Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Ciasteczka

Oszczędny w słowach Awatar mike555
    Miasto
    dolnośląskie

Domyślnie Ciasteczka

pozdrawiam, mike
    "Inspiracja istnieje, ale musi zastać cię przy pracy."

Domyślnie

pierwsze trawię chociaż ciemne tło za to drugie wielki chaos
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Lepiej juz by bylo pokazac te ciastka na jakims talerzyku i jasniejszym tle bo teraz to wyglada jakby pies na blat narobil :/
    .
    | D700 + MB-D10 | + | Samyang 85/1.4 + Tamron 24-70VC | + | Nissin Di866 II | + | 3x YN-RF603 |

Domyślnie

Drugi poległ na ciasteczkach Miałem takie samo skojarzenie jak kolega wyżej Nie wygląda to apetycznie.

Domyślnie

produkowałem kiedyś wyroby cukiernicze i robiłem sam zdjęcia. Temat nie jest dość prosty, ale musisz zacząć od wybrania (jeśli to ciastka ręcznie robione - jak tutaj na zdjęciu ) sztuki jak najbardziej równe, ładne i często wady dostrzeżesz dopiero na zdjęciu. Co do powyższych: tło faktycznie marne, GO za mała - mocniejsze lampy, może jakaś tacka bambusowa...??

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qualin Zobacz posta
    Lepiej juz by bylo pokazac te ciastka na jakims talerzyku i jasniejszym tle
    Cytat Zamieszczone przez marekb Zobacz posta
    może jakaś tacka bambusowa...??
    czemu akurat trzeba pokazac ciastka na talerzyku a nie mozna na tle?

Cytat Zamieszczone przez niolox Zobacz posta
    Drugi poległ na ciasteczkach
    akurat te foty maja potencjal .. owsiane ciasteczka nie sa wdziecznym obiektem do fotografowania
    Odpowiadam jedynie za to co napisalem - nie za to co zrozumiales

Oszczędny w słowach Awatar mike555
    Miasto
    dolnośląskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekb Zobacz posta
    produkowałem kiedyś wyroby cukiernicze i robiłem sam zdjęcia. Temat nie jest dość prosty, ale musisz zacząć od wybrania (jeśli to ciastka ręcznie robione - jak tutaj na zdjęciu ) sztuki jak najbardziej równe, ładne i często wady dostrzeżesz dopiero na zdjęciu. Co do powyższych: tło faktycznie marne, GO za mała - mocniejsze lampy, może jakaś tacka bambusowa...??
    Tło miało być dość neutralne, ale fakt, znakomita większość posiada fakturę. O zestawie talerzyków, itp. akcesoriów nie wspomnę.

Cytat Zamieszczone przez sailor Zobacz posta
    czemu akurat trzeba pokazac ciastka na talerzyku a nie mozna na tle?
    akurat te foty maja potencjal .. owsiane ciasteczka nie sa wdziecznym obiektem do fotografowania
    Za to są*po prostu przepyszne, ale my nie o tym.
    Powiem ci, że widziałem kilka takich mocno nieskomplikowanych kompozycji i bardzo mi się spodobały, ale warsztat jeszcze nie ten

W każdym razie dzięki za rady, szczególnie dla marekb. Temat zaatakuję ponownie w najbliższym czasie.
    pozdrawiam, mike
    "Inspiracja istnieje, ale musi zastać cię przy pracy."

Uprawnienia umieszczania postów