zdjęć oraz filmów. Specjalne narzędzia do obróbki filmów ułatwiają efektowne przedstawienie akcji lub twórcze łączenie filmów ze zdjęciami. Zdjęcia można edytować w widokach przeglądarki, funkcji GeoTag i edycji, a każdy z tych widoków można dostosować do aktualnych potrzeb. Program ViewNX2 jest dołączony do aparatów cyfrowych Nikon, można go też pobrać z witryny Nikon. Dzięki niemu zarówno amatorzy, jak i zawodowcy mogą doskonale prezentować swoje zdjęcia.
    źródło http://www.nikon.pl/pl_PL/product/software/viewnx2
    Nikon

Domyślnie

Jedna rzecz to wywołanie NEFa - tu przyda się np. Capture One (chyba jest jeszcze w promocji), Lightroom (dość tani jak na swoje możliwości), Nikon Capture NX-D (od niedawna darmowy) lub Rawtherapee (darmowy od zawsze). Druga rzecz to dalsza obróbka oraz różne czarowanki, ale tu niestety po Photoshopie długo, dłuuugo nic a później pewnie darmowy GIMP.

Czy Photoshop jest trudny? Może na początku. Trzeba sobie przyswoić kilka nowych rzeczy jak warstwy czy maski a później już z górki. Jest w sieci od groma tutoriali, każdy chcący na pewno da radę. Jak gdzieś utkniesz, nie masz pomysłu jak zapytać googla, zawsze możesz napisać na forum.
    ['O]

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Schiedam Holandia

Domyślnie

Dzięki wszystkim za pomoc w wyborze aparatu jak i za informacje na temat programów do edycji zdjęć. Jak tylko znajdę czas to skocze do mediamarkt i kupie aparat (chyba ze poczekam do urlopu i kupie w PL) Jak już wszystko będę miał to pochwale się jakimś
    zdjęciem. Jeśli oczywiście będzie cos ciekawego do pokazania :P

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Chorzowski Zobacz posta
    Dzięki wszystkim za pomoc w wyborze aparatu jak i za informacje na temat programów do edycji zdjęć. Jak tylko znajdę czas to skocze do mediamarkt i kupie aparat (chyba ze poczekam do urlopu i kupie w PL) Jak już wszystko będę miał to pochwale się jakimś
    zdjęciem. Jeśli oczywiście będzie cos ciekawego do pokazania :P
    Do przedostatniego zdania było wszystko ok. :P

Domyślnie

Witam,
    chciałabym żeby ktoś mnie upewnił w wyborze Po długich analizach zdecydowałam się kupić używaną 7000. Budżet to ok 3000 może trochę więcej. w zestawie chciałabym skompletować 18-105 i jakąś namiastkę tele. oraz jeżeli starczy budżetu to coś do makro. Na razie jestem kompletnym nowicjuszem ale chyba szybko sie uczę w związku z czym zależy mi w tej chwili i na zdjęciach i krajobrazowych i makro i możliwosci uchwycenia zwierza ze zwyżki. Może macie jakieś sugestie?

Domyślnie

Nie wiem po ile teraz stoją używki D7000 + N18-105. Ale strzelam, że pewnie około 2500 zł. Zostaje 500 zł na tele... Jeśli możesz naciągnąć budżet to za 800 zł powinnaś dostać używkę N55-300. Jak sama widzisz, na makro już nie wystarczy...

Domyślnie

Witam,

mam pytanie jestem początkującym amatorem i potrzebuję Waszej porady w kwestii wyboru sprzętu. Mam budżet do max 2200-2300 i już wiem że będzie to Nikon D5100 i teraz myślę nad dwoma opcjami. Pierwsza to obiektyw 18-105mm, natomiast druga opcja to puszka z obiektywem Nikkor 35mm f /1,8 , będę głównie fotografował ludzi , na wakacjach i innych uroczystościach rodzinnych i jako że te 2 opcje mieszczą się mniej więcej w tej cenie sam nie wiem co wybrać . Pomóżcie

Domyślnie

Najlepszą opcją byłby N18-105 + lampa YN468-II...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nikoniarzd3100 Zobacz posta
    Nie wiem po ile teraz stoją używki D7000 + N18-105. Ale strzelam, że pewnie około 2500 zł. Zostaje 500 zł na tele... Jeśli możesz naciągnąć budżet to za 800 zł powinnaś dostać używkę N55-300. Jak sama widzisz, na makro już nie wystarczy...
    No właśnie. I teraz pytanie: czy 7000 to dobry wybór? Tak w ogóle :P Powiedziano mi że lepiej brać 7000 niż 5xxxx

Domyślnie

Jeśli jest sprawny, to bardzo dobry wybór.

Strona 207 z 292 PierwszyPierwszy ... 107157197205206207208209217257 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów