Close

Strona 27 z 28 PierwszyPierwszy ... 1725262728 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 261 do 270 z 275

Wątek: SNS-Resizer

Domyślnie

Z pewnością można by dodać taki parametr.
    Jeżeli jednak interesuje Cię tylko usunięcie danych EXIF, to zainteresuj się narzędziem ExifTool. Można je parametryzować podobnie jak SNS-Resizer, w nazwie programu, a jest dedykowane do manipulacji danymi EXIF.

Domyślnie

Interesuje mnie proste i bezwzględne wycięcie wszystkiego. Twój program robi to znakomicie, ale przy okazji, a nie zawsze chce coś zmniejszać.

Używałem do tego celu np. Exifera, ale niedawno okazało się, że pod innymi systemami operacyjnymi jednak coś zostaje w danych.

Dzięki za cynk, obadam ExifToola.
    To, co widzisz, nie jest tym co widzisz.

Domyślnie

sprawdź może w ten sposób: ustaw w SNS-Resizer jakąś mega gigantyczną rozdzielczość i zaznacz opcję, żeby nie zwiększał/zmniejszał zdjęć o mniejszym rozmiarze, niż zadany.
    tylko nie wiem, czy SNS w ogóle nie tknie tych zdjęć, czy zrobi wszystko, poza zmniejszaniem.

nie mam teraz go pod ręką bom w pracy.
    ale to sekunda przeklikania, żeby sprawdzić
    Psychotrop vel Grzegorz Lucjan Laska von Lasocki

Domyślnie

Hehe, od razu to sprawdziłem. Niestety, pomija całkiem.
    To, co widzisz, nie jest tym co widzisz.

Domyślnie

Pebal czy wersja 1.7.2 jest ostatnią wersją Resizer'a ? program rewelacyjny

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez raftik Zobacz posta
    Pebal czy wersja 1.7.2 jest ostatnią wersją Resizer'a ? program rewelacyjny
    Nie jest ostatnią, ale nie wiem czy nową wersję, podobnie jak pierwszą, uda mi się zmieścić w jednym pliku.

Domyślnie

Świetny program, tylko nie wiem która opcja odpowiada za zachowanie ORYGINALNEGO rozmiaru zdjęcia? (chciałbym masowo konwertować zdjęcia o różnych rozmiarach)
    Ostatnio edytowane przez qqf ; 04-04-2014 o 22:34

Domyślnie

Kiedy wersja na Maca,chyba trochę ludzi by to uszczęśliwiło (-:
    D5 + D850 Nikon AF-S 200-500 f/5.6E ED VR0 + Nikon AF-S 70-200mm f/2.8E FL ED VR Nikkor + Nikon AF-S 24-70mm f/2.8E ED VR + Sigma A 12-24 mm f/4.0 DG HSM itp.itd (-:

Domyślnie

Tego nikt nie wie, projekt na razie leży na półce.

Domyślnie

Niestety po przejściu na Windowsa 10 program domaga się NET Framework 3.5. W win 10 jest FW 4 i nie chce się zainstalować ta starsza. Strasznie mi brakuje Twojego programu, trzymam kciuki za chwilę Twojego wolnego czasu...

Strona 27 z 28 PierwszyPierwszy ... 1725262728 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów