Witam. Zdjęcie wygrzebane, proszę o krytykę
Wiem, że WB do poprawy (wtedy jeszcze nie wiedziałem co to jest)
Ktoś wie może jak w przyszłości pozbyć się tego nadmiernego światła w odbiciu?
Salve
Szukaj
Witam. Zdjęcie wygrzebane, proszę o krytykę
Wiem, że WB do poprawy (wtedy jeszcze nie wiedziałem co to jest)
Ktoś wie może jak w przyszłości pozbyć się tego nadmiernego światła w odbiciu?
Salve
O WB juz wiesz, do tego jest krzywo, mostek centralnie, ukryty posrod krzaczoro-balustrad, ktore zaslaniaja odbicie. Nieba brak (za pozno zrobione), ogolnie calosc do poprawki... Ja swiatlo w odbiciu zaslaniam palcem![]()
Zdjęcia tego typu robi się w tak zwanej niebieskiej godzinie są fajne aplikacje na andka które po gps wyliczają kiedy one są. A jeśli o te odbicia to można zrobić 2 zdjęcia jednym ekspozycja na odbicia a drugie na mostek i bloki i w PS maskowanie
Wysłane z mojego GT-I9070 przy użyciu Tapatalka
D610; T24-70 2.8; NISSIN-Di866 MKII x 2;
Ooo...i już jakieś cenne informacje są
A możesz zdradzić co to za aplikacja? Akurat mam androida więc się przyda
Czyli starać sięaby główny plan nie był pośród czegoś tylko centralnie na środku (bez tej barierki).
Czym to naprostować? PS i zwykłę obracanie?
W jaki sposób?
Salve
Ostatnio edytowane przez zolton ; 08-02-2014 o 11:12
Dlaczego zacytowales cos czego nie napisalem?
Prostowac tam gdzie obrabiasz foty - jak masz PS to mozesz prostowac w ACR, albo juz w samym fotoszopie w Lens correction (czy co oni tam daja). W jaki sposob? W taki, zeby bylo prostorozne zdjecia sie roznie prostuje, czasem trzeba obrocic, czasem trzeba zdjac beczke lub poduszke, czasem trzeba inaczej
![]()
Z kadrem szedlbym w ta strone (nie liczac barierki na pierwszym planie bo tego trzeba sie pozbyc przed zrobieniem zdjecia, a nie poale nie bede rzezbil podgladowej foty bez barierki)
przy okazji mikropoprawka WB.
Sorki...trochę zaspany to pisałem
Chodziło mi o zacytowanie zasłaniania światła palcem. Teraz jest dobrze
Kurcze...do dzisiaj myślałem, że zdjęcie da się rozświetlić tylko z RAW-a...ale cuda
Salve
JPG z D70 jest lepszy niz RAWMam nadzieje, ze zrozumiales o co mi chodzi z kadrem i wszystkim, w koncu jeden obrazek lepszy niz tysiac slow, nawet jak kijowy
![]()
A z zaslanianiem palcem chodzilo mi o to, ze jak widze takie rzeczy na focie to przykladam palec do monitora i problemy magicznie znikaja![]()
![]()
Hehe
Z kadrem myślę, że chodziło Ci o to, że łapie (chyba) mocny punkt i nie jest tak "na**ane" różnościami.
Ogolnie skoro w temacie masz mostek to skup sie na nimTo tak na przyszlosc
![]()
tu masz na www na kompa http://jekophoto.eu/tools/twilight-c...hour/index.php
Völkchlor
Skontaktuj się z nami