Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 34

Wątek: Sri lanka 2013

Domyślnie

Jak dla mnie 2,3,4,6 bardzo fajne. Szczegónie 6 ten zachód słońca. Zmniejszyłbym podpis autora bo bardzo duży, ale ogónie sympatyczny odbiór zdjęć.
    Sebastian Dziekoński www.fotografzwyspy.pl facebook

Domyślnie

Super zdjęcia, robią mega wrażenie. Gratulacje!
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Mam jedno pytanie do autora wątku oraz do innych obytych w temacie. Czy warto zaopatrzyć się w leki przeciwmalaryczne przy 2-tygodniowym wyjeździe listopadowym(o ile termin ma jakiekolwiek znaczenie) i czy warto się na coś zaszczepić? Opinie w necie są powiedzmy sobie różne. Pewnie i tak przejdę się do Instytutu Medycyny Tropikalnej bo mam blisko, ale będę wdzięczny za każde info. Pozdrawiam.

Domyślnie

Na szczepienia to już chyba za późno.
    Z6III + N 14-30/4, N24-120/4, N 28-75/2.8, N 70-180/2.8 + TC 1,4x, N 24-200, V 20/2.8, V 24/1.8, N 40/2.0, TT 75/2.0, V 85/1.8.
    D750/800 + N 24-70/2.8, N 50/1.8G.

było D70, D40, D60, D80, D90, D700, D7000, D7100, D600, D750, D7200, D7500, Z5, Z6II

moje pstryki, na fejsie, instagram

Domyślnie

Możliwe, że tak ale na niektóre choroby są tzw dawki przypominające o ile się było zaszczepionym w przeszłości ,na inne jak dur brzuszny wystarczy podobno jedno szczepienie 1 tydzień przed podróżą.
    Ostatnio edytowane przez cz4rnuch ; 17-10-2013 o 12:27

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cz4rnuch Zobacz posta
    Mam jedno pytanie do autora wątku oraz do innych obytych w temacie. Czy warto zaopatrzyć się w leki przeciwmalaryczne przy 2-tygodniowym wyjeździe listopadowym(o ile termin ma jakiekolwiek znaczenie) i czy warto się na coś zaszczepić? Opinie w necie są powiedzmy sobie różne. Pewnie i tak przejdę się do Instytutu Medycyny Tropikalnej bo mam blisko, ale będę wdzięczny za każde info. Pozdrawiam.
    Na Sri Lance malaria prawie nie występuje, groźniejsza jest Denga, ale na to nie ma szczepionki.
    D600 | N24-70 2.8G ED | N85 1.8G | N70-300 4.5-5.6G VR | SB-600

Domyślnie

Na malarie niestety też szczepionki nie ma. Kiedyś jeden z lekarzy mi powiedział, że nie trzeba sie specjalnie szczepić przy wyjazdach i że wystarczą szczepionki, które dostawaliśmy jako dzieci.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fruchu Zobacz posta
    Na malarie niestety też szczepionki nie ma. Kiedyś jeden z lekarzy mi powiedział, że nie trzeba sie specjalnie szczepić przy wyjazdach i że wystarczą szczepionki, które dostawaliśmy jako dzieci.
    ale WZW A to w standardzie nie dostałeś jako dziecko a to przede wszystkim warto mieć
    zrobisz raz(cykl 2 szczepień) i na dłuuuugo spokój.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fruchu Zobacz posta
    nie praktykuj takich rozwiazan. sam jestem poszczepiony na wszystko co sie da. Ktos z rodziny nie byl. W tej chwili OIOM. Więc na Twoim miejscu lepiej się zaszczep.

Domyślnie

Zdjęcia niesamowite, zwłaszcza z parków narodowych.

Możesz mi powiedzieć jak długo byliście (na miejscu) ? Żywiliście się poza hotelami/pensjonatami ? Ile mniej więcej wyniósł was cały wyjazd ?

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów