Wątek o fotelach jest niesamowicie rozwinięty i można tam znaleźć naprawdę cenne uwagi. Ale jeżeli mamy już fotel to potrzeba biurka.
Jeżeli ktoś ma wydzielony pokój bądź ma dużo miejsca to zapewne - im większe tym lepsze. Wtedy nie widzę problemu. Oczywiście nie bawiłbym się w wysuwane tacki na klawiaturę itp..
Ale jeżeli macie mało miejsca (jak ja) to zaczynają się schody. Mam 2 pokoje, w jednym dziecko a drugi to jednocześnie nowoczesny salon, sypialnia (planuję łóżko składane chowane do szafy) oraz miejsce do pracy. Teraz mam standardowe stare biurko 140x75x75, na nim monitor 24 cale i jest ok. Ale miejsca będzie mniej z powodu wspomnianej szafy.
Ma ktoś coś do polecenia fajnego? Musi być mniejsze niż obecne, w nowoczesnym stylu, ergonomiczne. Dodatkowo chciałbym, żeby było na tyle głębokie, żeby dało się wsunąć pod nie wyprostowane nogi.
Jest też opcja, żeby zamiast głębokiego biurka zrobić normalne, płytkie, a do tego wysuwaną tackę na klawiaturę oraz monitor na solidnym ramieniu (do ściany). Wtedy mógłbym się odsunąć od ściany wraz z klawiaturą i monitorem. Co myślicie?
P.S.
Dodam, że takie "staroświeckie" biurka z płyty meblowej (na allegro dumnie nazywa często nowoczesnymi) odpadają... po prostu nie pasują do nowoczesnego klimatu pomieszczenia. Poza tym naprawdę nie widzę jakiś fajnych rozwiązań..
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami