Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Domyślnie Madzia na otwarcie

Z grubsza wyleczyłem kolano, zająłem się wszystkimi sprawami, które mi zalegały, tak więc i pierwsza ustawiona sesja w tym roku, a dla Was na sam początek 3 kadry, które wybrałem dość szybko.

1.

2.

3.

Pozdrawiam
    D90 || N18-105 || N35 2.0D || N50 1.4D || J135 3.5

Domyślnie

Trójka najlepsza choć nie porywa. Dwójkę psują detale, tj. kawałek gościa na ławce i poświata nad głową modelki, która pewnie została po niestarannej obróbce.Wygląda jak wklejona do zdjęcia. Jedynka kiepska - tniesz modelkę w nogach a zostawiasz przy tym kiepską , prześwietloną górę zdjęcia.
    "Gdy jestem głodny, otwieram lodówkę, nie odmawiam, gdy proszą na wódkę"

Domyślnie

dłoń na jedynce... ała
    WWW || FB || BK
    jestem babą

Domyślnie

Czy to właśnie ten moment, kiedy muszę zacząć się bronić?

3.

4.

5.

BONUS w postaci agresywnego PS:

Domyślnie

Bronić? Przed czym tutaj nie strzelają do ludzi za zdjęcia tylko wyrażają swoje opinie.
    Na 5 tabliczka za modelką. 3 może fajna ale w innym kadrze.
    Co do "bonusu" to dużo pracy cię czeka w PS bo po za rozmyciem podciągnięciem kontrastu i zmianą na B&W nic nie widzę więcej, to rozmycie to okropne.
    To jest opinia lajka wiece masz prawo się z nią ni zgodzić i nie traktować serio

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jozephe Zobacz posta
    Bronić? Przed czym tutaj nie strzelają do ludzi za zdjęcia tylko wyrażają swoje opinie.
    Na 5 tabliczka za modelką. 3 może fajna ale w innym kadrze.
    Co do "bonusu" to dużo pracy cię czeka w PS bo po za rozmyciem podciągnięciem kontrastu i zmianą na B&W nic nie widzę więcej, to rozmycie to okropne.
    To jest opinia lajka wiece masz prawo się z nią ni zgodzić i nie traktować serio
    Co do tabliczki, to nie ingeruję tak w zdjęcia i zostaje.
    Wiem, że mój PS kuleje, szczerze staram się nawet do niego nie wchodzić, 2,3,4 i BONUS go odwiedziły, reszta to ACR. Nie mam pojęcia, gdzie znaleźć coś fajnego, jakiś tutoriali, zadowolony obróbkowo jestem z 3.
    Pozdrawiam i dziękuję za opinię

Domyślnie

Tabliczkę można było zasłonić poprzez zmianę pozycji fotografa lub modelki.

Domyślnie

Pierwsze dwa zdjecia calkowicie pozbawione detali, wypalone. Ekspozyja MOCNO przesadzona. Wielka wypalona plama. 3 bardzo miekka.
    Drugie zdjecie z nr 3 najlepsze (jesli mozna tak powiedziec) ale znowu brak detali na skorze. Wypalone czolo.
    4 - podobny problem jak na 3
    5 - identyczny problem jak na 1 i 2
    Co do BONUS-u to z fajnego b&w zrobiles jakis ... nawet nie wiem jak to nazwac. Ten sztuczny blur wyglada tandetnie i nie realnie.

Popracuj rowniez nad kadrowaniem bo nie jest dobrze. Zwroc uwage na mocne punkty.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Matteo Zobacz posta
    Popracuj [...] nad kadrowaniem bo nie jest dobrze. Zwroc uwage na mocne punkty.
    Dokładnie...

Na 5. bardziej przyciąga uwagę znak WC czy kosz na śmieci aniżeli modelka a chyba nie taki był zamysł autora? Podobne do 5. jest zdjęcie nr 2. ale tam udało się autorowi zakryć znak WC modelką. Kosza już nie udało się ukryć. M.in. na takie niechciane "detale" trzeba zwracać szczególną uwagę i je ukrywać... odpowiednio kadrując, ustawijac modelkę... Mam nadzieję, że wiesz, co mam na myśli...
    Nikon

Domyślnie

Dziękuję wszystkim za opinie
    Co do przepaleń, chyba sobie uświadomiłem jak powstają, bo ja naświetlam zawsze w ACRze o 0,2-1eV na górę, bo mi się ciemne wydaje, a na histogramie w aparacie wygląda dobrze. Ludzie wytykają mi prześwietlenia od czasu kiedy obrabiam na lapku, więc chyba czas wrócić na normalny monitor.

Pozdrawiam :]

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów