Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Domyślnie Vista x64 Driver

Jest driver do nikona d80 do visty x64 ?

Domyślnie

A po co Ci driver? Sprzet jest widziany po podłączeniu jako dysk wymienny... Zadnego sterownika nie trzeba.

Domyślnie Vista 64 - bit a problemy

Cytat Zamieszczone przez e64 Zobacz posta
    Pytanie jak najbardziej zasadne a nie chodzi o zrzut fotografii z Nikona na komputer lecz o oprogramowanie Nikona. Jestem szczęśliwym posiadaczem nowego kompa z Intel Core 2 Duo i właśnie Windows Vista Home Premium 64-bit. Duży problem ze ściągnięciem odpowiednich sterowników do wielu komponentów i programów a właśnie dzisiaj zauważyłem, że nikonowski Picture Project wiesza mi się bez słowa wyjaśnienia... Program Dimage Viewer do podręcznej cyfrówki Konica Minolta A 200 nawet nie dał się zainstalować. Panda ma uaktualnienie tylko do Vista 32 a do 64 podobno ukaże się w lipcu 2008. Taka jest cena pionierskiej nowoczesności. Mimo wszystko - warto było, bo obróbka fotek tylko śmiga...

Domyślnie

Dokladnie o to mi chodzilo ...

Domyślnie

No to teraz jasniej, czyli pytanie bylo o działanie Picture Project pod Vista 64, a nie zaden ster do D80...

Domyślnie

Jeszcze gwoli uzupełnienia - Windows Vista ma bardzo rozbudowane opcje obługi obrazu i nawet - jak podaje - może otwierać pliki RAW, problem w tym, że odsyła do producenta danego aparatu foto celem ściągnięcia odpowiedniega "patcha"; no i zarówno Nikon jak Minolta ( w moim przypadku) nie dysponują uaktualnieniami do Vista 64-bit...

Oszczędny w słowach Awatar arecki1
    Miasto
    Zachodniopomorskie/Świnoujście

Domyślnie

Spróbuj zainstalować oprogramowanie w trybie zgoności z Windowsem XP (jest taka możliwość tylko nie pamiętam w którym miejscu). Ja miałem GeForce'a 4400 do którego niestety nie było sterowników pod Vistę a standardowe z Visty powodowały konflikt (!?). Zainstalowałem w trybie zgodności i działało bez problemów więc wydaje mi się że u Ciebie powinno pomóc.

Domyślnie

Tak jak napisał Arecki, kliknij na ikonę aplikacji, prawym klawiszem myszy z menu kontekstowego wybierz zakładkę właściwości -> zgodność i zaznacz OS (XP). Jeżeli to nie pomoże, będziesz musiał poczekać na wesję, która będzie poprawnie chodzić na Viscie. To niestety przypadłość nowych systemów operacyjnych, podobnie było również z XP...
    Grupa GRYF | D300s | MB-D10 | N12-24/4 G DX AF-S | N17-55/2.8 G DX AF-S | SB-800 | and ...

Domyślnie

driverow nie ma bo nikon nie suportuje 64 bitowych systemow (vista & XP). dyskutowac o powodach nie ma sensu, kto mial do czynienia z microsoftem wie ze nie jest latwo. dodatkowo ilosc systemow 64 bitowch jest mala co tez nie wplywa motywujaco na nikona. na szczescie ilosc ta ciagle wzrasta wiec jest swiatelko w tunelu
    podpis nieczytelny

Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Domyślnie

Altro, czyli mówisz, że jest wyraźna różnica w szybkości obróbki zdjęć pomiędzy Vistą 32bit i 64 na tym samym sprzęcie? Jakiego rzędu (%)? I napisz proszę, jakiego oprogramowania używasz

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów