Szukaj
Mi się podoba, zarówno sam kontekst jak i relacja pomiędzy żebrzącą i spojrzeniem Państwa z lewej. Spojrzenie chyba nie jest pogardliwe, ale nie jest też zwykłym ciekawskim spojrzeniem. Brakuje mi tylko jeszcze jednego ostrego punktu, jeszcze jednego skupionego spojrzenia tak by zamknąć wszystko w trójkącie, co by oczy mogły wędrować po kadrze. Ale nie bierz tego serio, bo zbyt mały mam autorytet by oceniać takie prace.
Szkoda tylko że nie więcej lewej kosztem prawej, tak o centymetr.
Ale podoba się bardzo !
Bardzo Ci dziękuję za tyle cennych uwag. Znaczy, że Ci się chciało a to się naprawdę liczy. W takmi tłoku niestety trudno wszystko jest idealnie poukładać. Było więcej lewej strony ale niestety zawsze ktoś musi wejść w kadr. Dłużej czekać na więcej spojrzeń tez ciężko. Zrobiłem trzy zdjęcia i tylko na jednym jest relacja między przechodniem i żebraczką.
Pozdrawiam.
Też miałem ostatnio podobny kadr, z tym że dłuższy czas ekspozycji, żeby rozmydlić całkiem przechodniów. Ogniskowa duża, podejdź bliżej ; )
worldwidestreetphotograhers
D7100, D90, F601, FM2, N.35 1.8, 50 1.8, 50 1.8Ai, wyzwalacze, lampy, bla bla
...i wystrasz wszystkich dookoła. Jak ludzie zobaczą tylko aparat skierowany w ich stronę zaczynaja się zupełenie inaczej zachowywać. Brakuje naturalności. Pomysł długiego czasu w podobnej sytuacji bardzo mi sie podoba. Jednak widze to tylko w szerokim spojrzeniu, gdzie mam spory obszar usiany "duchami" przechodzących ludzi.
Oj wiesz nie traktuj tego jako cenne uwagi, bo nie czuje się by takowych tobie udzielać. Piszę jedynie co udało mi się zaobserwować w zdjęciach, które zapadły mi w pamięć.
Uważam że jest to bardzo dobry kadr, kadr który też chciałbym zrobić i byłbym z niego dumny.
pozdrawiam !
Mogę tylko pogratulować. Zawsze podziwiam tych, którzy potrafią robiąc takie zdjęcia pokazać emocje. Tobie się udało, pełen szacun.
D7500; N50/1,8; N35/1,8, SB 910
Skontaktuj się z nami