Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Domyślnie Z tęsknoty za Toskanią

Szuflada 2010 - już się nie mogę doczekać urlopu Zapraszam

K5 + S10-20 + 40/2.8 Ltd + 70/2.4 Ltd + 15/4 Ltd + T70-200/2.8 + Lee Filters
    http://bartekkw.deviantart.com/
    "Dwanaście świetnych fotografii każdego roku to wspaniały plon" Ansel Adams

Domyślnie

Bardzo fajne Bartek.Oby tak dalej...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez diablo1 Zobacz posta
    Bardzo fajne Bartek.Oby tak dalej...
    Dzięki
    Na razie jesteś jedyny komu chciało się coś skrobnąć

Domyślnie

To będę drugi: piękne miejsce, klimat na zdjęciu - JEST ... ciekawe czy gdyby zastosować polara ... czy odjął by te lekkie zamglenie między wzgórzami, nadał trójwymiar ?!
    Panerai vel Eliot Capone

Domyślnie

No to ja będe trzeci Przyjemny obrazek, na którym pokazujesz Toskanię troszkę inaczej niż dotychczas na forum zawsze kojarzyła mnie się z pięknym słoncem, soczystą zielenią itp, itd. a u Ciebie wychodzi, że tam też są brzydsze dni bez magicznego światła.
    Co do kadrowania, wkurzają mnie te korony drzew uciete w połowie, ale wiem, że jak byś mógł lepiej to wykadrować, to na pewno byś to zrobił.
    Pozdrawiam.
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 31-07-2013 o 17:37 Powód: pis. ("napewno", "troszku")

D7100+N 18-105; S10-20; S17-50 2,8; N50 1.8G+BENRO A1695F
    Kilka moich zdjęc i jeszcze kilka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Panerai Zobacz posta
    gdyby zastosować polara ... czy odjął by te lekkie zamglenie między wzgórzami, nadał trójwymiar ?!
    Polar nie jest od tego. To fajny filtr, ale nie idealizujmy go.
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

No to jeśli by nie odjął, to przynajmniej dosycił i dodał kontrastu, który wizualnie odjąłby jednak
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 31-07-2013 o 17:36 Powód: :)
    Panerai vel Eliot Capone

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bajcy Zobacz posta
    No to ja będe trzeci Przyjemny obrazek, na którym pokazujesz toskanie troszku inaczej niż dotychczas na forum zawsze kojarzyła mnie się z pięknym słoncem, soczystą zielenią itp, itd. a u Ciebie wychodzi, że tam też są brzydsze dni bez magicznego światła.
    Co do kadrowania, wkurzają mnie te korony drzew uciete w połowie, ale wiem, że jak byś mógł lepiej to wykadrować, to na pewno byś to zrobił.
    Pozdrawiam.
    Toskania to piękna kraina i zdecydowanie bardziej urozmaicona aniżeli pokazuje to Jarek. To nie tylko cyprysy i i rozświetlone pagórki W moim przypadku zdjęcie robione było po zachodzie słońca na trasie między wybrzeżem Toskanii a dawną stolicą tego regionu - Lukką. Niestety tym czasie kiedy tam byłem nie dane mi było doświadczyć mgiełek i soczystej zieleni na polach - w tych miejscach sierpień jest tam jednorodny kolorystycznie, a upał niesamowity. Co do kadru to drzewka uniknąć się nie dało chcąc pokazać dół zdjęcia z rozciągającym się miasteczkiem.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bartekkw Zobacz posta
    Toskania to piękna kraina i zdecydowanie bardziej urozmaicona aniżeli pokazuje to Jarek. To nie tylko cyprysy i i rozświetlone pagórki W moim przypadku zdjęcie robione było po zachodzie słońca na trasie między wybrzeżem Toskanii a dawną stolicą tego regionu - Lukką. Niestety tym czasie kiedy tam byłem nie dane mi było doświadczyć mgiełek i soczystej zieleni na polach - w tych miejscach sierpień jest tam jednorodny kolorystycznie, a upał niesamowity. Co do kadru to drzewka uniknąć się nie dało chcąc pokazać dół zdjęcia z rozciągającym się miasteczkiem.
    Własnie dlatego to zdjęcie mnie się podoba, bo pokazuję toskanie inaczej a niż tylko piękne kolory

D7100+N 18-105; S10-20; S17-50 2,8; N50 1.8G+BENRO A1695F
    Kilka moich zdjęc i jeszcze kilka

Domyślnie

Domki sympatycznie układają sie w ścieżke Brakuje troche dołu, niebo szwankuje, reszta pikna
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 01-08-2013 o 01:03 Powód: orto. ("szfankuje")
    Aparat, jakieś obiektywy i torba używana.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów