Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Wątek: Brodaty

Domyślnie

Bardzo mi sie podoba zdjęcie, a podejscie do ludzi jeszcze bardziej.
    Fakt niestety problem bezdomności jest nie do rozwiązanania nawet na najlepszych stytemach pomocowych bo brak jest motywajci. Bezdomnym zazwyczaj jest się z wyboru.
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ArtX Zobacz posta
    Sa, glownie z wyboru, na wlasne zyczenie.
    Nie miejsce, zeby o tym rozmawiac - ale jesli myslisz, ze tutaj w USA sa glownie z wyboru to sie mylisz. Tutaj latwo stracic wszystko...i wcale nie tak latwo z tego sie otrzasnac. Psychologicznie to tez jest wszystko ladnie wytlumaczone - czemu czesto bezdomni tak tkwia w tej swojej egzystencji.

a co do zdjecia...bardzo mi sie podoba Ma to "cos"
    D300 N 10.5 / N12-24mm (f4)/ N28 (2,8 )/N 50 (1,8 )/N 80-200 (2,8 ) /N 300 F4/ SB-800/Sekonic L-508

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Agula Zobacz posta
    Nie miejsce, zeby o tym rozmawiac
    owszem, zaraz ktos pozamiata albo przeniesie. I chwala mu za to.

Tutaj latwo stracic wszystko...i wcale nie tak latwo z tego sie otrzasnac.
    owszem, latwo. ale to nijak sie ma do tematu, bo wkladajac minimalny wysilek mozna startujac od zera osiagnac wiele. a to ze sie komus nie chce to inna sprawa.
    ludzie przyjezdzaja bez jezyka, pracy, papierow i pieniedzy. nie mowie ze to jest latwe, ale jakos sobie radza
    i po czasie z tego wychodza.
    Tymczasem 'biedni i bezdomni', dla ktorych nieznajomosc jezyka raczej nie jest problemem, czesto wola sobie
    tak zyc dalej, niz zabrac sie za robote i jakos sie z tego wygrzebac. Mieszkasz tam, to powinnas wiedziec jak to wyglada. To troche inaczej niz w Polsce.

Psychologicznie to tez jest wszystko ladnie wytlumaczone - czemu czesto bezdomni tak tkwia w tej swojej egzystencji.
    dokladnie o tym mowie. Nazywanie ich jednak biednymi i bezdomnymi, litowanie sie nad takim
    losem jest jakims nieporozumieniem.

ale jesli myslisz, ze tutaj w USA sa glownie z wyboru to sie mylisz.
    kazdy ma prawo sie mylic.
    powiem juz tylko tyle, ze dopiero po dluzszym pobycie w jusa sobie uswiadomilem jak to faktycznie wyglada.

EOT.
    jakies tam fotki : trzymać ręce na piersiach panienek i patrzeć na chmury typu cumulus w kolorze białym...

Domyślnie

Zdjęcie podoba mi się bardzo.

Pozdrawiam i gratuluję.

OldboyJack
    OldboyJack's Photoblog
    http://oldboyjack.photoblog.com

Domyślnie

Bardzo fajna fotka.
    Sadzac z dyskusji jaka wywolala to bardzo udana. Szczegolnie, ze jak mowisz, koles nie jest wcale bezdomny . Co za czasy, nawet brody czlowiek nie moze zapuscic, zeby go nie posadzono o bycie kloszardem...
    A co do US vs PL to nie widze wiekszych roznic w ilosci bezdomnych. Tutaj troche bardziej razi, ze wzgledu na ogolna zamoznosc spoleczenstwa. Nie pytalem ani tych w domu, ani tutaj, wiec trudno mi powiedziec, czy sa bezdomni z wyboru.

swiatlo
    Gość

Domyślnie

Że brodaty to bezdomny? U nas takich mnóstwo - byli hippisi z lat 60-tych. Znam gościa z podobną brodą i włosami do pasa - mówił że od czasów nastoletnich, a było to w latach 60-tych, ani razu nie obciął włosów.
    Jak to się mówi - diversity. Czy każdy po 60-tce musi być od razu stereotypowym moherem z różańcem w ręku zawodzącym litanie do zwłok św. Faustyny?
    A zdjęcie bardzo mi się podoba...

Domyślnie

nie spodziewałem sie, że taka dyskusja tu rozgozeje, ale to dobrze przynajmniej zdjecie pobudza do refleksji.
    dziekuje bardzo
    Szymc
    Dobrze, że nie mamy D3

Domyślnie

Bardzo fajne, szczególnie światło w brodzie.
    Pozwolę sobie jednak na uwagę - moim zdaniem lepiej by było bez czapki (daszka), żeby doszło jeszcze czoło. Cóż, nigdy nie jest tak dobrze, żeby nie mogło być lepiej

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ArtX Zobacz posta
    [...]
    dokladnie o tym mowie. Nazywanie ich jednak biednymi i bezdomnymi, litowanie sie nad takim
    losem jest jakims nieporozumieniem.
    EOT.
    no wg mnie litowanie niech zostanie sprawą indywidualną ( )

do swiatlo: apropo..
    "Czy każdy po 60-tce musi być od razu stereotypowym moherem z różańcem w ręku zawodzącym litanie do zwłok św. Faustyny?"

Masz jakis uraz do św.Faustyny?? Nie boisz się, że "władcy" forum pogonią Cię za "wycieczki" indywidualne??
    Bo wiesz.. mi tez podoba się To zdjęcie

pozdrawiam

ps chciałem sie zapytac twórcy fotki.. czy było jakies dodatkowe oswietlenie np odbicie z wody albo jakies profesjionalne dopałki

Domyślnie

Twórca fotki odpowiada, nie nie było.
    Dobrze, że nie mamy D3

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów