Close

Strona 8 z 74 PierwszyPierwszy ... 6789101858 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 735
    Gaduła Awatar zgera
    Miasto
    Siedliska, Podkarpacie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gimbus Zobacz posta
    Tylu miłośników D90, że nic tylko nabyć ze 100 sztuk i jak nikon zakończy sprzedaż wystawiać na forumowej giełdzie ostatnie nowe egzemplarze "jedynej sensownej" puszki. ;D
    Jeśli stać Cię na aukcję charytatywną to możesz kupić, sprzedaż będzie raczej ze sporą stratą.

Cytat Zamieszczone przez Dho'ine Zobacz posta
    Jeszcze teraz to coraz lepsza puszka, można kupić używkę w dobrym stanie za tysiaka, nic tylko brać. Bo 1800 to już bym nie dał za nowy mino wszystko.
    Ja kupiłem nówkę w kwietniu 2012, ceny wtedy szalały bo fabryki Nikona zostały zalane w czasie powodzi.
    Za samo body zapłaciłem 2650 zł, kilka miesięcy wcześniej cena samego body sięgała 3000 zł.
    NIKON D3100, NIKKOR 18-55 VR II, 18-105 VR,

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Daimon Zobacz posta
    AF jest sprawny jak jest światło - przy małej ilości światła (np. piłka nozna przy sztucznym ośiwtleniu) punkt centralny słabo działa (reszty nie ma co próbować nawet). No i w takich warunkach ISO 6400 przy szkłach 2.8 też przestaje wystarczać - ale co by to nie mówić, ta puszka to amatorska zabawka, nie można wymagać tyle
    Moim zdaniem własnie tu leży cały problem zwolenników różnych korpusów. Tak naprawdę należy sobie odpowiedzieć na zasadnicze pytanie: do czego będę używał aparat i jak często. Mi D90 wystarcza, aż za bardzo. Z prostej przyczyny. W krajobrazie, portrecie czy makro, ani szybki i celny af, ani wysokie iso nie jest mi potrzebne. Mam tak dużo czasu, że ostatnim czasy coraz rzadziej stosuje af. Lubie ostrzyć ręcznie ze względu na "czucie fotografii". Przekonuje mnie jedynie pełna klata gdzie jest zupełnie inna plastyka zdjęć.
    Dla niektórych zaś D4 z jego iso nie wystarcza bo robią zdjęcia w skrajnie trudnych warunkach. Jeszcze dla innych ergonomia nie będzie miała kompletnie znaczenia bo robi zdjęcia od czasu do czasu. O szybkostrzelności nie wspomnę. Nie używałem u siebie jeszcze trybu seryjnego (poza testowymi zabawami), ale lubię czytać wątki w prześciganiu się który szybszy i jakie to karty są w stanie zapisać 8kl/s
    Nikon D7200 | D90 + MB-D80 | T11-16 2.8 | N35 1.8G | N18-105 3.5-5.6 | T90 2.8 Macro | T70-200 2.8 | SB-900 | YN-560 III

Domyślnie

AF w D90 jest całkiem sprawny i przy braku światła, ale z odpowiednim szkłem. Jak jeszcze miałem Nikkora 17-55 2,8 czy Nikkora 35 1,8 nie miałem naprawdę zastrzeżeń do AF. Wiadomo nie był to D3 - ale dawał radę. Teraz mam Tamrona 17-50 VR i przy braku światła to już nie jest ten pewny i szybki AF co przedtem.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Seś@ Zobacz posta
    Super puszka. Myślę że będzie trwalsza niż te późniejsze D7000 i D7100. Jeszcze w dobrych czasach robiona.
    I to jest dla mnie sedno sprawy, oby sprawdziło się również w przypadku body zakupionych w marcu 2013, jak moje To ma być moja puszka na dobrych parę lat, biorąc pod uwagę stosunek jakości i możliwości do ceny (1999 zeta prawie przed rokiem).
    Nikoś D90 + MB-D80 + Nikkor 16-85 VR + Nikkor 70-300 VR + Cosina 100 macro + SB-600 + Velbon Sherpa 600R
    Moja racja jest mojsza, niż Twojsza. Moja racja jest najmojsza!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez żółto-czarny Zobacz posta
    I to jest dla mnie sedno sprawy, oby sprawdziło się również w przypadku body zakupionych w marcu 2013, jak moje To ma być moja puszka na dobrych parę lat, biorąc pod uwagę stosunek jakości i możliwości do ceny (1999 zeta prawie przed rokiem).
    Wątpię, żeby tak było. Choć wg. niektórych nowe aparaty wykonywane są podobno z materiałów wykorzystywanych do budowy... bolidów F1. Powinny więc wytrzymać wszystko. Choć swoje zdanie na ten temat wyraziłem tutaj (odnośnie D5300). I wątpię, żeby nowsze aparaty przebiły wytrzymałością starsze. Czytalem, że dawniej produkowany sprzęt był wytrzymały a teraz robi się masówkę.
    Ostatnio edytowane przez Andrzej1974 ; 28-02-2014 o 08:49
    Nikon

Domyślnie

Kupiłem nowy na Amazonie 2 lata temu i nie zamierzam się z nim rozstawać, jak już to dokupię jakieś fx, bo szkła prawie wszystkie mam pod fx. A nazbierało się tego trochę.

Wysłane z mojego GT-I9300
    D600
    14,20,28x2,35,50,85,90,300,500
    28-75,70-210

Oszczędny w słowach Awatar puszosław
    Miasto
    okolice Wrocławia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Andrzej1974 Zobacz posta
    Wątpię, żeby tak było. Choć wg. niektórych nowe aparaty wykonywane są podobno z materiałów wykorzystywanych do budowy... bolidów F1.
    A ja myślę że to całkiem możliwe pewnie po pierwszym upadku kończy jak bolid po zetknięciu z barierką - rozsypie się w drobny mak ale karta wyjdzie z tego bez szwanku

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez puszosław Zobacz posta
    ...ale karta wyjdzie z tego bez szwanku
    W końcu najważniejsze są zdjęcia A co do Panów psioczących na najwspanialszą, tanią jak barszcz z torebki, superwytrzymałą, ściągającą jak magnes piękne kobiety, w studio lepszą od Hassela a na stadionie od D400 i 7DMII razem wziętych, piękną choć niepozorną 90tkę to chyba nie przeczytali uważnie tematu wątku

P.s Mimo, że obecnie puszczam się z inną(i przez to czuję się jak szmata) to 90tkę już zawsze będę kochał.
    Ostatnio edytowane przez cz4rnuch ; 28-02-2014 o 12:21

Domyślnie

A takie pytanie z innej beczki. Czy macie bad pixle? Ostatnio zauważyłem że na wysokim ISO na ciemnych kadrach czerwone kropki - oczywiście w niczym nie przeszkadza ale zastanawiam się czy częsty przypadek?
    Nikon D90, S8, T11-16, N18-105, N50 1.8, T70-300, S800 Mirror, Fotopro MGA-584, Youngnuo 486-II,

Domyślnie

Fajnie
    Zdjec trochę zobaczyc.
    Powinno byc tak w takim wątku, ze każdy wpis powinien byc obrazowany jakimiś fotami.
    Ps.
    Ja swoją d90 oddałem na ubezpieczenie. Modół af sie popsuł. Dawno to juz było. Mogłem, wiec za dopłata wymieniłem.
    Zrobiłem nią jednak pare ślubów i jako tako śmigała z dobrymi szklami.
    Zamiana jednak była "na lepsze" wiec zostały tylko wspomnienia.
    Podobnie jak z D40x który był zapasem wtedy. Super fajny aparat. Lepiej wspominam niż d90
    A d90...
    Poza mizernym iso i ciąganiem z cienia gdzie ta matryca sie nie sprawdza, puszka fajna.
    Miłe mam wspomnienia.
    ... ucze sie patrzec i widziec...
    i duqa z tego...

Strona 8 z 74 PierwszyPierwszy ... 6789101858 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów