Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Poltegor 2007

Wink Poltegor 2007

Zdjęcia z ćwiczeń służb ratowniczych na najwyższym obiekcie we Wrocławiu.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.
    Czarna puszka i słoiki (;
    TYLKOreportaż!

Domyślnie

byles w centrum wydarzen.. wg mnie nie wykorzystales mozliwosci zrobienia ciekawych zdjec

Domyślnie

Dla mnie 3 i 5 mają klimat katastroficzny...
    Reszta też dobra... reportażowa...

Nic tylko pogratulować....

pozdrawiam
    Lu_natyk
    Noc jes domem dla wampirów, wilkołaków i lunatyków...

Freelancer

Domyślnie

Ja niestety być nie mogłem, bo w pracy siedziałem

Najbardziej podoba mi się szóstka - z lewej woda, z prawej dym, a po środku ratownik - bardzo dobry kadr moim zdaniem.
    The pięćdziesiąt
    Chciałbym mieć kilka szkieł ostrych niczym kieł.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cinas Zobacz posta
    byles w centrum wydarzen.. wg mnie nie wykorzystales mozliwosci zrobienia ciekawych zdjec
    Wg mnie wykorzystal te mozliwosc bardzo dobrze.

Swietny reportaz, gratulacje!
    D90 | 10-20 16-85 18-70 | SB-28 | Olympus XA2 Smiena Symbol
    Góry i inne

Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Domyślnie

Sorry za mały OT, ale jedno mnie nurtuje: skąd od jakiegoś czasu powszechna mania na ukośne kadry, jak np. na zdjęciach 3, 7, 8? Widać tą tendencję u masy ludzi. Co w nich widzicie? Mógłby mi ktoś wytłumaczyć? Może ja po prostu jestem zbyt skażony książkami nt. fotografii z PRLu, ale jak dla mnie kadr to jednak zgodnie z pionem/poziomem, a nie na ukos

Domyślnie

ku6i jeśli chodzi o zdjęcie 3 było robione w biegu podobnie jak robi je fotoreporter z prawej strony którego widać na zdjęciu to jest akcja ratownicza tam się nie ustawiją dla fotoreporterów biegają i trzeba ich uchwycić.
    Na 7 chciałem uchwycić tego "koguta" wymagało to odrobiny gimnastyki.
    Czarna puszka i słoiki (;
    TYLKOreportaż!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ku6i Zobacz posta
    Sorry za mały OT, ale jedno mnie nurtuje: skąd od jakiegoś czasu powszechna mania na ukośne kadry, jak np. na zdjęciach 3, 7, 8? Widać tą tendencję u masy ludzi. Co w nich widzicie? Mógłby mi ktoś wytłumaczyć? Może ja po prostu jestem zbyt skażony książkami nt. fotografii z PRLu, ale jak dla mnie kadr to jednak zgodnie z pionem/poziomem, a nie na ukos
    Ja Ci odpowiem.
    Jest to skutek pewnej ewolucji w kadrowaniu (troszkę mody).
    Przyznam szczerze, że sam troszkę eksperymentuję (próbuje) z takimi kadrami.
    Wprawnie zastosowane nadają zdjęciu dużego uroku.

Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Domyślnie

maniek0, bez urazy, ale argument, że jakiś fotoreporter tak robi trochę mnie rozbawił. Bo wiadomo jak to u nas w kraju z fotoreporterami jest: oprócz wielu na prawdę dobrych zdarzają się również tacy, których zdjęcia, delikatnie mówiąc, nie powalają ale utrzymują się na rynku bo potrafią się dobrze sprzedać razem ze swoją chałturą.
    Moda jak to moda, przemija. Nie twierdzę, że taki kadr kompletnie nie ma racji bytu, bo jak napisał romanescou: "Wprawnie zastosowane nadają zdjęciu dużego uroku", ale ten miecz ma dwa ostrza: niewprawnie zastosowany powoduje, że zdjęcia wyglądają trochę odpustowo
    Ale to tylko mój mały OT

Uprawnienia umieszczania postów