Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: Rury - [Nemeth]

Domyślnie Rury - [Nemeth]

Witam

Przypadkowe wyjście na nocne focenie po przejściu głównej fali Ksawerego. Na Bałtyku była już "tylko" mocna 8 Beauforta (w porywach może więcej).
    Wizyta okupiona odwiedzinami u okulisty Tym razem zapiaszczyłem nie obiektyw tylko oczy.

pozdr.

Domyślnie

Ty Maćku powinieneś był zostać hydraulikiem,..te rurowe ciągoty...
    A tak w ogóle,to fajnie wyszło...
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Domyślnie

No i fajnie jest tylko powiedz co zrobiłeś, żeby aparat nie fiknął nie mówiąc już o poruszeniu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacekz40 Zobacz posta
    No i fajnie jest tylko powiedz co zrobiłeś, żeby aparat nie fiknął nie mówiąc już o poruszeniu
    Osłaniałem statyw (bynajmniej nie rozłożony ) przed wiatrem oraz wciskałem go oburącz w wydmę

Domyślnie

Rury wyszły świetnie, wręcz szkoda, że nie ma ich jeszcze więcej w kadrze.

Tylko czy u mnie czy u Ciebie również na dużej rozdzielczości widać szumik (na niebie oraz na piachu po bokach rur)?
    Ostatnio edytowane przez Kulten ; 10-12-2013 o 19:57

Domyślnie

...i tak jak ten szumik na piasku mozna by zaakceptowac tak ten na niebie dla mnie juz nie...
    Widzisz praca w twoim stylu, choc osobiscie nie kupuje kolorow i wlasnie utraty jakosci.

Domyślnie

Już tłumaczę. Za szumik odpowiada ISO 2000 smażone przez 15 sek. Nie odszumiam, bo na papierze to i tak wygląda zupełnie inaczej (czyt. lepiej). Za kolorystkę odpowiada odległa poświata sodowych lamp pobliskiego portu. Nie powiem, by była to moja ulubiona tonacja, niemniej jednak jest na tyle "odmiennie", że jakoś to znoszę
    Odnośnie samych rur - faktycznie, szkoda że nie było ich więcej. Te co się ostały w większej liczbie na skraju plaży leżały równolegle do linii wody. Resztę orkan rozwlókł po całej okolicy Trzeba było brać co się ostało

Domyślnie

Akceptuję wszystkie szumy włącznie z tymi w rurach ... bdb

Domyślnie

szumm jest ale nie ważne, takie Twoje zdjęcia lubie, morskie memlanko a nie tam zameczki IR

ps. polecam małe gogelki z przezroczystym szkłem, np. motocyklowe, kazdy piasek nie straszny
    Aparat, jakieś obiektywy i torba używana.

Domyślnie

Dół dobry, górę da się przełknąć - z tymi wydrukami masz rację. Kiedy pierwszy raz to zauważyłem też zacząłem inaczej na to patrzeć.
    D90 + NIKKOR + SIGMA + TOKINA + FILTRY + STATYW + PILOT/WĘŻYK + KOMP + PROGRAMY + SAMOZAPARCIE

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów