Close

Strona 194 z 607 PierwszyPierwszy ... 94144184192193194195196204244294 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 931 do 1 940 z 6065

Domyślnie

Ja mam mike i oprocz tego że spasowany dobrze to nie ma wady w postaci zle dopasowanych pojemnikow czy zamek, wiec dlaczego gorszy od pixela ? Na to wychodzi ze z pixelem jest cos nie tak skoro ma dwie wady ( pojemnik i zamek )

Oszczędny w słowach Awatar Star Dust
    Miasto
    Warrington, UK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez drfoto Zobacz posta
    Mam pytanie do do posiadaczy 7100 i S 17-50 2.8. Jak z celnością? Na moim D90 potwierdzam, że jest ostrzejszy niż N 50 1.8 jednak często sigma nie trafia w punkt( 1/4 zdjęć) i jest to uciążliwe bo zdjęcia na ekranie aparatu na pierwszy rzut oka są OK jednak na kompie widać przeważnie mały FF albo BF czy z 7100 też często nie trafia? Najlepiej gdyby ktoś mógł porównać jak D7100 pracuje na tym szkle w stosunku do D90.
    posiadam S 17-50 2.8, na d90 szklo wykazywalo maly BF na 50mm, na D7000 tez BF po mikro regulacji + reguacji AF w serwisie bylo ok, na d7100 nie ma ani BF ani FF.

za to zdarza sie, ze obiektyw przeleci caly zakres zanim mi potwierdzi ostrosc, na d7100 jakby czesciej ta przypadlosc sie obajwiala w porownaniu do D90 i D7000

Cytat Zamieszczone przez Fortaigne Zobacz posta
    Ja mam mike i oprocz tego że spasowany dobrze to nie ma wady w postaci zle dopasowanych pojemnikow czy zamek, wiec dlaczego gorszy od pixela ? Na to wychodzi ze z pixelem jest cos nie tak skoro ma dwie wady ( pojemnik i zamek )

posiadam grip Pixela, pasuje idelanie, zamki dobrze sie zamykaja ale cos z nim jest nie tak. grip podlaczony do apratu ' zre' baterie jak jak 'wsciekly' pewnie cos ze stykami nie tak albo ja juz nie wiem co. Obwinialam nawet baterie ale jednak grip.

ma ktos problem z rozladowujaca sie szybko bateria przy podlaczonym gripie?
    Ostatnio edytowane przez TOP67 ; 03-10-2013 o 17:35 Powód: scalanie
    D700 |S24-70mm f2.8|S70-200mm 2.8|Samyang 8mm 3.5 UMC Fish-eye CS II|N35mm 1.8|N60mm 2.8D|N85mm 1.8|SB700

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Star Dust Zobacz posta
    posiadam grip Pixela, pasuje idelanie, zamki dobrze sie zamykaja ale cos z nim jest nie tak. grip podlaczony do apratu ' zre' baterie jak jak 'wsciekly' pewnie cos ze stykami nie tak albo ja juz nie wiem co. Obwinialam nawet baterie ale jednak grip.

Sprawdź czy podczas poruszaniu aparatem (hmmm, dosyć gwałtowne ruchy) nie zapala Ci się w aparacie zielona diodka "pracy" -ewentualnie na górnym LCD nie miga co jakiś czas symbol "batterypack". U mnie własnie coś takiego zaczyna się robić (i wtedy może mocniej żreć aku, bo blokuje to przejście w stan uśpienia aparatu) w przypadku D800 + Pixel Vertax, mam nadzieję że to problem z gripem a nie puszką.
    Zapraszam na mojego bloga: http://rafalglebowski.pl/blog/

Domyślnie

W Pixelu zauważyłem jedną zależność gdy jest włączony grip czyli wajcha przy spuście jest na kropce to cały czas jest aktywny korpus - przy wyłączonym aparacie kręcąc na gripie przednim lub tylnym pokrętłem zapala się dioda karty pamięci na korpusie. Gdy wyłączymy grip czyli wajcha na gripie na L to wtedy wszystko ładnie przestaje być aktywne i pewnie ma to związek z rozładowywaniem baterii. Dodam, że wyłączając grip spust jest czynny a tylko wyłączamy możliwość zmiany pkt. AF.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Star Dust Zobacz posta
    Tak, ja mam. Mam D7100 i grip Pixela, i też zauważyłem szybkie rozładowywanie się baterii. Mam ustawione korzystanie z baterii w gripie, ale rozładowują się obie, i w gripie, i w aparacie. Co gorsza, bateria (nowa przecież) zaczęła już pokazywać jedną kreskę zużycia. Nie miałem jeszcze czasu na przeprowadzenie głębszych badań , ale podejrzewam jakieś styki.

Domyślnie

ja mam meike i jest good !

witam po dłuższej przerwie
    Z8 | S 24 1.4 ART | 35+50+135 1.8 S | FTZ II | SB700
    Było D90 | D7100 | 2 x D750 | Z6 II

Domyślnie

ja również mam grip meike juz ponad miesiąć. Od tego czasu był ze mną w pracy, podróży i dniu codziennym - wszystko gra.

Ale i tak pomarudze bo to wkońcu opinie o D7100 - kocham mój aparat ale miejsce przycisku ISO i brak możliwości przypisania go do przycisków funkcyjnych doprowadza mnie do szału, myślalem że się przyzwyczaję (kupilem aparat ok. miesiąca po premierze) ale nic z tego. Tyle i aż. Pozdrawiam użytkowników
    ...

Domyślnie

Na moim meiku nie zaobserwowałem szybszego rozładowywania.

Domyślnie

O gripach do D7100 można już poczytać w trzech wątkach w tym, oraz:
    Grip Mike D7100 - moje opinie
    D7100 - akcesoria

Z czego ostatni praktycznie cały poświęcony jest temu zagadnieniu. Może by mu zmienić nazwę, przenieść do działu Systemy zasilania aparatów oraz dołączyć ostatnie posty z tego wątku? Ktoś szukający info na ten temat będzie mieć dużo łatwiej.
    z pozdrowieniami - Krzysiek
    Nikon Z6 + Zf + Z9 + N14-24/2.8S + N24-70/2.8S + N70-200/2.8G VR II + N35/1.8S + N50/1.8S + 75/1.5 + N85/1.8S + N105/1.4E

Domyślnie

napiszcie mi jakies konkrety, fakty o tej puszce...czy np kurzy jak d 600
    miało byc d 600 ale nie dam rady kupic tej puchy.

Strona 194 z 607 PierwszyPierwszy ... 94144184192193194195196204244294 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów