Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Domyślnie Projekt 28mm - Ślub jednym szkłem

Hey

Zapraszam wszystkich na dość specyficzny ślub, a mianowicie zrobiony specjalnie tylko jednym szkłem.
    Kazimierz Dolny gru.2012 - czyli znów moja głęboka szafa

Serdecznie zapraszam do obejrzenia całości pod http://blog.pawelborowka.pl/projekt-...ym-obiektywie/

Najpierw obejrzyj całość później komentuj

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

Raz jeszcze zapraszam do obejrzenia najpierw wpisu u mnie na blogu, a później do komentowania
    Tutaj nie ma całości!!!!
    śluby, robaki, i dzieciaki a także wyprawy
    Pawel Borowka
    <')(((<-( <')(((<-( The deeper I go
    <')(((<-( The better I get

Domyślnie

BW są super ale to jakieś "zboczenie" u mnie. BW wydają się bardziej ostre.
    D90, 35 1.8G, 18-105 VR, YN-565EX

Domyślnie

Kadry bardzo fajne - świetna, reportażowa robota!
    Niewątpliwie zabrakło jednak światła...stąd pewnie spora ilość czarno-białych.
    Ale gdyby nie ten fakt, materiał jest świetnym dowodem na to, że można zrobić ślub jednym obiektywem

Domyślnie

Heh dobre, na poziomie zdjęcia. Widać ciemno ogólnie było, bo sporo poruszeń. Taką 7 to raczej do kosza bym dał Ale to może moje zboczenie. Wątek do polecania gimbusom sprzętologom i początkującym ślubniakom wałkującym temat "jaki sprzęt najlepiej".

Domyślnie

Zdjęcia rewelka, chodź 7 moim zdaniem nie powinno znaleźć się w galerii
    Piszesz że było to wyzwanie, a widzę że inni też podpinają się i piszą, że to wielkie wyzwanie zrobić reportaż jednym szkłem. No ale jakim szkłem i jakim body...Nie jeden ma dwie klasy niżej, też jeden obiektyw i też dają rady
    Ogólnie kawał dobrej roboty.

Domyślnie

Z tego co pokazałeś w wątku najfajniejsza (pod względem obróbki) 12-tka; oglądałem na blogu pozostałe - fakt, najlepiej wychodzą Ci b&w.

1 x D3+28: sadyzm? Ja jednak nie chciałbym żeby fotograf na moim ślubie "sprawdzał się" w taki sposób (1 body + 1 szkło); brakuje mi jednak ujęć zrobionych dłuższą ogniskową.

Ale ogólnie bardzo fajnie ogląda się całość
    "Któż jak BÓG!" - Św.Michał

Domyślnie

Bardzo ciekawy pomysł i jak to ktoś napisał na blogu "fajny prztyczek dla sprzętowych onanistów".
    D300, F90x, F401: S17-50, N70-210/4, N35-105
    Praktica MTL 5B, MTL 3 : Helios 44m-4, Revuenon 135 2.8. Pentor 28 2.8, Domiplan 50 2.8
    Zorka 4, Fied 5, Smiena Symbol, Lubitel 166 U, Agfa Isolette II

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Wieliczka

Domyślnie

Bardzo fajny reportaż. Momenty są złapane a szerokie kadry dobrze oddają kontekst.
    Tak czy inaczej szacunek, że ci się w ogóle chciało - na własne życzenie zrezygnowałeś z urozmaicenia reportażu zbliżeniami. Ale jak widać I TAK SIĘ DA To jak robota na zamówienie żeby udowodnić niedowiarkom że dla chcącego nic trudnego.

Pytanko - zaspokój moją ciekawość w tym przypadku - ta zdjęcia z bloga z ubierającą się młodą i odbiciem ośnieżonego płotu w szybie to takie zrobione "natural" czy jakoś sklejone w PS? Jeśli możesz zdradzić oczywiście ..

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez OberD Zobacz posta
    ...........

Pytanko - zaspokój moją ciekawość w tym przypadku - ta zdjęcia z bloga z ubierającą się młodą i odbiciem ośnieżonego płotu w szybie to takie zrobione "natural" czy jakoś sklejone w PS? Jeśli możesz zdradzić oczywiście ..
    Jest to zdjęcie zrobione z jednej klatki, jednego wołania RAWu - nie bawię się w sandwich'e no chyba, że jest to skrajnie konieczne.

Wyciemnienie partii szkła aby pokazać wnętrze pomieszczenia a co za tym idzie Agnieszki było zrobione moim ciałem.

Co do naświetlenie trzeba pamiętać, że m.więcej obiekt oświetlony przez szybę w znajdujący się niedalekiej odległości od szyby będzie oświetlony tylko ciut gorzej niż jest są warunki.
    W tym przypadku na zewnątrz było pochmurno ALE KONTRASTOWO drzewa vs niebo - , nie ma miejsc bardziej naświetlonych przez ostre słońce - czyli mamy równomierne oświetlenie i to zostało wykorzystane.
    śluby, robaki, i dzieciaki a także wyprawy
    Pawel Borowka
    <')(((<-( <')(((<-( The deeper I go
    <')(((<-( The better I get

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Wieliczka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Borowa Zobacz posta
    Jest to zdjęcie zrobione z jednej klatki, jednego wołania RAWu - nie bawię się w sandwich'e no chyba, że jest to skrajnie konieczne.

Wyciemnienie partii szkła aby pokazać wnętrze pomieszczenia a co za tym idzie Agnieszki było zrobione moim ciałem.

Co do naświetlenie trzeba pamiętać, że m.więcej obiekt oświetlony przez szybę w znajdujący się niedalekiej odległości od szyby będzie oświetlony tylko ciut gorzej niż jest są warunki.
    W tym przypadku na zewnątrz było pochmurno ALE KONTRASTOWO drzewa vs niebo - , nie ma miejsc bardziej naświetlonych przez ostre słońce - czyli mamy równomierne oświetlenie i to zostało wykorzystane.
    Dziękuję za wyjaśnienie!

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów