Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: Most - [Nemeth]

Domyślnie Most - [Nemeth]

Witam

Inne ujęcie dałem w architekturze.

Tutaj - koszmar z ustawianiem WB.

pozdr.

Domyślnie

Ten most chyba leci w lewo
    D7000 |N18-105|N28-70|N70-210|N10-24|S17-50|SB26x2|SB910| |Soligor2x|Jupiter200|Helios44M5|
    Grecja2013
    klik 1) Zabawa w RAW'ki - weź udział
    klik 2) Zabawa "zadania tematyczne" - weź udział

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zbyszekD7000 Zobacz posta
    Ja tego nie widzę

Fajne ujęcie, bardzo mi się podoba, pora późna skoro ruchu brak..
    Napis bym przeniósł gdzieś w dolny lewy lub prawy róg i bardziej "przeżroczysty by nie rzucał się tak w oczy
    Nikon + Nikkor
    https://www.instagram.com/z_nurtem_sanu_i_dunajca/

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zbyszekD7000 Zobacz posta
    Też mam takie wrażenie ale poza tym super. Pasuje mi do klimatów filmów jakie dziś na noc sobie zarzuciłem z serii s/f .

Wszechobecna czerń świetnie współgra z czerwonymi i lekko żółtymi elementami kadru.

Domyślnie

Prostowane na latarnię po środku. Byłbym mocno zniesmaczony, gdyby okazało się, że ją krzywo postawili.

Domyślnie

Czemu koszmar z WB? Ogarnąłeś to elegancko!

Podobuje mi się - perspektywa, kadr, kolory, wizja, klimat, a nawet podpis tak umieszczony. Widać wielkość, a pomarańcz/czerwień z czernią to jedno z najbardziej pasownych połączeń jak już Kulten zauważył.
    D90 + NIKKOR + SIGMA + TOKINA + FILTRY + STATYW + PILOT/WĘŻYK + KOMP + PROGRAMY + SAMOZAPARCIE

Domyślnie

na latarni mniej widać krzywiznę (za mała) ale na pylonie już tak, poza tym fotka pięknie dopracowana
    D7000 |N18-105|N28-70|N70-210|N10-24|S17-50|SB26x2|SB910| |Soligor2x|Jupiter200|Helios44M5|
    Grecja2013
    klik 1) Zabawa w RAW'ki - weź udział
    klik 2) Zabawa "zadania tematyczne" - weź udział

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez geralttt Zobacz posta
    Czemu koszmar z WB? Ogarnąłeś to elegancko!

Podobuje mi się - perspektywa, kadr, kolory, wizja, klimat, a nawet podpis tak umieszczony. Widać wielkość, a pomarańcz/czerwień z czernią to jedno z najbardziej pasownych połączeń jak już Kulten zauważył.
    Tak jak na fejsiku już napisałem, trzy wołania były: na pylon, światła i drogę. Inaczej wychodziła jednostajna sraczka kolorystyczna. Zdjęcie robiłem opierając się o słup lampy sodowej. Do tego różne temp. barwne w kadrze - no koszmar mówię

Prostowanie na pylon nie ma sensu, bo minimalnie rozszerza się on ku górze. Po Waszych uwagach sprawdzałem prostowanie kilka razy. Albo lampa w środku jest krzywa, albo mam coś z oczami Względnie kadr nie będąc idealnie symetryczny wywołuje takie wrażenie krzywizny. Nie wiem

Domyślnie

Fotka jest według mnie ponad przeciętna ,centralne kadrowanie w tym przypadku sprawdziło się a czy leci w lewo to już spawa drugorzędna.
    Użytkuje X t2 TTArtisan 35 1.4 Fujinon 23 F2
    Było FEED 5, Kodak P850, Nikon D90, D300 D7100 D600 SB-900 Grip Md-10 50 F2 Canon 6D
    Szkiełka 18-105, 35 1.8G, T70-300 VC, T90 Macro , N70-210 F4, N35 1,8G FX, N80-200D ED 2,8, N85 1,8G S 24-35 F2 ART N28-105 N50 1.8G T24-70VC

Domyślnie

Bardzo mi się to zdjęcie podoba. Ładna, ascetyczna i dynamiczna kompozycja w dobrej kolorystyce.

W poprzedniej odsłonie tego miejsca miałem wrażenie, że ten bardzo interesujący pylon zdominowała średnio atrakcyjna bariera rozdzielająca jezdnie. Tutaj pylon zmieścił się w całości, a element, o którym pisałem wyżej został istotnie wykadrowany (i zasłonięty ) Bardzo podoba mi się czarne niebo i delikatnie, rdzawo lśniące na nim liny.

Ja również mam wrażenie, że "leci" trochę w lewo, ale tak w nieprzeszkadzający sposób , przy czym wrażenie pochylenia dotyczy wyłącznie linii poziomych.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów