Close

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 54
    Oszczędny w słowach
    Miasto
    Wieliczka

Domyślnie

Żadem ze mnie znawca ale przychylam się do zdania, że na pierwszy rzut okiem - twarz modelki "wyskakuje z obrazu plastikowością". W większych rozdzielczościach jakby lepiej, ale jednak...
    Po zastanowieniu stwierdzam, że hiper gładka twarz nie współgra z pomiętym mundurem i w tym chyba tkwi problem tej fotografii.
    Czekam z niecierpliwością na następne prace bo widać, że działasz... BTW fajny bekstejdż na blogu.

P.s.
    Aż do dzisiaj żyłem w przeświadczeniu, że to 35 winietuje na FX :P

Domyślnie

za poprzednikami... twarz jakby wklejona z innej foty
    D90, T 17-50, N50 1,8D, Di622, siakiś statyw i kompletny brak czasu

Domyślnie

Ja tam się nie znam na takich fotach ale na pierwszy rzut oka laika to twarz wygląda jak domalowana nawet a nie plastikowa

Domyślnie

Bardzo fajne zdjęcia...tylko twarz się wyróżnia... jakby wklejona
    Nieważne czym - ważne jak!

Domyślnie

dobre kadry, podoba się. Co do obróbki twarzy - mogłoby być troszkę delikatniej.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez OberD Zobacz posta
    P.s.
    Aż do dzisiaj żyłem w przeświadczeniu, że to 35 winietuje na FX :P
    Winietuje winietuje, ale trzeba wiedzieć jak się obchodzić, jak będziesz chciał to Ci zostawię org. jakiś z 35 na maila, zobaczysz sobie winietkę bez korekcji

Domyślnie

zakladam ze nadal bedizesz upieral sie przy zdaniu ze szczegoly sa malo wazne. i tradycyjnie bez dbalosci o sczegoly zdjecia polegna, bez wzgledu na to ile kasliwych komentarzy wyprodukujesz.
    dlatego tez - owszem twarz jest wyglaskana niczym lalka, co przy nietknietej szyi i rekach daje efekt komiczny szczegolnie gdy dolozyc do tego pognieciona koszule. W szczegolnosci gdy widac kolosalna roznice kolorystyczna na liniii twarz - szyja - rece.
    ale to pikus.
    najwieksza wpadka jest w stylizacji. przypiales modelce jednoczesnie Pour la Merite, Virtutti Militari i Order Odrodzenia Polski. zeby bylo weselej OOP to wersja przyznawana po roku 1944 (chyba ze mnie wzrok myli, jesli tak to przepraszam), a Pour le Merite po raz ostatni przyznano w 1918. Gorzej ze zestawiles ze soba najwyzsze wojskowe odznaczenie pruskie i niemieckie z najwyzszym wojskowym odznaczeniem polskim oraz drugim co do waznosci polskim odznaczeniem cywilnym. troche slabo

oczywisice - to wszystko malo wazne szczegoly. jak jednak powiedzial Buonarotti - "szczegoly tworza doskonalosc a doskonalosc nie jest juz szczegolem"
    Odpowiadam jedynie za to co napisalem - nie za to co zrozumiales

Domyślnie

Ja pierdziele. Ciągle to samo. @kurczeblade po co umieszczasz na tym forum zdjęcia? To zdaję się jest bez sensu? @sailor po co udzielasz się w wątkach @kurczeblade? Obaj macie za małe siusiaki czy co?
    Może umówcie się na wspólną sesję, w tych samych warunkach i strzelcie parę fotek. A jak to nie starczy, to dajcie sobie po gębie Potem opublikujcie swoje prace na forum, a rzecz forumowa Wam oceni.
    Fuji

Domyślnie

Wg mnie foty są zaczepiste. Retusz twarzy jest świetny, obróbka też. To już chyba takie spaczenie portrecistów, że skupiają się na twarzy i ją najbardziej dopieszczają Jedyne co mnie razi to 'suchość' rąk modelki no i niedoświetlenie ich. A poza tym - świetne

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez basket Zobacz posta
    Ja pierdziele. Ciągle to samo. @kurczeblade po co umieszczasz na tym forum zdjęcia? To zdaję się jest bez sensu? @sailor po co udzielasz się w wątkach @kurczeblade? Obaj macie za małe siusiaki czy co?
    Może umówcie się na wspólną sesję, w tych samych warunkach i strzelcie parę fotek. A jak to nie starczy, to dajcie sobie po gębie Potem opublikujcie swoje prace na forum, a rzecz forumowa Wam oceni.
    Co twoj komentarz wniosl konstruktywnego do tej dyskusji?
    Skomentowalem watek kurczaka jak kazdy inny wskazujac w nim bledy.
    Ma on wartosc merytoryczna bo wiadomo co poprawic przy nastepnych sesjach. Autor wyciagnie z tego wnioski lub nie.
    Natomiast twoj post jest tu potrzebny jak musztarda w torcie.
    Odpowiadam jedynie za to co napisalem - nie za to co zrozumiales

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów