Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Radość...

Domyślnie Radość...

To moja pierwsza wypocina na forum, powiedzcie co by tu poprawić? O ile w ogóle warto...

Ostatnio edytowane przez mapsik ; 21-11-2013 o 22:22
    pozdrawiam
    Marcin
    D300s, RB67

Domyślnie

na razie radość jest czysto wuirtualna
    bo nic nie widać, chyba coś wstawianie zdjęcia nie poszło
    D7000 |N18-105|N28-70|N70-210|N10-24|S17-50|SB26x2|SB910| |Soligor2x|Jupiter200|Helios44M5|
    Grecja2013
    klik 1) Zabawa w RAW'ki - weź udział
    klik 2) Zabawa "zadania tematyczne" - weź udział

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zbyszekD7000 Zobacz posta
    na razie radość jest czysto wuirtualna
    bo nic nie widać, chyba coś wstawianie zdjęcia nie poszło
    no właśnie chyba mnie to przerosło... ale nie poddaję się. Fotki mam w rozmiarze mniej niż 100kb. Robię ctr c ctr v i d...a. W podglądzie widzę fote a po zatwierdzeniu już nie Co robię źle?
    Ostatnio edytowane przez mapsik ; 21-11-2013 o 23:02
    pozdrawiam
    Marcin
    D300s, RB67

Domyślnie

Trzymaj się instrukcji wstawiania zdjęć to pójdzie
    Link:
    http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=4966
    Ostatnio edytowane przez zbyszekD7000 ; 21-11-2013 o 23:02
    D7000 |N18-105|N28-70|N70-210|N10-24|S17-50|SB26x2|SB910| |Soligor2x|Jupiter200|Helios44M5|
    Grecja2013
    klik 1) Zabawa w RAW'ki - weź udział
    klik 2) Zabawa "zadania tematyczne" - weź udział

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mapsik Zobacz posta
    Robię ctr c ctr v i d...a. W podglądzie widzę fote a po zatwierdzeniu już nie Co robię źle?
    Nie czytasz regulaminu i sposobu wstawiania zdjęć na forum.
    Spotyka się dwóch fotografów. Pierwszy pyta drugiego, który prowadzi za rękę synka:
    - Czesć! Kto to?
    - To mój syn. Janek.
    - Fajny, ale zrobiłbym go inaczej.

Domyślnie

w regulaminie nie ma o tym słowa a mam przyzwyczajenie z innego forum. Ale już wiem, poprawię sie, poprawiam się...

Ostatnio edytowane przez mapsik ; 21-11-2013 o 23:23
    pozdrawiam
    Marcin
    D300s, RB67

Domyślnie

Mi to bardziej wygląda na uśmiech, niż na radość
    Pani obok, nie reaguje na tą radość jakoś żywiołowo i jej nos wyszedł niekorzystnie... rzuca się w oczy, gdyż "wystaje" zasłaniając postać która jest głównym aktorem na zdjęciu.

Obróbka: Policzek i szyja bym nieco zjechał -0,7EV, a od oczu do nosa + 0,3EV... bo za ciemno tam, a policzek się świeci.
    Bardzo ciasno to ująłeś. Ja bym to szerzej ujął i starałbym się pokazać całą twarz, a nie pół.

Dla mnie niezbyt.
    "Nikon"

Domyślnie

Sądzę, że jest trochę za jasno i powoduje to, że nie widać przejścia między szyją a policzkiem i jest to po prostu za bardzo zlane (świecenie z boku?). Pomysł na kard całkiem spoko, jednak również wolałbym szerzej

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Grandmoff Zobacz posta
    Sądzę, że jest trochę za jasno i powoduje to, że nie widać przejścia między szyją a policzkiem i jest to po prostu za bardzo zlane (świecenie z boku?). Pomysł na kard całkiem spoko, jednak również wolałbym szerzej
    masz rację, teraz widzę, że muszę poprawić ustawienia monitora, bo u mnie to wyglądało ciut ciemniej chociaż i tak do poprawki, dzięki
    pozdrawiam
    Marcin
    D300s, RB67

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez josephebeloki Zobacz posta
    Mi to bardziej wygląda na uśmiech, niż na radość
    Pani obok, nie reaguje na tą radość jakoś żywiołowo i jej nos wyszedł niekorzystnie... rzuca się w oczy, gdyż "wystaje" zasłaniając postać która jest głównym aktorem na zdjęciu.

Obróbka: Policzek i szyja bym nieco zjechał -0,7EV, a od oczu do nosa + 0,3EV... bo za ciemno tam, a policzek się świeci.
    Bardzo ciasno to ująłeś. Ja bym to szerzej ujął i starałbym się pokazać całą twarz, a nie pół.

Dla mnie niezbyt.
    Pani nie reaguje bo Pani jest zasadniczo chłodna z tym nosem, hmmm...ale jest przecież mocno nieostry. Naprawde tak się rzuca w oczy? No dobra, może faktycznie. A z kadrem dzięki za uwagę, nie pomyślałem a mogłem trochę dodać z boku.
    pozdrawiam
    Marcin
    D300s, RB67

Uprawnienia umieszczania postów