Close

Strona 619 z 2397 PierwszyPierwszy ... 11951956960961761861962062162966971911191619 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 6 181 do 6 190 z 23962

Wątek: Sony NEX

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mekano Zobacz posta
    To Ty chciales sprowokowac i zaczales niepotrzebnie temat.. tak wiec tematu nie bylo i nie ma.
    Noooo jeśli odczytałaś to jako prowokację... Pisałem bardzo poważnie i dalej twierdzę, że byłby to bdb wybór. Ale już nie doradzam..

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez P.R.P. Zobacz posta
    Noooo jeśli odczytałaś to jako prowokację... Pisałem bardzo poważnie i dalej twierdzę, że byłby to bdb wybór. Ale już nie doradzam..
    Zamiana 5N, na -6 uwazasz to za dobry wybor?
    Ja tak nie uwazam, i pewnie 99% osob, stad tak samo.
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

Zamiana 5N, na -6 uwazasz to za dobry wybor?
    Ja tak nie uwazam, i pewnie 99% osob, stad tak samo.
    99% potrafi czytać całość a nie wybiórczo..
    " NA TWOIM miejscu - mówię poważnie, zero podpuchy, chcę doradzić - opchnął bym wszystko i został z tym co zasugerowałem."
    CAŁOŚĆ opchnął, nie zamienił tylko nexika na nexika jak to sobie ładnie wydedukowałaś. CAŁOŚĆ, tj i nikona i samsunga i nexika. Pozbył się tych półśrodków i postawił na jeden system bezlusterkowy (mały, ze szkłami, które już jakieś tam masz + 16-70 + 35 1.. "Myślę, że 99% osób stąd tak myśli."
    Ostatnio edytowane przez P.R.P. ; 26-08-2013 o 20:43

Domyślnie

A ja zamieniłem 5N na 6
    Od początku bagnetu E marzył mi się CZ1680 - moim zdaniem najlepszy w każdej kategorii (poza ceną) obiektyw tego typu na rynku (dowolnej firmy). Miałem go i od momentu sprzedania (razem z lustrzanką) tęsknię wciąż. Jeśli E1670 będzie zbliżony optycznie, to odłożę na niego każdą niezagospodarowaną złotówkę... I zapewne na następne wakacje wyruszę już z nim.
    Dużo się tu pisze o E55210... To może czas pokazać, jak się spisuje?

Tomek
    | tohu wawohu |

Domyślnie

Pozbył się tych półśrodków i postawił na jeden system bezlusterkowy
    Raczej nie sadze by tak mysleli, 5N to dobry aparat i dlugo takim pozostanie, zadnej potrzeby zmiany aparatu nie widze, bo w ten sposob to jest "gonienie groliczka" (jak gdzies ktos napisal wczesniej chyba mcarto).
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

Ja bym zamienił gdybym nie miał postanowienia noworocznego - żadnego kolejnego aparatu poniżej ff
    Ostatnio edytowane przez gavin ; 26-08-2013 o 21:24

Domyślnie

Raczej nie sadze by tak mysleli, 5N to dobry aparat i dlugo takim pozostanie, zadnej potrzeby zmiany aparatu nie widze, bo w ten sposob to jest "gonienie groliczka" (jak gdzies ktos napisal wczesniej chyba mcarto).
    Czyli dalej czytasz wybiórczo i tak samo rozumujesz.. Nie przeczę, 5n jest dobry, ok. Ale ja zasugerowałem całkowicie inną koncepcję - zamiany WSZYSTKIEGO (łącznie z 5n,tak).. Z mojej strony koniec tematu.
    Ostatnio edytowane przez P.R.P. ; 26-08-2013 o 21:20

Domyślnie

ToTom,

Piękne zdjęcie!
    Co do 16-80 - jeszcze za czasów filmów srebrowych kupiłem sobie Tamrona 24-135 (to praktycznie ten sam zakres kątów widzenia), i do tej pory uważam, że to jeden z najbardziej użytecznych obiektywów, mimo różnych jego niedostatków optycznych. Do cyfry Dx kupiłem sobie w końcu jego odpowiednik, Nikkora 16-85, i choć optycznie nie dorównuje on Zeissowi 16-80, jest niesamowicie uniwersalny.

Samsung zapowiadał kiedyś 16-80 do NXów, ale niestety obiektyw nie zmaterializował się.
    Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
    Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?

NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)

Domyślnie

Nie szukam "Gralla".
    Cytat Zamieszczone przez puch24 Zobacz posta
    To się pisze "Graal"...
    Chodziło o skrzyżowanie Graala z Trollem.
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Domyślnie

Czyli dalej czytasz wybiórczo i tak samo rozumujesz.. Nie przeczę, 5n jest dobry, ok. Ale ja zasugerowałem całkowicie inną koncepcję - zamiany WSZYSTKIEGO (łącznie z 5n,tak).. Z mojej strony koniec tematu.
    Wiem dokladnie co zasugerowales, ja nie potrzebuje Nex-6 i zadnego innego aparatu. Czy to bedzie 5-ty czy 10-ty to i tak nic nie zmieni, nie jest mi potrzebny aparat. Pisalam juz wczesniej by zakonczyc rozmowe na ten temat.

Samsung zapowiadał kiedyś 16-80 do NXów, ale niestety obiektyw nie zmaterializował się.
    a moze jest nadzieje, na wrzesien..

i choć optycznie nie dorównuje on Zeissowi 16-80, jest niesamowicie uniwersalny.
    To samo jest w Nikonie 18-105 i Nikon jeszcze poprawil to wypuszczajac 18-140.
    Ostatnio edytowane przez Mekano ; 26-08-2013 o 21:34

Strona 619 z 2397 PierwszyPierwszy ... 11951956960961761861962062162966971911191619 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów