Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: Ingress

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Warszawa/Gocław

Domyślnie Ingress

Wątek dla Ingress'owców (są tu tacy?)
    Ostatnio edytowane przez Rafał_Sz ; 22-03-2014 o 16:44 Powód: tap.

Domyślnie

pare dni temu wrzucilem na telefon ale jeszcze nie mialem okazji sie pobawic
    D7100 /// n18-105 f/3.5-5.6 AF-S /// n50 f/1.8 /// s10-20 f/4-5.6
    http://www.flickr.com/photos/lukpep/

Domyślnie

A co to?

Dajcie jakiś krótki opis tego :P
    Słyszałem, że to coś na androida ale nie wiem na czym polega.
    D70 + N18-105VR + N35/1.8G + SB-600
    Helios 44M-7/2 + Jupiter 135/3.5

Nadworny melexiarz Awatar foto4deg
    Miasto
    Norwegia/Bydgoszcz

Domyślnie

Nareszcie coś pozytywnego Nie są to może klasyczne podchody, ale samo zmuszenie uczestnika do wyjścia na zewnątrz jest bardzo dobrą ideą. Szczególnie jeśli myślimy o zasiedziałej przed kompami i konsolami młodzieży, no i forumowiczach

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Warszawa/Gocław

Domyślnie

Ja wsiaklem, slowo daje. W piec dni zrobilem piaty poziom i chyba ze 20km na butach. Moim zdaniem caly pomysl i gra jest tak innowacyjna ze nie ma do czego porownywac.

Opis pozniej. Z komputera.

Fabuła w telegraficznym skrócie:

Do naszego świata przesiąka nieznana energia (XM) poprzez miejsca zwane portalami. Gracze (agenci) dzielą się na dwie grupy (faction) zielonych (oświeconych) ktrórzy chcą udostępnić ją ludziom i mało zastanawiają się skąd pochodzi i niebieskich (ruch oporu) którzy chcą zostawić ową energię do dyspozycji CIA bo obawiają się, że może być bieda z jej używania.

Gra:

Celem gry jest oczywiście przejmowanie portali od wroga i tworzenie między nimi pól (stref wpływów) wszystkie działania w grze wymagają XM (którą sie zbiera chodząc - najwięcej jest jest przy portalach) Wszystkie działania w grze dają AP (punty doświadczenia potrzebne do wejścia na wyższy poziom). Jak to w klasycznym RPG do wszystkich działań są potrzebne najróżniejsze przedmioty, które zbiera się hakując portale (swoje lub wroga).

Klu imprezy jest takie, że w większości przypadków żeby cokolwiek zrobić trzeba stać koło portalu, a portalami są zgłoszone przez graczy kościoły, kapliczki, charakterystyczne budynki, fontanny, pomniki itp... Planszą gry jest po prostu.... rzeczywistość czyli mapy googla, więc granie polega na łażeniu po realnym świecie.

Chyba udało mi się w paru zdaniach, więcej to już dla zainteresowanych jest w necie.

Aaaa gra jest po angielsku, jeśli ktoś ni w ząb nie kuma języka Szekspira będzie potrzebował znacznie więcej poczytać, bo zadania treningowe są objaśniane przez lektora po angielsku (+ plansza z tekstem) Tak więc przynajmniej na początku słuchawki obowiązkowe.
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 23-03-2014 o 15:36 Powód: nie piszemy postu pod postem.

Domyślnie

Aaaaa...to taka zabawa dla tych co nie mają ani pasji ani przyjaciół aby nie powariowali samotnie w domach i sobie jakiś cel na chwilę wymyślili, który to zasłoni .

Nadworny melexiarz Awatar foto4deg
    Miasto
    Norwegia/Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lena&TheShadow Zobacz posta
    Aaaaa...to taka zabawa dla tych co nie mają ani pasji ani przyjaciół aby nie powariowali samotnie w domach i sobie jakiś cel na chwilę wymyślili, który to zasłoni .
    Kto zabrania zabrać przyjaciół i np. aparat? Masz ograniczoną wyobraźnię

Domyślnie

To już wiem dlaczego jak ostatnio szliśmy z kumplem po chinola to się upierał, żeby iść okrężną drogą
    D300 | S 10-20 | N 18-200 VR | N50/1.4 AI | T 17-50/2.8 | S 105macro | N 70-300VR | SB600

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez foto4deg Zobacz posta
    A po co do towarzystwa ktoś, kto gapi się w swojego smartfona lub tablet. Co to za relacje interpersonalne?

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Warszawa/Gocław

Domyślnie

Wrecz jest to wskazane i praktykowane. Samemu mozna oczywiscie grac ale gra jest przewidziana jako zespolowa i pewnych rzeczy nie da sie zrobic samemu.
    Cytat Zamieszczone przez Lena&TheShadow Zobacz posta
    Jak latwo kogos posumowac prawda? Dla Twojej wiadomosci przedstawiam skrocona liste moich pasji/zainteresowan. Mam nadzieje ze mozesz sie pochwalic rownie dluga:

+motocykl +warsztat +obrobka skrawaniem
    +foto (wiadomo)
    +szeroko pojeta informatyka (programowanie, adminowanie (linux))
    +elektronika
    +zeglarstwo srodladowe i morskie
    (+klimaty okolo zeglarskie = mnostwo znajomych)
    + podroze (z plecakiem korzystajac z komunikacj publicznej) glownie po Azji

Tak jeszcze mi sie skojarzylo, portale maja przypisane zdjecia, zazwyczaj kiepskie pstryki wykonane komorka. W piatek znajomy mial wolne i pol dnia spedzilismy robiac zdjecia portali w jego i mojej okolicy. Oczywiscie telefony wylaczone, wiedzielismy co mamy focic wiec nie gralismy w tym czasie.
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 23-03-2014 o 15:34 Powód: nie piszemy postu pod postem.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów