Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Domyślnie Co bedzie lepsze do kosciola d90 czy RX100?

Wypadla mi rodzinna impreza w kosciele, wezme Nexa i 16mm powinien sobie poradzic, ma dobre uzywane iso,
    ale moze jeszcze da rade RX100? I powiedzcie czy warto wziac d90+35 1.8? (bez dodatkowej lampy) czy juz nie ma sensu brac d90 i sobie darowac? Powiecie co wedlug was najlepiej by sie spisalo? Nex + 16mm / d90 i 35 1.8 czy moze rx100? Bedzie to taki mix video+zdjecia, moja dzialka to nie sa koscioly, dlatego waham sie troche nad tym d90.. bo to jednak juz stary sprzet i w stosunku do Nex-a wedlug mnie slabiej sobie radzi w ciemnych pomieszczeniach. i tak przyszedl mi do glowy jeszcze ten rx100? czy sobie go tez darowac?
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

Moim skromnym zdaniem zdecydowanie D90+35/1.8. Nex ma lepsze ISO o ok. 1EV, ale ciemniejsze szkło. AF zdecydowanie lepiej poradzi sobie w D90.
    Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stachmuszel Zobacz posta
    Moim skromnym zdaniem zdecydowanie D90+35/1.8. Nex ma lepsze ISO o ok. 1EV, ale ciemniejsze szkło. AF zdecydowanie lepiej poradzi sobie w D90.
    A dodatkowo jednoczesny ekwiwalent 24mm i 50mm pozwoli na zróżnicowanie kadrów. Idę o zakład, że stosunek ilości zdjęć w kościele 50mm vs. 24mm będzie wynosił mniej więcej 75%:25% ...

RX100 nie waży, więc też go można mieć w kieszeni.

Gaduła Awatar matys
    Miasto
    szczecin / chesterfield

Domyślnie

A e16 na 2.8 rewelacyjne nie jest... brałbym d90 i rx100
    .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez matys Zobacz posta
    A e16 na 2.8 rewelacyjne nie jest...
    ... przez co jest bardzo artystyczne, co się w sam raz nadaje na taką okoliczność.

Gaduła Awatar matys
    Miasto
    szczecin / chesterfield

Domyślnie

Patrząc na to w ten sposób, masz rację. Wypadałoby wziąć na taką okoliczność również fujian'a
    .

Domyślnie

ok. dzieki.
    Cytat Zamieszczone przez koniecpolska Zobacz posta
    RX100 nie waży, więc też go można mieć w kieszeni.
    Racja, jest taki maly ze czy on bedzie czy nie to w zasadzie roznicy nie zrobi..
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Uprawnienia umieszczania postów