Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 23

Wątek: Nawigacja GPS

Nadworny melexiarz Awatar foto4deg
    Miasto
    Norwegia/Bydgoszcz

Domyślnie Nawigacja GPS

Jak w temacie.

Utopiłem jakiś czas temu mojego poczciwego, 5-letniego Garmin Nuvi 200. Szukałem nowej nawigacji, oczywiście wśród Garminów. Przypadkowo natrafiłem na nawigację Goclever z kamerą rejestrującą z przodu, a także z kamerą cofania. Miał ktoś może do czynienia z tym "tworem"?
    Byłbym wdzięczny za info, bo wujek Google to biedny jest w informacje na ten temat (brak testów itp)

Domyślnie

Zapomnij o goclever. Ich urządzenia są awaryjne, słabo wykonane i często dużo im brakuje do tego aby normalnie pracować. A serwis ma klienta głęboko w d...

A co do ich navi z DVR i kamerą cofania -
    1 - to albo DVR, albo navi, bo jak chcesz używać jednego i drugiego, to jest lipa. Ekran TFT z bardzo słabymi kątami widzenia, więc musisz ustawić tak aby go dobrze widzieć, a wtedy urządzenie nie bardzo widzi drogę, no chyba że zamontujesz centralnie przed sobą.
    2 - zapomnij że coś zobaczysz na tym ekranie w słoneczny dzień
    3 - zapomnij że kamera cokolwiek pomoże gdy jest ciemno, no chyba że zamontujesz dodatkowe światła z tyłu, aby oświetlały.
    Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
    Nikon
    D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1

Domyślnie

GonzoG nie wiem skąd masz taka opinię...ale...
    ja używam takiej kamerki już od 3 lat i spisuje się idealnie...mogę poszukać linka....
    to kamera cofania dedykowana do modelu na podzespołach Sony czy chip jest Sony...coś takiego...koszt około 3 paczek...
    bardzo dobra jakość wsteczne swiatło daje wystarczającą widoczność w nocy... dodatkowo światła stopu...i mozna to jeszc ze wyregulować odpowiednio...
    ja mam w audiku zamontowane do ori nawigacji ale ojcu niedawno zamówiłem do nawigacji Navroad....i równiez spisuje się idealnie...

ps.
    punktu 1 zupełnie nie skumałem....
    Ostatnio edytowane przez wonito ; 21-08-2013 o 10:47
    Podpis zgodny z regulaminem forum

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wonito Zobacz posta
    GonzoG nie wiem skąd masz taka opinię...ale...
    ja używam takiej kamerki już od 3 lat i spisuje się idealnie...mogę poszukać linka....
    to kamera cofania dedykowana do modelu na podzespołach Sony czy chip jest Sony...coś takiego...koszt około 3 paczek...
    bardzo dobra jakość wsteczne swiatło daje wystarczającą widoczność w nocy... dodatkowo światła stopu...i mozna to jeszc ze wyregulować odpowiednio...
    ja mam w audiku zamontowane do ori nawigacji ale ojcu niedawno zamówiłem do nawigacji Navroad....i równiez spisuje się idealnie...

ps.
    punktu 1 zupełnie nie skumałem....
    Nie piszę o kamerkach cofania, bo sam takiej używam i sprawdza się świetnie, warunkiem jest dobra kamerka i dobry wyświetlacz.

Chodzi tu tylko i wyłącznie o rozwiązanie GoClever.
    Nikon

Domyślnie

aha...no to luzik
    ja polecam nawi plus oddzielnie kamerę na tył...
    oraz wszystkim którzy mają ori wyświetlacz...bo parktronic przy tym to lipa a i cena chyba wyższa jesli ktoś chce dokupić coś godnego uwagi...
    Podpis zgodny z regulaminem forum

Domyślnie Nawigacja GPS 5" vs. 7"...

no właśnie, jak w temacie...jakoś się uchowałem i do dziś nie potrzebowałem nawigacji, (atlas w zupełności mi wystarczał w podróżach po świecie i europie...) no i teraz zamierzam kupić, tylko nie wiem czy 5 czy 7 cali...może ma ktoś jakieś fizyczne porównanie między tymi wielkościami, czy 7" nie będzie za duża?

p.s.
    nawigacja będzie jeździła głównie w Fordzie S-Max, tak więc miejsca na szybie i podszybiu jest sporo...

uprzedzę...nie mogę podjechać do sklepu i porównać, bo w Sanoku nie ma nigdzie 7" nawigacji...a i z 5' nie ma szału...
    D300s/MB-D10/17-55/35/50/85/70-200/SB600/ i ... brak czasu! Fuji X-T10/X-T20/18/35/56...

Domyślnie

mialem 7 calowego tableta i prawie 5 cali samsung note, zostal note. lubie duze ekrany, ale 7 cali na nawigacje dla mnie to przesada, co innego do ogladania filmow etc, ale stricte do navi 5 cal

Domyślnie

Ja do navi używam telefonu z ekranem 3.8" i nie narzekam, ale czasami mógłby być większy. Mam też tablet 7" ale jest on stanowczo za duży. Może w TIRach by był dobry, ale w samochodzie osobowym zasłania połowę przedniej szyby.
    Nikon

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

5" Ci w zupelnosci wystarczy (a to i tak za duzo bo juz 3,5-4,3" styka, chyba ze ktos ma problemy ze wzrokiem - wtedy polecam gogle albo zaprzestanie jazdy samochodem). Pamietaj, ze 5" to sam ekran, a do tego masz jeszcze obudowe i nagle sie robi 53739" wiec nawet jakbys jezdzil szklanym szescianem to moze okazac sie, ze duzo zaslania
    Ostatnio edytowane przez shaolin ; 21-08-2013 o 17:10

Domyślnie

Mam aktualnie w osobówce uchwyt przyssany do szyby i zakładam 7" tablet. Po pierwsze całość jest tak ciężka, że z obawy o rozbicie tabletu przy odessaniu się przyssawki podparłem całą konstrukcję taką sztywną gąbką - taka obszyta czymś i dobrze usuwa parę z okna, na zimę będę jej potrzebował Szczerze? Lepiej mi się jeździło z telefonem 4,3". Mniej ograniczał widoczność, można było zamontować całość bliżej kierownicy i patrzeć na drogę, a tak muszę co jakiś czas zerkać w okolice prawego lusterka (nie, żebym nie patrzał w lusterka, ale akurat prawe w trasie jest najmniej interesujące dla mnie). Bierz 5".

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów