Close

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Domyślnie Tatrzańskie widoki

Witajcie. Poniżej przedstawiam kilka Tatrzańskich widoczków z tegorocznych wakacji. Bardzo jestem ciekaw Waszych opinii. Co poprawić, czego się strzec w przyszłości? Proszę o słów kilka a nawet kilkanaście.

1.

2.

3.

4.

Domyślnie

Najlepiej prezentuje sie 2, zdjecie nr 1 tez ladne, ale nie pasuje mi podzial 50/50
    3-jka bardzo slaba, 4ka niby ok, ale czegos brakuje...
    Ogolnie mam wrazenie,z e balans bieli na warunki panujace jest zbyt cieply poza 2jka.
    Jak by tak 2jke dobrze wyostrzyc to byla by naprawde dobra!

Domyślnie

Czyli jedynka cięcie 2:1 dla nieba np? Balans jest raczej ok, słońce dawało na 150% swej mocy... Dziękówka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
    Najlepiej prezentuje sie 2, zdjecie nr 1 tez ladne, ale nie pasuje mi podzial 50/50
    3-jka bardzo slaba, 4ka niby ok, ale czegos brakuje...
    Ogolnie mam wrazenie,z e balans bieli na warunki panujace jest zbyt cieply poza 2jka.
    Jak by tak 2jke dobrze wyostrzyc to byla by naprawde dobra!
    Zgodziłbym się z Gregiem tylko co do 1. - rzeczywiscie proporcje psują tę fotę. Ja ciąłbym górę tuż ponad środkową chmurą. Jedynka i dwójka są jakby zamglone, dokontrastowanie by się przydało. Nie wiem dlaczego 3. tak dostała po uszach , gdyby jej przyciąć góry do tak nielubianego 50/50 byłoby całkiem nieźle. Czwórka też ma za dużo nieba.
    A new shit has come to light...

Domyślnie

Jak dla mnie na #1 i #2 ewidentnie brakuje dołu, za to trójka całkiem mi się podoba
    60D+ 10-200 f3.5 IS USM|Travelphoto
    Semper in altum

Uprawnienia umieszczania postów