Close

Strona 1 z 6 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 51

Domyślnie Kompakt do 1500zł max2000

bardzo zabiegany jestem pomóżcie przy doborze kompaktu do 1500 zł, chyba że jakiś naprawdę ciekawy sprzę to max 2000 zł. Musi się mieścić w kieszeni. Ma być zawsze ze mną, uniwersał. Nie zaszkodzi przyzwoite makro, zoom nie musi być duży, chce by zdjęcia były dobrej jakości. Może być za tysiaka jak nie ma wielkiej różnicy w jakości. Nie musi nyć nikon jeśli znacie inne modele chętnie sprawdze. Nie mam zawiele czasu by czytać opinie które zawsze zresztą są skrajne.
    Ostatnio edytowane przez rox_dol ; 02-07-2014 o 21:07

Domyślnie

Ze schowaniem do kieszeni bywa czasem kłopot, ale fujifilm x20 jest super.
    - Stary człowiek czytał dziecku Odyseję i ono w ogóle przestało mrugać oczami. A ty co opowiesz?
    - Przechodząca kobieta, która w deszczu złożyła parasol i zupełnie przemokła...

Domyślnie

j.w.
    parę zalet godnych zastanowienia ma imho też samsung ex2f..
    "Z pasją fotografuj życie, ale nie zapomnij i żyć z pasją" Z. Kamm

Domyślnie

Olympus xz2 , Sony RX100

Domyślnie

Ja bym postawił na Sony RX100.
    Pozdr.
    było żółto i czerwono
    był też FUJI, ale wykończyła go czerwona zaraza
    fotografie Stankiewicz Tomasz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomek s Zobacz posta
    Ja bym postawił na Sony RX100.
    Pozdr.
    ...lub troszkę większego, porównywalnego jakością fotek i sporo tańszego Olympusa XZ-2.

http://www.optyczne.pl/201.7-Test_ap...sumowanie.html

Mam i dlatego polecam
    Ostatnio edytowane przez stachmuszel ; 04-07-2014 o 11:08
    Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko

Domyślnie

Dzięki, po przeczytaniu muszę się zastanowić, bo w teście na optyczne.pl sony wypada gorzej jeśli chodzi o jakość zdjęć (będę używał głównie JPEG). Czy te testy są obiektywne? może używał ktoś obydwu?

Domyślnie

Cena diametralnie się różni 1200 olympus i 1800 za soniaka. Czytając opinie użytkowników sony byłem gotów go kupić a teraz mam mały dylemat. Niestey nie mam w pobliżu sklepu w którym mógłbym je sobie porównać. Przy xr100 ekwiwalent dla 35 na szerokim to 37mm trochę za "wąsko", bo często krajobraz będzie tematem nr 1. Jeśli ktoś może potwierdzić jak faktycznie wygląda jakość JPEGów to będę wdzięczny. Za xr100 przemawiają gabaryty, chociaż te w Olympusie są akceptowalne. Doradźcie proszę. Jeśli jakość jest taka sama, lub olympus wypada lepiej to wybór pewnie padnie na niego.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rox_dol Zobacz posta
    Przy xr100 ekwiwalent dla 35 na szerokim to 37mm trochę za "wąsko"
    ?? RX100 ma 28-100 mm w ekwiwalencie.

Olympusa nie mam, RX100 używa moja żona, czasem ja, jako małpki rodzinnej i jesteśmy bardzo zadowoleni z jakości.
    Ostatnio edytowane przez pbb ; 05-07-2014 o 08:43
    D7500, Z50, kiedyś wiele innych, analogi, aż do Zorkij S i Start 66. Zabawki Nikon 1 J5, V3. Obiektywy: N10-24, N16-80, N80-400G, Sam8,5. Dawniej dużo szkieł do różnych systemów. Wyliczam, żeby żadna cholera mi nie mówiła, że nie wiem o czym piszę. No!

Domyślnie

Ja ostatnio miałem na wypadzie w gory D700 i xz2. Po porównaniu materiału doszedlem do wniosku, ze D700 będę zabiearal tylko tam, gdzie potrzebuje użyć S17-35. Po za tym będę zabierał Olympusa. Fotki sa b.dobrej jakosci, robotę robi szkło, baaardzo ostre i jasne (1.8-2.5). Olympusowy JPG jest swietny. W rx100 jest szkło o podobnym ekw ogniskowych, ale na długim końcu ma chyba f4,9 vs f2.5 w olympusie, a to około 2EV różnicy. To naprawdę dużo. W rx100 przeszkadzała mi delikatna niebieska dominanta, wszechobecna na fotkach.
    Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko

Strona 1 z 6 123 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów