Close

Strona 7 z 15 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 149

Domyślnie

Przy sprzedaży sprzętu zawsze lepiej przyjąć mniej optymistyczny wariant. Nową 35 teraz można znaleźć po 730 PLN więc ciężko Ci będzie sprzedać Twoją(używaną i pewnie już po gwaracji) za 600 PLN. Do Sigmy w wersji ART o której piszesz musiałbyś dołożyć nie dwu-krotność a trzy-krotność tego co dostaniesz za N35 bo stoi ona po ok 1800 PLN i nigdzie taniej w Polsce do tej pory nie widziałem. Co do zachwytów to nie słyszałem o nikim kto by ją miał na forum (poza knopersem). Sam się nad nią zastanawiałem bo ma lepsze światło, jest ostrzejsza i trochę szersza od Nikkora, ale postanowiłem że jeszcze poczekam na S24/1.4. Wspominasz po raz kolejny o portrecie więc kup N85, wniesie on znacznie więcej do portretu niż nowa puszka DX. D7100 względem D5100 w portrecie to jedynie większy wizjer który ułatwi manualne ostrzenie i możliwość podłączenia oryginalnego gripa. Drugi argument to już naprawdę na siłę.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez plan3s Zobacz posta
    Trzymaj tą kasę, dokładaj do niej i wtedy kup sobie np D610 [...] - poczujesz różnicę przynajmniej.
    Hmm... jestem świeżo po przetestowaniu w FJ... D7100 i D610. D7100 zrobił na mnie spore wrażenie ale D610... hmm... jeszcze większe...

BTW 85/1.8G standardowo nie było...
    Nikon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Andrzej1974 Zobacz posta
    D7100 zrobił na mnie spore wrażenie ale D610... hmm... jeszcze większe...
    A konkretnie?

Gaduła Awatar zgera
    Miasto
    Siedliska, Podkarpacie

Domyślnie

D7100 i D610. D7100 zrobił na mnie spore wrażenie ale D610... hmm... jeszcze większe...
    Bo te modele mają wszystko co potrzebuje zaawansowany amator, nie chcę obrażać tych wszystkich, między innymi siebie co używają niższych modeli.
    NIKON D3100, NIKKOR 18-55 VR II, 18-105 VR,

Domyślnie

wg mnie zamowic 85 a majac d5100 albo d700 albo 600 za jakis czas zobaczysz wlasnie ta magie fx a i szkla ci pod niego wystarcza na d7100 poza guzikologia i wiekszym wizjerem nie zyskasz, nawet iso bardziej szumi bo upchana matryca, wiec obrazek imho bedzie taki sam badz ciut ostrzejszy po przeskalowaniu w dol, ale najwiekszy skok w obrazku bedzie w fx a nie dx na dx co innego jak bys mial d60-d200 ale taki przeskok tu duzej roznicy w matrycy przeciez niema, to jesli na guzikologi ci nie zalezy to po kiego diabla pchac sie w body ktore jeszcze jest drogie i W JAKOSCI OBRAZKA niewiele jesli w ogole zyskasz
    co innego funkcje ale sam obrazek no ja z utesknieniem zbieram na 85 bo podpinajac ja do portretu czulem ze to jest to
    d750 + d800+dk17m+dk19+ gripy newell+> nikkor 28 1.8g , Jupiter 37a, sigma 35 art, sigma 24 art, sigma 50 art, sigma 85 art +> sb910 + 400ws z aku +yn685 -> kiev 60 + sonnar 180
    https://500px.com/witoldpiotrowski

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nikoniarzd3100 Zobacz posta
    A konkretnie?
    Hmm... prowokacja?

@witboy,
    właśnie najbardziej mi przypadł do gustu D610.

D7100 ma na plus m.in: guzikologię na korpusie (teraz zaczynam ją dopiero doceniać), wizjer (większy i jaśniejszy), MZ jest też szybszy przy robieniu zdjęć czy szybciej ustawia ostrość, większy LCD też jest na plus (człowiek coraz starszy a i wzrok już nie ten)... Choć w jakości obrazka, jak teraz oglądam materiał, to jakoś wielkiego szału nie widzę...

Choć D7100 zrobił na mnie pozytywne wrażenie to jednak D610 jeszcze lepiej mi się spodobał I szczerze mówiąc chyba zacznę rozglądać się za body FX bo to jednak inna bajka niż DX...
    Ostatnio edytowane przez Andrzej1974 ; 22-05-2014 o 20:18
    Nikon

Domyślnie

Hmm... prowokacja?

@witboy,
    właśnie najbardziej mi przypadł do gustu D610.

D7100 ma na plus m.in: guzikologię na korpusie (teraz zaczynam ją dopiero doceniać), wizjer (większy i jaśniejszy), MZ jest też szybszy przy robieniu zdjęć czy szybciej ustawia ostrość, większy LCD też jest na plus (człowiek coraz starszy a i wzrok już nie ten)... Choć w jakości obrazka, jak teraz oglądam materiał, to jakoś wielkiego szału nie widzę...

Choć D7100 zrobił na mnie pozytywne wrażenie to jednak D610 jeszcze lepiej mi się spodobał I szczerze mówiąc chyba zacznę rozglądać się za body FX bo to jednak inna bajka niż DX...
    I szklarnia do FX też jest inną bajką. Chyba ż jesteś bogaty z domu, ale nie sądzę bo nie zadawałbyś takich pytań. Jak nie wiadomo o co chodzi to na pewno chodzi o kasę.

Domyślnie

Andrzej moja rada kup dobre szklo 85 1.8G jest swietne tak samo 28 1.8G ja sie przesiadlem z D3100 na D7100 i jakosc obrazka specjalnie sie nie roznila "jedynie" ergonomia itd itp wiele by pisac - bylem zadowolony ale dopiero dokupienie FX zrobilo na mnie ogromne wrazenie 1 raz trzymalem w reku FX i jak zobaczylem matryce, wizjer to bylo wielko WoW, pozniej ta glebia ostrosci i jakos obrazka zrobila na mnie rownie duze wrazenie
    D700 + D610 + D7100 + Pixel Vertax MB-D14/MB-D15, + dużo szkieł http://1drv.ms/QpEswo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ;3376073
    Andrzej moja rada kup dobre szklo 85 1.8G jest swietne tak samo 28 1.8G ja sie przesiadlem z D3100 na D7100 i jakosc obrazka specjalnie sie nie roznila "jedynie" ergonomia itd itp wiele by pisac - bylem zadowolony ale dopiero dokupienie FX zrobilo na mnie ogromne wrazenie 1 raz trzymalem w reku FX i jak zobaczylem matryce, wizjer to bylo wielko WoW, pozniej ta glebia ostrosci i jakos obrazka zrobila na mnie rownie duze wrazenie
    @adrianek32 właściwie to mogę się podpisać pod Twoimi słowami...

Myślę, że... 85/1.8G jest na pewno świetnym szkiełkiem portretowym i je na 100% kupię (żałuję tylko, że nie podpiąłem wczoraj w FJ... N85/1.4). Jakość w obrazku z D5100 a D7100... hmm... nie widzę porażającej różnicy. Za to chwyt, wizjer, obsługa... dużo lepsze niż w D5100. Ale i cena za D7100 też jest dużo "lepsza" bo wynosi tyle, co 3 nowe sztuki D5100 i raczej mnie zniechęca do tego - w końcu amatorskiego - body. Co do puszki FX, czyli D610... hmm... to jest to Myślę, że w tym kierunku pójdę. Tylko pytanie, czy już teraz, czy za jakiś niedługi czas...

Co do kasy... hmm... o nią się nie martwię bo spokojnie na dzisiaj mógłbym mieć od ręki kilka D4s ze szklarnią z górnej półeczki. Bardziej martwię się o żonę, która nie czuje tej pasji do fotografii, co ja. Choć bardzo lubi pozować i cieszyć się ładnymi fotkami, które jej zrobię. Trzeba nieźle się nagłówkować, żeby mieć jej akceptację np. za wydanie 2-3k na kolejny obiektyw czy aparat (zamiast aparatu za np. 4000 zł woli zakup 2 rowerów lub wymianę mebli w kuchni, które po maks. 3 latach jej się już zbrzydły). I tu a nie w kasie jest problem...
    Nikon

Domyślnie

hehe no to tylko kupowac szklarnie a pozniej body jak Cie stac to kupuj FX'a naprawde warto w/g mnie, ja kupilem bo mnie stac i nikt mi nie marudzi a ze to moja pasja to juz inna sprawa moglem kupic drozsze body FX'owe ale D610 mi wystarczy tymbardziej ze mam dobre body DX'owe i nie potrzebuje jakiegos super AF'u, ten z D610 wystarcza
    D700 + D610 + D7100 + Pixel Vertax MB-D14/MB-D15, + dużo szkieł http://1drv.ms/QpEswo

Strona 7 z 15 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów