Close

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 48

Domyślnie

Witam...Hmm kiedyś , dawno temu ,jak jeszcze jak miałem aparat foto pt.M....ta A1 pakowałem ja na 20min do lodówki przed seria zdjęć w nocy,zdecydowanie pomagalo.Pozdrawiam
    Pewien cyfrowy aparat fotograficzny obrazów nieruchomych...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adamek Zobacz posta
    Witam...Hmm kiedyś , dawno temu ,jak jeszcze jak miałem aparat foto pt.M....ta A1 pakowałem ja na 20min do lodówki przed seria zdjęć w nocy,zdecydowanie pomagalo.Pozdrawiam

Domyślnie

dołącze sie do odpiwedzi, otóż też sprawdzałem takie coś u mnie po słynnych wpadkach d80 na optycznych, robiłem próby na wysokich iso naswitlanie ok 2,5min, wynik był w postaci czernej fotki, jedynie było widać troszke szumu termicznego ale do tego z optycznych jeszcze bardzo daleko.
    jakiego programu do wywolywania rawu używasz może onm coś knoci. w jednym programie jaki mam to taka fota wyglada jak czarna plansza naciapkana kolorowymi plamkami. w picture projekt i nikon view jest ok.
    Z6, D 7100, D80 + 18-35/1.8 + 24-70/4 s, 85/1.8 s, +50/1.8 af-s +70-300vr +SB900 +....

Domyślnie

podobno strsze egzemplarze d80 mialy taki problem, ktos nawet pokazywał fotke na iso 1600 i czasie 1/30 sek było wyrażnie widac fioletowa poswiate w srodku górnej krawędzi, u mnie tego już nie ma, może serwis by cos doradził.
    jeśli bardzo zależy ci na fotkach astro totalnie czarnych niestety musisz kupic aparat z matryca cmos one sie mniej grzeją przy długich czasachj ekspozycji lub wykonywać te fotki zamrozonym d80 pzdr
    Z6, D 7100, D80 + 18-35/1.8 + 24-70/4 s, 85/1.8 s, +50/1.8 af-s +70-300vr +SB900 +....

Domyślnie

to nie ma nic ze starymi egzemplarzami wspolnego. ustaw czas naswietlania 10-15 minut i masz. im wieksze iso tym lepiej. w d70 jest jeszcze gorzej, d40 i d50 maja podobnie. d200 jest tu o niebo lepsze.
    podpis nieczytelny

Domyślnie

u mnie w D80 jest inny problem, na dłuższych czasach i wyższych iso (800-1600) wychodzą gorące pixle na oko 4 - 5 punktów (czerwone). Widać dopiero na diżym powiększeniu... Czy to normalne? Widziałem już gdzieś podobny wątek, ale nie mogę wykopać z bookmarków.

pozdrowienia

Domyślnie

Norma. Olej je, chyba że bardzo cię drażnią - wtedy zostaje serwis i mapowanie. Mnie wyłażą już czasem na 1600 i 1/40, a czasem ich na takiej kombinacji nie ma, zdarzały się za to na 400 i 1/60 i wbudowanej lampie. Tyle że jak przypadkiem ich nie zauważyłem ogladając jakiś wycinek w 100%, to w ogóle nie byłem świadom że występują na zdjęciu. Tak więc - nie przejmować się.
    D300s ; F100 ; T 17-50/2.8 ; N 28-70/3.5-4.5 ; N AF 50/1.8D ; N AF 85/1.8D ; N AF-S 70-300/4.5-5.6 VR ; SB-800
    www.piotrnosek.pl <-- zapraszam!

Domyślnie

dzieki,
    generalnie nie panikuję i o serwisie nie myśle, ponieważ pojawiają się tylko przy ekstremalnych ustawieniach/warunkach

fotii
    Gość

Domyślnie gorace pixele

sa to tzw gorace pixele.czyli piksele zbyt mocno reagujace na swiatlo.kazda matryca je posiada.wysepuja tez martwe pixele a wystapienie ich jest podstawa do reklamacji matryct ,w przeciwienstwie do wystepowania goracych.do sprawdzenia matrycy sluzy darmowy programik Dead Pixel Test.wazy 190 kilo wiec jesli chcesz moge ci go wyslac na maila.ja sprawdzilem nim d80 i d 200 w kazdym byly gorace.Pozdrawiam
    podaje maila [email protected]

Rozmowny Awatar langus
    Miasto
    OPOLSKIE/Kędzierzyn-Koźle

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Valwit Zobacz posta
    to nie ma nic ze starymi egzemplarzami wspolnego. ustaw czas naswietlania 10-15 minut i masz. im wieksze iso tym lepiej. w d70 jest jeszcze gorzej, d40 i d50 maja podobnie. d200 jest tu o niebo lepsze.
    chyba jednak ma cos wpólnego
    gdzieś na forum czytałem ale znaleźć nie potrafię
    że D80 wyprodukowane do jakiejś daty
    miały jakiś elektryczny element zbyt blisko matrycy
    i element ten rozgrzewał matrycę powodując efekt poświaty przy długim czasie
    zostało to później zmienione/poprawione w czasie produkcji

pozdrawiam
    Człowiek jest wielki nie przez to, co ma, nie przez to, kim jest, lecz przez to, czym dzieli się z innymi. J.P.II
    NIKON TEAM

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów