Close

Strona 125 z 272 PierwszyPierwszy ... 2575115123124125126127135175225 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 241 do 1 250 z 2712

Domyślnie

Chciałem się jeszcze Was zapytać o doświadczenia z produktami marki Samsung.
    Jest to "masówka", czego trochę się obawiam.
    Na dodatek, po obejrzeniu tego filmu: Tajemnice korporacji odc.3 Ściemy wielkich marek
    mam poważne obawy przed TV tej marki.

Natomiast, z tego co się dowiadywałem (ale może ktoś wyprowadzi mnie z błędu), jako jedynyn chyba w tym roku oferuje w swoich TV 32" matrycę natywną 100Hz.
    Ma to swoje wady i zalety np.: efekt teatru, ale mi on w sumie nie przeszkadzał.
    Czy jest tak faktycznie?

Interesuje mnie głównie model UE32f6510 (lub jeogo czarny odpowiednik, ale nie bardzo go mogę znaleźć).
    Będę wdzięczny za Wasze rady i spostrzeżenia.

Domyślnie

Miałem monitor Samsunga - padł po dwóch latach, rodzicom telewizor tej marki "zdechł" zaledwie po trzech miesiącach, a kosztował ponad 3 koła. Po walce o uznanie gwarancji, a potem o zwrot kasy rodzice kupili sobie Sharpa za 999zł. Co prawda nie Full HD, ale HD Ready, ale ani ja ani oni różnicy w obrazowaniu na 32 calach nie widzą. A ja mam teraz monitor LG. Wszystko jak na razie ładnie się sprawuje. W życiu nie kupię już nic Samsunga. Może mieliśmy tylko pecha, ale skutecznie mnie to zraziło do tej firmy. Mają dobre pomysły, ale wykonanie i kontrola jakości pozostawia wiele do życzenia. Miałem jeszcze telefon Samsunga, ale nie będę się już dalej pastwił nad tą firmą...
    Nie wiem, nie znam się, nie orientuję się. Zarobiony jestem.

Domyślnie

Dzięki za odp.
    Ja do tej pory miałem tylko telefony tej firmy więc nie bardzo mam porównanie, ale ten film z linka który podałem mocno mnie wystraszył.

Jedyne co mnie do niego skłania to 100 Hz (jeśli to prawda).

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez otwieracz Zobacz posta
    W życiu nie kupię już nic Samsunga. Może mieliśmy tylko pecha, ale skutecznie mnie to zraziło do tej firmy. Mają dobre pomysły, ale wykonanie i kontrola jakości pozostawia wiele do życzenia. Miałem jeszcze telefon Samsunga, ale nie będę się już dalej pastwił nad tą firmą...
    pech ? przypadek? no i % z wielkości sprzedaży i tak stawia Samsunga w czołówce. Inne psują się również - i te tanie i i te najdroższe również. Wali mnie opinia o Samsungu ale mam pralkę, lodówkę, trzecie Tv oraz siódmy w rodzinie Galaxy S (moje+ żona, syn) i mam odmiennie jak się domyślasz zdanie w temacie niezawodności... ale nie agituje do zakupów a Ty nie zniechęcaj bo w obecnych czasach nie ma reguły co do tego tematu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzysztof jot Zobacz posta
    pech ? przypadek? no i % z wielkości sprzedaży i tak stawia Samsunga w czołówce. Inne psują się również - i te tanie i i te najdroższe również. Wali mnie opinia o Samsungu ale mam pralkę, lodówkę, trzecie Tv oraz siódmy w rodzinie Galaxy S (moje+ żona, syn) i mam odmiennie jak się domyślasz zdanie w temacie niezawodności... ale nie agituje do zakupów a Ty nie zniechęcaj bo w obecnych czasach nie ma reguły co do tego tematu.
    Prawda i tyle. Wszystko to teraz produkcja masowa i nie ma reguły co do awaryjności produktów. Miałeś pecha i tyle. Ja do samsunga nie będę zniechęcać, mimo że za firmą nie przepadam z prostego powodu - nie podoba mi się ich design ale niektóre rozwiązania mają ciekawe od strony technicznej. Kwestia gustu, za ładniejsze uważam np tv od LG sharpa czy Toshiby (mają baaaardzo ładny minimalistyczny design swoich TV).

Mini zpbacz sobie właśnie na Toshibe - jak mnie pamięć nie myli to mają właśnie takie Tv 32-37' i sa one bardzo ok jakościowo.
    O np.
    http://www.toshiba.pl/television/led/l4/32l4333dg/
    Ostatnio edytowane przez kronos28 ; 25-12-2013 o 20:52
    |D7100|SB-800|T17-50/2.8|S70-200/2.8|SY8/3.5|nogi GoldPhoto|Manfrotto|SanDisk|
    Pozdrawiam Tomek Kić

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez witus Zobacz posta
    Robin kup najtańszą plazmę Panasonica i będzie super. Moja ma już z 3 lata i nadal wymiata, pomimo rozwoju tych superduper technologii 3D. I tak nam wmówią za rok, że trzeba brać telewizor 4K
    A weź i kup jak te zużycie energii przez TV plazmowy mnie powaliło. Wychodzi, że blisko trzykrotnie więcej potrzebuje tv plazmowy. Poza tym chciało by się coś nowoczesnego, jakieś 3 D albo i 5 D U mnie telewizor włączony jest dość długo w ciągu doby. Z plazmą to z zegarkiem na reku włączam, obejrzałem i wyłączam TV.

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Sharp to stara Japońska marka z tradycjami - telewizory produkują od bardzo dawna. Robią też min. słynne wyświetlacze Retina do macówek. ...
    Tak znam markę, pierwszy mój p"prawdziwy" tv kupiony w sklepie PEWEX to był właśnie SHARP (25 cali made in Japan) Zadowolony niestety nie byłem. Zamieniłem po kilku dniach na Panasonica. Potem magnetowid tej marki który jak otworzyłem do czyszczenia głowicy to się okazało, że to produkt JVC tylko brandowany SHARP
    Niemniej zainteresował mnie model 50 cali LC 50LE650, dobra cena a i wyjście cyfrowe audio ma po drucie coaxial, a nie optyk, co ważne dla mnie. Cena 2999 zł dość atrakcyjna no i na 10 rat można se rozłożyć
    http://www.euro.com.pl/telewizory-le...650.bhtml#opis
    Generalnie mam zgryz czy 46 cali czy może zaszaleć i 50 cali. Dwa ustawienia tv wchodzą w rachubę. W jednej opcji zawieszenia na ścianie będę miał 4, metry do ekranu, w drugiej prawie 7 metrów. O co chodzi z tym adapterem WiFi, trzeba go dokupić za 169 zł ?
    Panowie kto matryce produkuje dla Sharpa i jaka jest jakość obrazów na tych TV w porównaniu do LG ? Samsunga nie biorę pod uwagę, bo za dużo tej marki już mam, wszędzie samsung i samsung.
    Ma ktoś z Was Sharpa takiego, gdzie one są produkowane w Chinach ?
    Ostatnio edytowane przez robin102 ; 26-12-2013 o 11:52

Domyślnie

robin102 7m, co ty przez lornetkę będziesz oglądał?
    4m dla 50 cali to i tak zbyt daleko by dostrzec zajefajność FullHD. Nie ma czegoś takiego jak zbyt duży TV, nie w przypadku tych płaskich, bierz ten większy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzysztof jot Zobacz posta
    Też się do tego dopiszę. To co mam szajsunga działa od lat i nic niepokojącego się z tym nie dzieje. Działa zupełnie bezawaryjnie.
    Natomiast wg mnie najgorszy z możliwych złomów to philips. Wszystko co miałem się rozsypało.
    nic...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robin102 Zobacz posta
    Ma ktoś z Was Sharpa takiego, gdzie one są produkowane w Chinach ?
    Teściowie mają. Sharp na Europe robiony jest w większości pod Toruniem.
    Z plazmą to z zegarkiem na reku włączam, obejrzałem i wyłączam TV.
    Ooo... i to jest właściwe podejście, przynajmniej na zegarek polukasz
    Ostatnio edytowane przez Mamrot ; 26-12-2013 o 14:21
    Camera Obscura, DX, FX, XXX

Domyślnie

Panowie kto matryce produkuje dla Sharpa i jaka jest jakość obrazów na tych TV w porównaniu do LG ?
    Sharp matryce produkuje sam.
    Bierz 50tkę tu się w ogóle nie ma co zastanawiać.
    I weź plazmę. Nie ma sensu oszczędzać na przyjemnościach. Zresztą to zużycie to mit. Ja mam 60" i nie narzekam.
    Cytat Zamieszczone przez pil74 Zobacz posta
    Też się do tego dopiszę. To co mam szajsunga działa od lat i nic niepokojącego się z tym nie dzieje. Działa zupełnie bezawaryjnie.
    Natomiast wg mnie najgorszy z możliwych złomów to philips. Wszystko co miałem się rozsypało.
    No widzisz a ja miałem/mam trochę rzeczy Philipsa i nie narzekam. Moim zdaniem to wszystko tylko statystyka i nie ma co wymyślać reguł.
    Pozdrawiam
    Marcin

Strona 125 z 272 PierwszyPierwszy ... 2575115123124125126127135175225 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów