Close

Strona 1 z 7 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 66

Domyślnie dla tych co lubia mala glebie

Witajcie,

chcialam sie z Wami podzielic ciekawym efektem, ktory ostatnio odkrylam robiac prywatne zdjecia. Zawsze bardzo lubilam mala glebie i kombinowalam co zrobic, zeby uzyskac taki efekt w wiekszym formacie. Efekt ponizej.
    1.
    2.
    3.
    4.
    5.
    6.
    7.
    8.
    9

Troche poszperalam po necie i okazalo sie, ze ta techinka ma swoja nazwe i kolesia ktory to odkryl (Brenizer Method)

Na zdjeciach widac troche sklejenia, ale jest to efekt, ktory wyszedl prosto z aparatu + photomerge w PS z kilkunastu zdjec. Bez dodatkowej obrobki. Zeby zrobic to solidnie, pewnie trzeba by posiedziec jeszcze zeby wygladzic linie i zlaczenia.
    Zrobienie jednego zdjecia zajelo mi ok 2 minuty w PS, rowniez fotografujac robilam tylko jedna probe, co wydaje mi sie na dosc zadawalajacy efekt koncowy

Bede pewnie niedlugo to testowac na jakiejs magazynowej sesji, na pewno podziele sie z Wami efektem

Ciekawa jestem Waszego zdania!

Pozdrawiam cieplo i slonecznie!
    Ostatnio edytowane przez qstra ; 09-10-2013 o 12:40

Domyślnie

Wygląda jak pstryknięte z 300mm no ciekawe ciekawe Dzięki za informacje.
    "Nikon"

Domyślnie

Bardzo fajny patent, na zrobienie zdjęcia w panoramie pionowo-poziomej i jak widać się sprawdza....

Oj muszę spróbować co z tego wyjdzie....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez S4INT Zobacz posta
    Ze statywu czy z ręki?
    hehe, z reki - ja nawet nie mam statywu

Domyślnie

znam efekt, praktykuje od pewnego czasu. statyw w tej metodzie jest malo poreczny. p.s. tutaj efekt dla samego efektu.

Domyślnie

kiedyś w to się bawiłem, ale teraz nie chce mi się sklejać bo prawie zawsze zdjęcie robię z 2 wywołań..
    "Z pasją fotografuj życie, ale nie zapomnij i żyć z pasją" Z. Kamm

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez josephebeloki Zobacz posta
    Wygląda jak pstryknięte z 300mm no ciekawe ciekawe
    nie zawsze masz mozliwosc takiego odejscia, zeby zlapac tak szeroko, takim zoomem

Cytat Zamieszczone przez Devilish_Chaos Zobacz posta
    znam efekt, praktykuje od pewnego czasu. statyw w tej metodzie jest malo poreczny. p.s. tutaj efekt dla samego efektu.
    Wydaje mi sie, ze jak na wakacyjna fotke, jest to na tyle fajny, prosty i szybki do zrobienia motyw, ze warto dla samego efektu :P masz cos do pokazania w tym temacie moze?, chetnie zobacze

Cytat Zamieszczone przez JAP Zobacz posta
    kiedyś w to się bawiłem, ale teraz nie chce mi się sklejać bo prawie zawsze zdjęcie robię z 2 wywołań..
    z 2 wywolan, tzn? Photoshop dosc dobrze w sumie to sam sklada, nie? Ja niestety te fotki robilam w jpegach, ale w RAWach na pewno jest wieksza kontrola, ale tez pewnie PS to dluzej trawi....

Oszczędny w słowach Awatar puszosław
    Miasto
    okolice Wrocławia

Domyślnie

że tak zapytam... Bo nie bardzo rozumiem jak się za to zabrać... Czyli bierzemy jasne szkło, robimy kilkanaście kadrów w poziomie i pionie, na zablokowanej ostrości (np na człowieku) i sklejamy. Dobrze kombinuję?

Domyślnie

Moj kumpel się w to bawił troche:

http://www.flickr.com/photos/felek/9616053942/

ale tu jest chyba z 50 klatek

Strona 1 z 7 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów