Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 23

Domyślnie

Wrzuć coś jeszcze. Zastanawiam się nad tym Olkiem.

Wysłane z komórki.
    XR2, F80, D7100 i kilka szkiełek

Domyślnie

na forum olka jest sporo przykładów i sporo info o tym kompakcie
    Z5II + N26 + N40 + N24-200 + V14; D600, D750 + T24-70 + N24-120 + N16 fish + N28 + N50 + N85; SB + YN

Domyślnie

Za chwilę wybieram się na imprezkę Jutro chętnie wrzucę kilka fotek. Jestem nim oczarowany !
    Panerai vel Eliot Capone

Domyślnie

Witam!
    Wlasnie zastanawiam sie nad tym kopaktem dla chrzestnego po choine bo juz nie moge patrzec jak czasami sie meczy ciagle wyłączającym sie Nikonem L22.
    W gre oprocz XZ-2 wchodzi jeszcze Panas LX-7...ewentualnie Samsung EX2F..ale to ostatecznosc chyba.
    Jakie uwagi - plusy minusy pomiedzy XZ-2 a LX-7? moze inny model w podobnej cenie?
    Pozdrawiam!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lucas1981r Zobacz posta
    Jakie uwagi - plusy minusy pomiedzy XZ-2 a LX-7? moze inny model w podobnej cenie?
    XZ-2 ponoć daje ładne jpegi.
    Podejrzewam, ze podobnie jak w LX-5, tak i w LX-7 najlepszy efekt daje własna obróbka RAW.
    LX-7 ma szerszy kąt - 24mm vs. Olkowe 28mm, ale jest nieco krótszy 90mm vs. Olkowe 110mm
    LX-7 jest nieco jaśniejszy na szerokim końcu 1.4 vs. 1.8
    Do Olka łatwiej (i chyba taniej) dokupić EVF - czasami może się przydać.
    Jeszcze jedno - Panasonic zdecydowanie lepiej filmuje.

Poza tym chyba remis ... no i zdaje mi się, że aktualnie XZ-2 ma atrakcyjną cenę
    Ostatnio edytowane przez koniecpolska ; 19-12-2013 o 15:46

Domyślnie

Nie wiem co tam kombinują z ImageShackiem ale nie mogę dodawać zdjęć / montować linków. Chętnie bym powklejał nowe zdjęcia. Potwierdzam - Olek XZ-2 w JPGach urywa głowę jak na takiego malucha. Jestem mega zadowolony. Jakaś szybka podpowiedź gdzie linkować fotki ?!
    Panerai vel Eliot Capone

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Panerai Zobacz posta
    Nie wiem co tam kombinują z ImageShackiem ale nie mogę dodawać zdjęć / montować linków. Chętnie bym powklejał nowe zdjęcia. Potwierdzam - Olek XZ-2 w JPGach urywa głowę jak na takiego malucha. Jestem mega zadowolony. Jakaś szybka podpowiedź gdzie linkować fotki ?!
    http://flickr.com

polecam jako galerię i jako hosta na pliki.
    clusca
    Fufu X

Domyślnie

Miałem LX-7, miałem XZ-1. Zdecydowanie został starszy XZ-1. Więc XZ-2 to już w ogóle zabija Panasa LX-7... w sensie oczywiście subiektywnym, kto co lubi.

A jeszcze do tego XZ-2 kosztuje obecnie 1.200zł

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów