Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Domyślnie Zillertal - Gerlos pod chmurami

Do tego zdjęcia podchodziłem kilka razy. Od początku wiedziałem że będzie konwertowane do b&w, nie tylko dlatego że lubię przedstawiać górskie widoki w b&w, ale także dlatego że jest to całkiem niezła ucieczka od nieciekawego światła
    Próbowałem różnych rodzajów obróbki - samych b&w było 6 wersji Ostatecznie jednak przesunąłem suwaki na maksa i zdecydowałem się na takie podejście (kliknięcie powiększa):

A oto wersja bardziej konserwatywna:

I jak, które niebo wybieracie?

Domyślnie

Ja jestem bardziej za wersją nr dwa. Mimo wszystko, ale nieba jak smoła mi nie pasuje. Za to, to jak Ci chmurki spasowały, to jest po prostu bajka.
    Piękny widok. Mimo wszystko można w kolorze? z czystej ciekawości, a i gdzie to zrobione?
    Pozdrawiam
    Janusz

D7100+N 18-105; S10-20; S17-50 2,8; N50 1.8G+BENRO A1695F
    Kilka moich zdjęc i jeszcze kilka

Domyślnie

Chyba jednak #2

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bajcy Zobacz posta
    Ja jestem bardziej za wersją nr dwa. Mimo wszystko, ale nieba jak smoła mi nie pasuje. Za to, to jak Ci chmurki spasowały, to jest po prostu bajka.
    Piękny widok. Mimo wszystko można w kolorze? z czystej ciekawości, a i gdzie to zrobione?
    Zrobione w ośrodku Zillertal Arena. Pod względem zachmurzenia, faktycznie było świetnie - ale tylko w dolinach, bo niebo jak widać było bardzo mdłe. Dlatego wybrałem cz-b, ale skoro pytasz... poniżej kolor. Jak widzisz, to zdecydowanie nie była pora na klimatyczne zdjęcia.

Domyślnie

Może i na klimatyczne nie, ale widok na prawdę robi wrażenie i nawet mi nie przeszkadza, że na niebie się nic nie dzieje, bo jest go na tyle mało, że w oczy się nie rzuca.
    Zdrówko

D7100+N 18-105; S10-20; S17-50 2,8; N50 1.8G+BENRO A1695F
    Kilka moich zdjęc i jeszcze kilka

Domyślnie

Będę za 2-ka. Na jedynce troszkę za smoliście. Okolice super - byłem tam w tym roku na przełomie luty/marzec
    K5 + S10-20 + 40/2.8 Ltd + 70/2.4 Ltd + 15/4 Ltd + T70-200/2.8 + Lee Filters
    http://bartekkw.deviantart.com/
    "Dwanaście świetnych fotografii każdego roku to wspaniały plon" Ansel Adams

Domyślnie

b&w dwa, absolutnie. No a przy okazji wiem, że jestem konserwatystą

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bartekkw Zobacz posta
    Będę za 2-ka. Na jedynce troszkę za smoliście.
    Mam podobnie jak kolega.

Domyślnie

e, ja również jestem za jak_to_sam_nazwałeś konserwatywną wersją.

Domyślnie

Także wybieram dwójkę. Jedyna przez to czarne niebo trochę taka komisksowa. Ogólnie bardzo zacna fotografia.
    Panerai vel Eliot Capone

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów