Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 23

Wątek: Rzeszów

Domyślnie

Sprawę hdru pominę - najzwyklej nie dojdziemy w tym do porozumienia. Uważam obróbkę za fatalną, ale rozumiem, ze komuś może się wściekle podobać - nie wnikam, godzę się z tym po prostu.

Sprawa podnoszenia aparatu za to jest o wiele prostsza. Chyba sobie nie wyobrażasz, że podnoszenie aparatu zawsze, w każdych okolicznościach i w całej działalności fotograficznej jest złe... Czasem są okoliczności, że trzeba go podnieść lub opuścić- w związku z tym to, że gdzieś to komuś radziłem, nie zmienia zasadniczo tego, że na takich zdjęciach jak tutaj będzie to się odbijać fatalnie, co widać.

Jeśli jest to ciężkie do zrozumienia, to trudno. Mam nadzieję, że innym czytającym będzie jakoś łatwiej zrozumieć o czym mówię, nawet pomimo tego, że komuś innemu, w jakichśi innych okolicznościach widać poradziłem, żeby aparat jednak podniósł.
    pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stanseba Zobacz posta
    @2pompony dziękuje za opinie. Mógłbym zobaczyć jakieś Pana zdjęcia?
    Wysoko mierzysz, ale dobrze! uczyć trzeba się od najlepszych
    Teraz Lady Ku

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez milk Zobacz posta
    Wysoko mierzysz, ale dobrze! uczyć trzeba się od najlepszych
    Nie chce sie z nikim mierzyc. Bardziej chcialem zobaczyc jakies zdjecia tego Pana tu wrzucone.

Domyślnie

Nie chce sie z nikim mierzyc. Bardziej chcialem zobaczyc jakies zdjecia tego Pana tu wrzucone.

ot... Młodzież
    Teraz Lady Ku

Domyślnie

@2pompony wczesniej Pan pisal podkreslajac, ze nigdy nie radzil tu podnoszenia aparatu. Ciezko dojsc do ladu jak Pan nie czyta co pisze. Teraz Pan pisze, ze obrobka fatalna i to pomijajac ze obrobki nie bylo ma wiecej sensu niz pisanie o hdr. Gdzie Pan na zdjeciu numer 1 widzi hdr?? Chce wlasnie uslyszec krytyczne uwagi, ale bedace uwagami merytorycznymi. Nie ciezko moje zdjecia skrytykowac bo sa slabe, ale pisanie o hdr to jakies nieporozumienie. Czytam Pana inne opinie o zdjeciach i troche sie zastanawiam. Potrafi mi Pan napisac dobra rade odnosnie zdjecia pomnika i kosciola i jednoczesnie inna przy ktorej zadaje sobie pytanie WTF.
    Pozdrawiam
    Sebastian
    PS Prosze tylko o to zeby sie Pan nie obrazal, bo nie mam tego na celu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez milk Zobacz posta
    ot... Młodzież
    Rozwinie Pan swoja mysl?

Domyślnie

Panie Sebastianie, proszę sobie przeczytać post 11 tego wątku i proszę spróbować go zrozumieć.
    pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 2pompony Zobacz posta
    Panie Sebastianie, proszę sobie przeczytać post 11 tego wątku i proszę spróbować go zrozumieć.
    Szczerze mowiac szkoda mi czasu na jalowe debaty z kims kto w jednym poscie zarzeka sie ze czegos nie napisal, a w nastepnym pisze ze jednak napisal. Panu tez radze nie tracic czasu na szukanie hdr gdzie go nie ma i pisaniu ze mna.
    ot Mlodziez
    Pozdrawiam

Domyślnie

Szczerze mowiac szkoda mi czasu na jalowe debaty z kims kto w jednym poscie zarzeka sie ze czegos nie napisal, a w nastepnym pisze ze jednak napisal.
    Czy ja piszę po turecku? Czy piszę używając sanskrytu?

Jeśli ktoś chce sfotografowac dzwonnicę stojąc 5 metrów od niej - poradzę mu, żeby zadarł obiektyw, bo inaczej nie osiągnie celu. Bo wtedy skróty perspektywiczne tkwią niejako w założeniu zdjęcia, są tego zdjęcia istotą.

Jeśli ktoś chce sfotografować architekturę tak jak na tych zdjęciach i zadziera obiektyw do góry - to robi źle, bo fasady mu się walą. Ponieważ walące się fasady są powszechnie uznawane za błąd szkolny - więc wtedy mu poradzę, żeby trzymał obiektyw poziomo.

Jak strasznie trzeba być, jakby to powiedzieć, mało ostrym, żeby tego nie rozumieć? Też już kończę tą dyskusję, bo mnie żenuje tłumaczenie tak prostych rzeczy, jak jeszcze widzę niezrozumienie.
    pozdrawiam bombelkowo

Domyślnie

Pisal Pan, ze nigdy tu nikomu nie radzil zadzierania obiektywu UWA do gory. Tak czy nie?? Poznie jak udowodnilem, ze jednak mija sie Pan z prawda, kreci Pan, ze radzil ale w innen sytuacji. Trzeba miec troszke odwagi i przyznac sie. Moze Pan sie tu pochwali jakimis fotkami i wystawi na krytyke.
    Wycieczki osobiste w stylu, ze jestem "malo ostry" prosze sobie darowac. Taka rada, niech Pan nigdy nikogo nie obraza w necie, bo to swiadczy o braku kultury i niskiej samoocenie.
    Zegnam

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów