Czy może ktoś się orientuje czy w leice M-E jest taka sama matryca jak w M9. Ewentualnie czy ktoś miał do czynienia z obydwoma modelami i może napisać parę zdań.
Szukaj
Czy może ktoś się orientuje czy w leice M-E jest taka sama matryca jak w M9. Ewentualnie czy ktoś miał do czynienia z obydwoma modelami i może napisać parę zdań.
Nigdy nie słyszałem, żeby była inna - wedle mojej wiedzy to ten sam Kodak. Inne są dopiero w Monochromie i M240.
Snoblesse oblige:
| buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |
Tu jest gość, który przekonuje, że to jednak trochę inne w odbiorze aparaty: http://50lux.com/2013/02/06/finally-...e-review-here/
Od siebie dodam, nauczony doświadczeniem, że firmware z M9 i z ME nie są kompatybilne, co powoduje, że - póki co - nie ma rady w ME na zawieszającą się migawkę i dłuuugi czas na refleksje aparatu. Matryca jest oczywiście taka sama, choć z uwagi na jakieś różnice w oprogramowaniu aparat może inaczej niż M9 interpretować obraz. Nie wiem, tak strzelam.
Ostatnio edytowane przez Franek_ ; 14-02-2014 o 12:50
Dzięki za info - myślałem, że Kodak już nie robi matryc.
Bo nie robi - robił.![]()
Snoblesse oblige:
tak, była taka jego fajna scianka do C645![]()
Völkchlor
Ma ktos moze baterie pozyczyc?
Road to Manila
Nie pożyczajcie mu, bo już 2 lata temu nie chciało się panu reporterowi kupić zapasu i już wtedy pretensje miał, że nie chcę pożyczyć.![]()
Snoblesse oblige:
Skontaktuj się z nami