Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 27
    Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Domyślnie

No nie wiem, tak narzekacie na ten LCD że zacząłem mieć wątpliwości, czy przypadkiem nie wyświetla np. w odcieniach zieleni
    Myślałem na początku, że D200 to już takie cudo, że jest taka funkcja: robię fotkę w kolorze, odpalam podgląd, cośtam właczam i widzę w b&w Ale jak widać nie ma tego czegoś. Dobra, EOT, już wiem o co chodzi

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    jak zrobisz jpega w B&W, to jak ma on wyglądać na podglądzie?
    chyba chodzilo o to, że jak sie zrobi zdjecie [kolor] to żeby wyświetlało je w b&w po nacisnieciu jakiegos tam przycisku

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ku6i Zobacz posta
    robię fotkę w kolorze, odpalam podgląd, cośtam właczam i widzę w b&w Ale jak widać nie ma tego czegoś.
    Jest ale nieco inaczej. Fotke robisz w kolorze, ale na podglądzie możesz ją oglądac tylko jako BW. Natomiast RAW zdjęcia - nawet cz-b jest z pełną informacją o kolorze i zawsze się możesz rozmyślić - wywołac to zdjęcie jako barwne, mimo, że body było ustawione jako B&W.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

E..., czy mi się wydaje, czy koniecznie chcesz robić fotki b&w z poziomu puszki? Można wiedzieć po co?
    Czorny już napisał, ale jest jeszcze jedna odpowiedź...bo lubię...no i są takie miejsca, że kolor gubi głębię, a bw ją wyciąga...i wtedy robię wyłącznie bw
    Pozdrawiam Serdecznie Jacek Pawłowski
    F70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wilus Zobacz posta
    ...a mi najbardziej w cyfrze brakuje dźwięku przewijanego filmu (oj żeby sie to dało jakoś dograć do softu...)
    ...i jeszcze żeby aparat emitował całe spektrum zapachów ciemni, ze szczególnym uwzględnieniem formaliny...
    Krzysztof Paszkiewicz

Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Domyślnie

ekonet, widzę, że używałeś ciekawego utrwalacza

Domyślnie

ekonet, widzę, że używałeś ciekawego utrwalacza
    Tak - w procesie ORWO Color...
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ekonet_pth Zobacz posta
    ...i jeszcze żeby aparat emitował całe spektrum zapachów ciemni, ze szczególnym uwzględnieniem formaliny...
    ale chyba nie chciałbyś żeby tak śmierdział podczas robienia zdjęć - zdaje się ze modelki nie lecą na zapach formaliny
    co innego podczas wołania RAWów - ale to już mozna sobie zrobić we własnym zakresie otwierając przy kompie odpowiedni słoik
    Pozdr. Darek
    D200|F70D|Naf-s:12-24/4,50/1.4|To:20-35/3.5-4.5,28-70/2.6-2.8,100/2.8|Zenitar16/2.8|SB-900/600|SlikPro700DX

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez darsedz Zobacz posta
    ale chyba nie chciałbyś żeby tak śmierdział podczas robienia zdjęć - zdaje się ze modelki nie lecą na zapach formaliny
    co innego podczas wołania RAWów - ale to już mozna sobie zrobić we własnym zakresie otwierając przy kompie odpowiedni słoik
    A swoją drogą i trochę poważniej - to kiedyś aparaty fotograficzne pięknie pachniały, melanżem wyprawionej skóry (futerał i okleiny), oksydy, oliwy i Bóg wie czego jeszcze... Teraz już tak nie pachną.
    Krzysztof Paszkiewicz

Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

teraz śmierdzą syfrem (krzyżówka plastiku i przegrzanej matrycy)
    Pozdrawiam Serdecznie Jacek Pawłowski
    F70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów