Close

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 45

Wątek: Nikon 3200

Gaduła Awatar zgera
    Miasto
    Siedliska, Podkarpacie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychumag Zobacz posta
    Serdecznie dziękuje za propozycje. Mam taka prośbę, czy ktoś może mi wyjaśnić cztery opcje w aparacie Nikon D3200. Pierwsza opcja Tryb P (automatyka programowa), druga opcja Tryb S (automatyka z preselekcją czasu), trzecia opcja Tryb A (automatyka z preselekcją przesłony) oraz Tryb M (tryb manualny). Proszę napisać w jakich okolicznościach podczas robienia zdjęć używać tych trybów.
    Tryb P to takie Auto z możliwością większej ingerencji w ustawienia aparatu, sam ustawiasz ISO, pomiar światła itp.
    Tryb P ma funkcję fleksji programu, kręcąc kółkiem zmieniamy czas i przysłonę ciągle zachowując poprawną ekspozycje.
    Tryb S, sam wybierasz potrzebny czas naświetlania, przysłonę dobiera aparat.
    Tryb A, sam wybierasz przysłonę, czas dobiera aparat.
    W trybie M wszystkie parametry ekspozycji czyli czas, przysłonę, iso dobiera użytkownik.
    NIKON D3100, NIKKOR 18-55 VR II, 18-105 VR,

Domyślnie

klick

Wszystko jest tutaj super wyjaśnione Nie musisz dziękować

Domyślnie

Dziękuje wszystkim za odpowiedzi. Mam taką prośbę i pytanie. Jak robię zdjęcia w trybie M, to zdjęcia wychodzą całe białe i nic na nich nie widać - może coś robię źle. Proszę o napisanie jak można sprawdzić czy poprawnie działa tryb M w aparacie Nikon D3200.

Domyślnie

Dziękuje wszystkim za odpowiedzi. Mam taką prośbę i pytanie. Jak robię zdjęcia w trybie M, to zdjęcia wychodzą całe białe i nic na nich nie widać - może coś robię źle. Proszę o napisanie jak można sprawdzić czy poprawnie działa tryb M w aparacie Nikon D3200.
    Ustawiając poprawnie ekspozycję?
    z pozdrowieniami - Krzysiek
    Nikon Z6 + Zf + Z9 + N14-24/2.8S + N24-70/2.8S + N70-200/2.8G VR II + N35/1.8S + N50/1.8S + 75/1.5 + N85/1.8S + N105/1.4E

Domyślnie

To jest masakra jakaś....
    Nikon....No more ever

moje gnioty

Domyślnie

Dziękuje za wszelką pomoc. Teraz działa wszystko poprawnie. Na samym początku myślałem że zepsuty jest aparat, a przecież nie tak dawno go kupiłem. Jeszcze raz dziękuje.

Domyślnie

Mam takie pytanie, bo nigdzie nie mogę tego znaleźć w instrukcji. Proszę napisać co znaczy funkcja Job nr.

* Ten post sponsorują literki N i S oraz liczba 40 *

Gaduła Awatar zgera
    Miasto
    Siedliska, Podkarpacie

Domyślnie

Mam takie pytanie, bo nigdzie nie mogę tego znaleźć w instrukcji. Proszę napisać co znaczy funkcja Job nr.
    Tutaj znajdziesz odpowiedź:
    http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=65060

Lub instrukcja obsługi, str. 131, dział redukcja szumów.
    Ostatnio edytowane przez zgera ; 07-10-2013 o 19:51 Powód: edycja tekstu
    NIKON D3100, NIKKOR 18-55 VR II, 18-105 VR,

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów