Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Domyślnie Phaeno Science Center

OK, prawie trzy lata zabawy z aparatem, czytania forum, przeglądania zdjęć - chyba najwyższy czas odważyć się i wrzucić coś swojego...

Phaeno Science Center w Wolfsburgu (Niemcy). Bardzo ciekawy budynek w stylu dekonstruktywistycznym projektu Zahy Hadid oddany do użytku w 2005 r. W środku mieści się interaktywne muzeum w rodzaju warszawskiego Centrum Nauki Kopernik, tylko większe (polecam wszystkim, nie tylko z dziećmi). Dodatkową atrakcją lokalizacji jest sąsiedztwo fabryki VW (też ciekawe budynki) no i wystawy motoryzacyjnej Autostadt. No ale do rzeczy:

1.

2.

3.

Wszelkie uwagi mile widziane.
    Ostatnio edytowane przez TOP67 ; 17-09-2013 o 17:37 Powód: podmiana linków

Domyślnie

Staranne i przemyślane zdjęcia. Najbardziej podoba mi się trójka - najciekawszy kadr i konwersja (na pozostałych, zwłaszcza na dwójce, brakuje mi zdecydowanych czerni i bieli); najmniej - jedynka - z uwagi na powyższe kryteria.

Bardzo interesujący budynek, dużo ciekawych elementów na elewacji, które warto pokazać.

Domyślnie

Ogólnie ładnie, ale technicznie jeszcze sporo brakuje. Przede wszystkim jednak szaro-szara konwersja z bardzo czarnymi kontrapunktami otworów drzwiowych czy podcieni.
    Duże kontrasty mozna niwelować składając klatki lub imając się innych znanych sposobów.
    A tak btw, kolor powinien być tu też całkiem ciekawy, żeby nie powiedzieć lepszy.
    I'm not always right, but I'm never wrong...

Domyślnie

Dzięki za opinie! W obróbce czuję się jeszcze mocno niepewnie, więc chciałem podejść do niej raczej zachowawczo - wyszło jak widzę niespecjalnie... Do tematu czarno-białego jeszcze wrócę, a tymczasem - zgodnie z sugestią - to samo w kolorze. Tym razem mniej zachowawczo

PS. Tak, wiem, mam brudną matrycę
    Ostatnio edytowane przez TOP67 ; 17-09-2013 o 17:37 Powód: podmiana linków

Domyślnie

Pojechałeś z niebem (zwłaszcza na dwójce) ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dune Zobacz posta
    Pojechałeś z niebem (zwłaszcza na dwójce) ...
    Nie będę zaprzeczał Więc przyznaje sobie trzecie, karne podejście: jeszcze jedna próba konwersji BW bez czarnych kontrapunktów w drzwiach i podcieniach

Domyślnie

Ciekawy budynek, brakuje mi w tych kadrach czegoś co by mnie powaliło na kolana, ale jest prosto i z fajnym przerysowaniem, więc też się podoba. Mocniejsze b&w jest dobrym kierunkiem, przydałoby się zostawić trochę ciemności na dole kadru, np... w drzwiach i podcieniach I może więcej światła na ścianę rzucić, więcej kontrastów... Wszystkim nie dogodzisz...
    Jedynka trochę ciasna, widziałbym ją w trochę szerszym kwadracie.

Domyślnie

Przyglądam się od jakiegoś czasu. Ostatnie też mi się podoba. Kolor nie bardzo. Ale pierwsza odsłona zostaje. Podoba się najbardziej.
    Fuji

Uprawnienia umieszczania postów