Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Domyślnie Od Trzech Koron do Tatr

Jest to jedno z najtrudniejszych zdjęć (nie mylić z najlepszym) jakie wymyśliłem sobie siedząc na kanapie. Dopiero trzecie moje wejście na Trzy Korony okazało się tym trafionym. Pogoda pozwoliła spędzić noc w tym spektakularnym miejscu i napawać się widokiem od nocy do poranka. Warunkiem prócz księżyca na niebie był brak lub bardzo słaby wiatr ( a tam wieje prawie zawsze ) oraz dobra widoczność. W innym przypadku rozstawienie statywu mija się z celem gdyż cała metalowa platforma, która jest na szczycie wchodzi w mikro wibracje i czasy rzędu kilkudziesięciu sekund bądź dłuższych odpadają. W każdym bądź razie udało się. Ale czy jestem zadowolony w 100% to już nie wiem? Zapraszam na Okrąglicę, czyli najwyższy punkt Trzech Koron.

1.

2.

Domyślnie

Mnie sie bardzo podoba, jakoscio jest ekstra, co do samych technikaliow to drugie wyglada jak by lecialo w prawo oraz pokusil bym sie o kilka naswietlen co by nie poruszyc gwiazd...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
    Mnie sie bardzo podoba, jakoscio jest ekstra, co do samych technikaliow to drugie wyglada jak by lecialo w prawo oraz pokusil bym sie o kilka naswietlen co by nie poruszyc gwiazd...
    Dziękuję Ci bardzo za słowo pisane. Jednak co do kilku, krótszych naświetlań to nie mogę się zgodzić gdyż wtedy byśmy mieli kilka punktów na niebie obok siebie. Przesunięcie ziemi względem gwiazd jest nieubłagane.

Domyślnie

Piękne!
    Dwójeczka zachwyca kadrem, ale ta "obłość" psuje odbiór...
    NIKON

Domyślnie

Wow! Gratuluje pięknych zdjec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wolnyslimak Zobacz posta
    Jednak co do kilku, krótszych naświetlań to nie mogę się zgodzić gdyż wtedy byśmy mieli kilka punktów na niebie obok siebie
    Nie tak to widze, myslalem o wymaskowaniu calego nieba a nie nalozeniu kilku ekspozycji na siebie...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
    Nie tak to widze, myslalem o wymaskowaniu calego nieba a nie nalozeniu kilku ekspozycji na siebie...
    A to przepraszam za niecelną uwagę. A co do techniki to musiałbym zobaczyć w takim razie o czym piszesz gdyż chyba nie bardzo rozumiem. Myślałem o kilku ekspozycjach nałożonych na siebie ale jednak się myliłem...

Gaduła
    Miasto
    Kamieniec Ząbkowicki

Domyślnie

Piękne widoki w świetnej jakości, jeżeli chodzi o kadr to jestem za dwójką.
    Zawsze podziwiam wszystkich, którzy chodzą po górach nocą by złapać kadr w niepowtarzalnych warunkach. Jak widać warto.
    D610 | N 16-35 VR | N 85/1.8D | T 90/2.8 Di | T 70-300 VC || D70s | N 18-70/3.5-4.5

Domyślnie

Dla mnie zdjęcia kapitalne! Dwójka faktycznie ciut w prawo leci, ale spokojnie można skorygować podczas obróbki.

Domyślnie

super extra miód i orzeszki! mi się podoba bardziej 1
    Z8 | S 24 1.4 ART | 35+50+135 1.8 S | FTZ II | SB700
    Było D90 | D7100 | 2 x D750 | Z6 II

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów