Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Domyślnie Kieliszek i marny bokeh...

Kurcze, sam już nie wiem czy próbować ratować ten bokeh czy zostawić jak jest... ;]

Domyślnie

Wiesz co? Wydaje mi się, ze to kwestia indywidualna. Jednemu będzie się takie tło podobało, a innemu nie. Jaki bys chciałby był ten bokeh?

Domyślnie

nie wiem jak świeciłeś ale razi trochę flash na kieliszku po lewej i po prawej....

może miększe światło??
    2x D500 N10,5/2.8fisheye, S18-35/1.8art, S50-100/1.8art, 2xN622mkII, YN460II, RF602, fastpack250 & camrock..

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rul3z Zobacz posta
    Wiesz co? Wydaje mi się, ze to kwestia indywidualna. Jednemu będzie się takie tło podobało, a innemu nie. Jaki bys chciałby był ten bokeh?
    Ja bym chciał aby był bardziej kremowy, jednolity w kryciu i kształcie, ale może masz racje, to tylko kwestia gustu. Swoją drogą, jak na kitowe szkło i tak nie jest jeszcze tak tragicznie.

Cytat Zamieszczone przez esk2 Zobacz posta
    nie wiem jak świeciłeś ale razi trochę flash na kieliszku po lewej i po prawej....
    może miększe światło??
    Hmm, teraz też mi to światło przeszkadza. Następnym razem będzie bardziej miękko

Domyślnie

tu nei bokeh jest problemem tylko oswietlenie przedniego planu
    Odpowiadam jedynie za to co napisalem - nie za to co zrozumiales

Domyślnie

Ciekawe, czy tutaj dałoby radę wyciąć "przesłonę" w kształcie np. gwiazdki, serduszka czy czegoś w tym stylu i umieścić przed obiektywem
    D7000 D40 | S 10-20/4.0-5.6 | N 18-105VR | N 35/1.8 | N AF 80-400VR | SB-400 SB-600 | Moje the best fotki.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sailor Zobacz posta
    tu nei bokeh jest problemem tylko oswietlenie przedniego planu
    No widzę, widzę. Miało tylko rozświetlić odrobinę zawartość kieliszka i zarysować kształt a trochę popaliło.

Cytat Zamieszczone przez adriansocho Zobacz posta
    Ciekawe, czy tutaj dałoby radę wyciąć "przesłonę" w kształcie np. gwiazdki, serduszka czy czegoś w tym stylu i umieścić przed obiektywem
    Pewnie, że by dało (dlaczego by miało nie dać?) ale ja jakoś nie przepadam za takimi sztucznościami.

Domyślnie

Tak jak już koledzy pisali traktowanie szkła ostrym światłem to nie jest dobry pomysł.

Uprawnienia umieszczania postów