Szukaj
Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.
99% potrafi czytać całość a nie wybiórczo..
" NA TWOIM miejscu - mówię poważnie, zero podpuchy, chcę doradzić - opchnął bym wszystko i został z tym co zasugerowałem."
CAŁOŚĆ opchnął, nie zamienił tylko nexika na nexika jak to sobie ładnie wydedukowałaś. CAŁOŚĆ, tj i nikona i samsunga i nexika. Pozbył się tych półśrodków i postawił na jeden system bezlusterkowy (mały, ze szkłami, które już jakieś tam masz + 16-70 + 35 1.. "Myślę, że 99% osób stąd tak myśli."
![]()
Ostatnio edytowane przez P.R.P. ; 26-08-2013 o 20:43
A ja zamieniłem 5N na 6
Od początku bagnetu E marzył mi się CZ1680 - moim zdaniem najlepszy w każdej kategorii (poza ceną) obiektyw tego typu na rynku (dowolnej firmy). Miałem go i od momentu sprzedania (razem z lustrzanką) tęsknię wciąż. Jeśli E1670 będzie zbliżony optycznie, to odłożę na niego każdą niezagospodarowaną złotówkę... I zapewne na następne wakacje wyruszę już z nim.
Dużo się tu pisze o E55210... To może czas pokazać, jak się spisuje?
Tomek
| tohu wawohu |
Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.
Ja bym zamienił gdybym nie miał postanowienia noworocznego - żadnego kolejnego aparatu poniżej ff
Ostatnio edytowane przez gavin ; 26-08-2013 o 21:24
ToTom,
Piękne zdjęcie!
Co do 16-80 - jeszcze za czasów filmów srebrowych kupiłem sobie Tamrona 24-135 (to praktycznie ten sam zakres kątów widzenia), i do tej pory uważam, że to jeden z najbardziej użytecznych obiektywów, mimo różnych jego niedostatków optycznych. Do cyfry Dx kupiłem sobie w końcu jego odpowiednik, Nikkora 16-85, i choć optycznie nie dorównuje on Zeissowi 16-80, jest niesamowicie uniwersalny.
Samsung zapowiadał kiedyś 16-80 do NXów, ale niestety obiektyw nie zmaterializował się.
Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?
NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)
Wiem dokladnie co zasugerowales, ja nie potrzebuje Nex-6 i zadnego innego aparatu. Czy to bedzie 5-ty czy 10-ty to i tak nic nie zmieni, nie jest mi potrzebny aparat. Pisalam juz wczesniej by zakonczyc rozmowe na ten temat.
a moze jest nadzieje, na wrzesien..
To samo jest w Nikonie 18-105 i Nikon jeszcze poprawil to wypuszczajac 18-140.
Ostatnio edytowane przez Mekano ; 26-08-2013 o 21:34
Skontaktuj się z nami