Close

Strona 91 z 102 PierwszyPierwszy ... 41818990919293101 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 901 do 910 z 1011

Domyślnie

Zamień te dwie D na G i będzie mega-super.
    Rules are foolish, arbitrary, mindless things that raise you quickly to a level of acceptable mediocrity, then prevent you from progressing further.
    Michał poleca: D750 / Z5 / 24-70

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez karolt Zobacz posta
    Popieram - moja 85/1.8D na razie zostaje ale resztę mam dokładnie jak proponujesz i uważam że to szkła o dobrej relacji cena - jakość. Do tego została 35/1.8G bo szkoda mi sprzedawać... z drugiej strony za duży wybór czasem powoduje kombinacje zamiast skupieniu się na samym fotografowaniu....
    Temat to 28/1.8G - napiszę że też się bałem złej opinii... kupiłem z drugiej ręki od człowieka który miał do sprzedania cały arsenał szkieł w świetnym stanie/chyba z dotacji.../ Przysłał mi dziesiątki zdjęć które mnie przekonały ze szkło jest ok... Po pierwszych "strzałach" banan na gębie jest Obiektyw jest szybki i celny... aberrację na otwartej przysłonie są duże ale w zasadzie wszystkie nowe stałki nikona tak mają...nawet te najdroższe... Jak ktoś potrzebuje tym pracować zarobkowo to potwierdzam że warto nawet kupić nowy... ja go używam hobbystycznie i te parę stów mniej za używkę uważam że to super rozwiazanie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez karolt Zobacz posta
    Prawdę kolega mówi
    N D800, D750, 10.5/2.8G, 16-35/4.0VR, 20/1.8G, 24/1.4G, 35,50,85/1.8G, 60/2.8D, 70-200/2.8GVRII | S 35/1.4

Domyślnie

A ja miałem 28kę i sprzedałem... No i teraz żałuję! Po przemieleniu sporej już ilości szkieł (część w stopce), dochodzę do wniosku że zestaw 28-50-85 jest dla mnie niemal doskonały. Do tego jakieś UWA (zastanawiam się nad 18-35G) i jest idealnie. Ewentualnie mogłoby też być 35+85, w zależności czy nowa 35tka okaże się warta swojej ceny. BTW jak ktoś ma na sprzedaż 28 1.8 to zapraszam na PW
    D600 S14 N28 N16-35 N50 T28-75 N70-210

Domyślnie

Ja mam to szkło już prawie rok, używam amatorsko ale często. Nie miałem zastrzeżeń, jedynie z UV marumi czasem mydlił. Goły strzela jak trzeba
    No ale ostatnio w górach robiłem fotki rowerowe. I Af mnie zawiódł. Nie trafiał. Pudła za pudłem i to takie na granicy foty do kosza. 50 1,8 D zapięta do d700 jak zwykle pokazała klasę.
    Miał ktoś z was taki przypał z AF w 28? Nie oczekuję Af ninja 24-70 f2,8 ale bez przesady. Nadjeżdżającego rowerzysty( i to nie na pełnej prędkości) nie złapać?
    FX - 28 - 50 - 135

Domyślnie

Powiem tak - zadna z nowych stalek afs nikona nie nadaje sie do reporterki, 28 nie jest zadnym wyjatkiem.

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    Powiem tak - zadna z nowych stalek afs nikona nie nadaje sie do reporterki, 28 nie jest zadnym wyjatkiem.
    Zdefiniuj "reporterkę" - wiem że masz dużo racji ale dla wielu użytkowników "reporterka" to fotografowanie na ślubach
    W teatrze, na wernisażu, ślubie spoko obleci a prawdziwa reporterka to tylko zoomy 2.8 ale to dla mnie oczywistość...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez siwyozzman Zobacz posta
    Zdefiniuj "reporterkę" - wiem że masz dużo racji ale dla wielu użytkowników "reporterka" to fotografowanie na ślubach
    W teatrze, na wernisażu, ślubie spoko obleci a prawdziwa reporterka to tylko zoomy 2.8 ale to dla mnie oczywistość...
    Dla mnie reporterskim jest obiektyw, który w warunkach w których zdjęcia powtórzyć nie możemy, dostarczy nam większość trafionych zdjęć. Uwzględniając w tym trudne światło i ruch obiektu fotografowanego.

I o ile 24-70 spełnia te warunki, 28G na pewno nie.

Paczka jakichś niedawnych sampli.

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

Potwierdzam fakt, choć mają też sporą przewagę nad stałkami z serii D (piszę na przykładzie repo ślubnego).

Poruszam w tym temacie wyłącznie fakt działania AF na D600/D800 bo akurat posiadam 28 / 50 / 85 - wszystkie 1.8 af-s G.

Po przejściu na te szkła podczas akcji trzeba koniecznie używać ciągłego AF. Niestety pierwsze repo z przyzwyczajenia na pojedynczym AF to się mocno zdziwiłem - bardzo dużo fot nie trafionych, AF długo myślał.

Sam zastanawiam się czy jednak nie skoczyć jakościowo w dół na 35 2.0 / 50 1.4 / 85 1.8 - wszystkie seria D. Zyskam wtedy bardzo szybki i sprawny AF pojedynczy, za to mogę zapomnieć o super ostrości na pełnej dziurze jak i o sprawnym ciągłym AF
    lovestorymakers.com

Domyślnie

Dobrze, że nic o tym nie wiedziałem, bo bym mnóstwa reportaży w ogóle nie zrobił
    Takie teksty powinni puszczać u dentysty na fotelu, zamiast gazu rozweselającego. Efekt piorunujący.

28/1.8G + 50/1.4G (po tym reportażu zmieniłem na 50/1.8G, ale i tak dała radę):
    https://plus.google.com/u/0/photos/1...58929891430289
    Ostatnio edytowane przez karolt ; 08-03-2014 o 11:51
    Rules are foolish, arbitrary, mindless things that raise you quickly to a level of acceptable mediocrity, then prevent you from progressing further.
    Michał poleca: D750 / Z5 / 24-70

Strona 91 z 102 PierwszyPierwszy ... 41818990919293101 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów