Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 73

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kubalmar Zobacz posta
    Dobrze to Pawle napisałes ze potraf ustawić ostrosć w swietle ksiezyca, a gdy nawet takiego światla nie ma? ...
    ...wtedy wszystko jedno czy masz włączone wspomaganie czy nie. Zrobienie jakiegokolwiek zdjęcia przy braku światła mija się z celem.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wolnyslimak Zobacz posta
    ...wtedy wszystko jedno czy masz włączone wspomaganie czy nie. Zrobienie jakiegokolwiek zdjęcia przy braku światła mija się z celem.
    wszystko jedno? No po to masz lampe na aparacie zeby ona zrobiła pomiar i doswietliła ciemność. Są sytuacje gdzie światło może byc tylko przez ułamek sekundy i wtedy własnie potrzebne jest wspomaganie AF w lampie i błysk.

Cytat Zamieszczone przez tmk_t Zobacz posta
    Jak brakuje światła to używam lampy, miedzy innymi po to jest
    A wspomaganie ma pogadać a nie psuć
    Niech zrobią Sabinkę bez wspomagania o 50% tańszą i nikt nie będzie się dziwić i mieć ale
    Dlaczego to JA mam szukać rozwiązania i tłumaczyć bubel
    No sorry ale tak to wygląda
    Własnie o to chodzi
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 02-12-2013 o 01:04

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kubalmar Zobacz posta
    wszystko jedno? No po to masz lampe na aparacie zeby ona zrobiła pomiar i doswietliła ciemność. Są sytuacje gdzie światło może byc tylko przez ułamek sekundy i wtedy własnie potrzebne jest wspomaganie AF w lampie i błysk...
    Właśnie strasznie ciężko mi zrozumieć co fotografujesz skoro pomiar w D800 Ci juz nie styka i musisz się koniecznie wspomagać kratką w lampie? Jasne, że zły pomiar to nie jest rzecz normalna ale odrazu zmieniac system z tego powodu? Nie można użyć pomiaru aparatu? Ja mam D800 i zwykła lampę niesystemową bez wspomagania. Wszystko chodzi MIODZIO.

Uprawnienia umieszczania postów