Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Oczko

Domyślnie Oczko

Miejsce to samo co wcześniejsze "Morskie oko", dosłownie parę metrów obok. Co ciekawe było tam takich oczek jeszcze kilka i każde w innym kolorze. Niestety światło odmówiło jakiejkolwiek współpracy i zaczął padać deszcz.

Zapraszam.

LED ZEPPELIN

Domyślnie

Podoba mi się "słoniowatość" tych kształtów na pierwszym planie. Zdjęcie wydaje mi się bardziej naturalne od poprzedniej odsłony. W kadrze w moim odczuciu jest ciężko ale to nie jest zarzut, ot specyfika terenu.

Domyślnie

Hm, ja widzę, że jest światło, w dodatku ładne, tylko trzeba je pokazać...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nikonozaur Zobacz posta
    Co ciekawe było tam takich oczek jeszcze kilka i każde w innym kolorze. Niestety światło odmówiło jakiejkolwiek współpracy i zaczął padać deszcz.
    Wielka szkoda bo byś miał fajną "oczkową" serię, a i przy okazji byśmy jeszcze trochę nacieszyli oczęta
    Ta odsłona również mi podchodzi, fajny detal na skałach no i ten mroczny klimacik, dla mnie super.
    D7100 / S 10-20 / N 18-105 VR/ N 70-300 VR / Slik Pro 500 DX / SB-600 /

Domyślnie

Kolejne bardzo dobre

Niebo mieliście konkretne
    D4s/D500/ 2xS 10-20/ N 70-200 2.8 FL/ N 200-500 5.6/Pentacon 50 1.8 / Helios 58 -2 /Manfrotto 055 XPRO3/Lee filters

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Coitus Interraptus Zobacz posta
    Hm, ja widzę, że jest światło, w dodatku ładne, tylko trzeba je pokazać...
    No patrz, teraz dopiero to zauważyłem. Dzięki serdeczne za cenną uwagę. Może dorzucisz coś jeszcze równie ciekawego?
    LED ZEPPELIN

Domyślnie

równie dobre, mocne jak poprzednie! pierwszy plan ponownie wpisuje się w moje gusta.
    Lomax trafni określił skały - faktycznie są słoniowate i pełne detali, świetna plastyka i kolorystyka całości
    chyba nieco lżejsze niebo teraz podałeś ale opieram się na wspomnieniach tylko

pozdr.

Domyślnie

Napisz proszę czy stosowałeś jakąś połówkę czy składałeś kilka expozycji. Generalnie fotka bardzo fajna tylko
    góra trochę nienaturalna choć nieźle się komponuje jako całość.

Domyślnie

to by było dobre, "oczkowa seria" co to są właściwie te oczka? to są jakieś osady? zdjecie bardzo oryginalne, mnie sie podoba, jednak odczuwam niedosyt przestrzeni, jakby to złożyć z np. 3 pionowych kadrów może pojawiłaby się oczkowa rodzina
    Aparat, jakieś obiektywy i torba używana.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomgol Zobacz posta
    Napisz proszę czy stosowałeś jakąś połówkę czy składałeś kilka expozycji. Generalnie fotka bardzo fajna tylko
    góra trochę nienaturalna choć nieźle się komponuje jako całość.
    Zastosowałem ND400 i być może połówkę 0,3 LEE, nie pamiętam. W każdym razie naświetlanie trwało 15 sekund. Jest to jedna ekspozycja. Jeśli chodzi o górę to oczywiście jest rozjechana długim naświetlaniem, a że chmury wędrują akurat wertykalnie efekt jest taki jaki jest. W takich warunkach możliwe, że górę lepiej byłoby chwycić na krótkim czasie.

Cytat Zamieszczone przez deemes Zobacz posta
    to by było dobre, "oczkowa seria" co to są właściwie te oczka? to są jakieś osady? zdjecie bardzo oryginalne, mnie sie podoba, jednak odczuwam niedosyt przestrzeni, jakby to złożyć z np. 3 pionowych kadrów może pojawiłaby się oczkowa rodzina
    Niestety oczka porozstawiane są co kilka - kilkanaście metrów i zapisanie ich na jednym zdjęcie (nawet proponowanym składaku) nie jest możliwe. Poza tym są małe 30-50 cm średnicy i trzeba je robić z niskiego statywu by w ogóle zaistniały w kadrze. Nie mam pojęcia dlaczego tak się od siebie różnią. W każdym razie nie jest to chemia. Jedno było większe (ze 2 m) wypełnione kosmicznie różową, ale mętną cieczą. Niestety deszcz zaczął padać i pękłem, czego teraz strasznie żałuję.
    LED ZEPPELIN

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów