Szukaj
Wyglądają jak crop fotki z komórki..
Siedziałem za zasyfioną szybą.
Ostatnio edytowane przez hartman ; 26-04-2014 o 00:28
Środkowe najbardziej, bo najmniej wygląda na zwykłe "podglądanie", przez to, że bardziej jest kontekst pociągu.
Wybór zdjęcia to część procesu twórczego - pozostawienie tego komuś na forum, przy wrzuceniu 3 bardzo podobnych zdjęć, jest dla mnie brakiem pomysłu na zdjęcie, a brak pomysłu i kontaktu autora ze sceną, chociaż minimalnego zaangażowania dla mnie dyskwalifikuje zdjęcie w streecie.
d70s + N18-70 + N55-200
Konstruktywna krytyka zawsze się przyda. Zastanowię się nad sobą.
55-300 na 300 to nie stałka
Czy użycie polara poprawiłoby kontrast przez dwie szyby?
A mnie sie podoba pomysl.
Moj turystyczny kompakcik: D750, 16-35/4VR, 50/1.8G, 70-200/4VR, T 150-600, SB-900. Tylko czasu i umiejetnosci brak...
Ale tu właśnie brak pomysłu, no chyba że za pomysł uważamy samo pstryknięcie twarzy pasażera w oknie vis a vis. To taki sam "pomysł", jak pstryknięcie staruszki idącej ulicą przez początkującego reportażystę. Wiele tego typu zdjęć zbierało laury na konkursach, pokazywano je w prasie, ale te zdjęcia miały jakąś głębszą myśl do przekazania. Nie wątpię, że autor wątku kiedyś trafi rzeczywiście na swój moment.
sprzęt: fotografuję sercem
Fota jest spoko. Tylko po co 3 wersje? Gdybys opublikował 1, świadomie wybrane biłbym brawo. Przy 3 i oświadczeniu, "ze nie wiesz co wybrać" jest słabiej. Ale zdjęcie ma potencjał. Czyli masz oko. Ćwicz, próbuj, rób.![]()
https://www.facebook.com/lookandphoto trochę bloga
Skontaktuj się z nami