Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 37

Wątek: Nikon d2x vs ?

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Witam,

miałem d2h (nadal mam) później się przesiadłem na d3 - zmiana kolosalna, nie ma co tłumaczyć, czasami jak teraz biorę do reki d2h podczas porządków to nie mogę uwierzyć że na tym pracowałem i robiłem zawodowo zdjęcia, aparat technicznie z innej epoki , d2x jest nowszy, no ale jednak. Gdybym miał teraz kupić aparat to zdecydowanie bym nie szedł w d2x tylko kupił coś bardziej współczesnego. Szczerze to już nie pracuje zawodowo i sprzedaje d3 i się przesiadam na coś mniejszego na co dzień, mi magia jednocyfrowych body minęła, ale przyznam, jest takie coś

pozdrawiam, Mateusz.
    Kiedyś: D3, D2H, D70s
    Aktualnie: D750, Z7II

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wel Zobacz posta
    miałem d2h (nadal mam) (...) d2x jest nowszy, no ale jednak.
    Wcale nie jest nowszy, to w zasadzie ten sam korpus z inną matrycą i wyświetlaczem. Też miałem D2h i D2xs, bardzo dobrze je wspominam, co prawda matryce już trochę nie z tej bajki ale jak przeglądam obrazki z nich to nadal bardzo mi się podobają. Nawet krajobrazowe z D2h

A już zobaczyć ile RAWów z D2h zmieści sie na niewielkiej taniutkiej karcie, i z jaką prędkością obrabia je wiekowy, nic nie warty komputer który wiesza się przy próbie odpalenia Photoshopa - bezcenne
    "Kiedy wszystkie sposoby zawiodą, należy przeczytać instrukcję obsługi" - Murphy

Uprawnienia umieszczania postów