Close

Strona 953 z 2397 PierwszyPierwszy ... 4538539039439519529539549559631003105314531953 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 9 521 do 9 530 z 23962

Wątek: Sony NEX

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Remol71 Zobacz posta
    Tani jak barszcz.
    Cena pewnie adekwatna do jakości.
    Świat jest pełen niezwykle ostrych, technicznie doskonałych lecz g#wno wartych zdjęć
    D750+Z5+Zfc

Domyślnie

Żeby nikt nie przeoczył kolejnej premiery, wstawiam link. http://www.optyczne.pl/6827-news-Son...m_f_4-5.6.html
    Nowy mocarz w rodzinie.

Czy mi się wydaje, czy A3500 różni się od A3000 samym numerkiem? Na nowe szkło spuszczę zasłonę milczenia. Z tego co kojarzę, jest to pierwszy obiektyw pod bagnet E (nie FE) od momentu premiery A-siódemek. Jak tak dalej pójdzie to faktycznie cała nadzieja w Samyangu i innych niezależnych producentach.
    to be a rock and not to roll

Domyślnie

Ciekawe, może Tamron coś popełni ?
    Fuji S3Pro || Nikkor 35/1.8G DX; 50/1.8D

Domyślnie

Przy premierze A7 MariuszJ wieszczył, że era szkieł E się w Sony skończyła. Nie wierzyłem mu wtedy, nie wierzę nadal, ale cholera, fakty jak na razie mówią same za siebie. Szeroki kąt bez AFu jeszcze ujdzie i tak większość zdjęć robię na hiperfokalnej, ale im dłuższa ogniskowa tym trudniej mi się ostrzy, tak naprawdę absolutna pewność zapewnia tylko powiększenie obrazu. Co wymaga jednak pewnego czasu i nie do końca pozwala zapanowac nad kadrem w przypadku dynamicznych scen. Peaking działa tak sobie, nie jest tak precyzyjny jakbym sobie życzył. Poza tym mocno zależy od warunków oświetleniowych.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Domyślnie

Podejrzewam, że A7 wprowdzili głównie dlatego, by bardziej przycinać na szkłach, na podobnej zasadzie jak w C/N - ludziki kupowały na zapas szkła FF w razie gdyby coś tam ten teges tamteges. W efekcie był wypasiony system pod FF, armada plasticzanych kitów pod cropka i tylko (na zasadzie że raz do roku to i kuro pierdnie) od wielkiego dzwonu perełka w stylu 35/1.8

Domyślnie

Dziwne, przynajmniej dla mnie, bo co z tego, że bagnet ten sam, jak aparaty już nie. W przypadku lustrzanek C/N to miało sens, bo nie było aż tak dużych dysproporcji pomiędzy wielkością lustrzanek z segmentu amatorskiego i profesjonalnego. W przypadku NEXa, nie wyobrażam sobie podłączania wspomnianego już tu 70-200/4 z innego tylko powodu jak ciekawość. Biegania z tym po ulicy już sobie w ogóle nie wyobrażam. Nawet w przypadku A7 jest to dla mnie trudne do zwizualizowania. Nie wiem czemu SONY się uparło na zrobienie z A7 quasiprofi puszki reporterskiej.
    NEXy czy A7 zostały stworzone do małych zgrabnych obiektywów jak PZ, E16 czy E20. Chociaż chyba jestem odosobniony w tym poglądzie.
    Obawiam się, że większość stałek to teraz będzie jednak FE. Szkoda, ale jak te perełki będą wypuszczali z głową to mogę na nie poczekać.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Domyślnie

Wysyłam Nexa do serwisu - wymiana ekranu plus usunięcie klikania przy filmowaniu. Jest jeszcze jakaś ukryta wada w tych aparatach? Szkoda 2 razy wysyłać. Zauważyłem, że po wyłączeniu aparatu słychać migawkę, czy to normalne?
    Ostatnio edytowane przez neck ; 24-03-2014 o 17:08

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez neck Zobacz posta
    Zauważyłem, że po wyłączeniu aparatu słychać migawkę, czy to normalne?
    Przy każdym wyłączeniu?
    Temat był poruszany, chyba wszyscy to mają, moim zdaniem to czyszczenie matrycy.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez neck Zobacz posta
    Wysyłam Nexa do serwisu - wymiana ekranu plus usunięcie klikania przy filmowaniu. Jest jeszcze jakaś ukryta wada w tych aparatach? Szkoda 2 razy wysyłać. Zauważyłem, że po wyłączeniu aparatu słychać migawkę, czy to normalne?
    A co z ekranem ?
    Pytam, bo mnie też czeka wysyłka do serwisu na ekran, który ma przebarwienia na krawędziach.

Domyślnie

W sumie obiektywów jest już kilka i specjalnie do NEX już nie ma co dorobić chyba? Czego Wam brakuje?

Strona 953 z 2397 PierwszyPierwszy ... 4538539039439519529539549559631003105314531953 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów