witam!
chcialbym sprawdzic czy aparat byl kradziony jak to zrobic(oczywiscie nikona)?
jak bylo to sorki, ale nieudalo mi sie znalesc, prosze tylko wkleic linka![]()
Szukaj
witam!
chcialbym sprawdzic czy aparat byl kradziony jak to zrobic(oczywiscie nikona)?
jak bylo to sorki, ale nieudalo mi sie znalesc, prosze tylko wkleic linka![]()
Nie robię nic za darmo i proszę nie proś mnie o to. Za darmo pracują podobno niektórzy fotografowie.
autor=posiadacz praw autorskich=właściciel zdjęcia, jeżeli sam możesz sprzedać zdjęcie jesteś jego autorem, w każdym innym przypadku nie.
hm chyba najlepiej jakoś po numerach seryjnych, jeśli kupiłes całkiem niedawnoi poszukaj w ostatnicjh postach, był związany z kradzieża aparatu i były tam podane numery seryjne, sprawdż
Z6, D 7100, D80 + 18-35/1.8 + 24-70/4 s, 85/1.8 s, +50/1.8 af-s +70-300vr +SB900 +....
Nie robię nic za darmo i proszę nie proś mnie o to. Za darmo pracują podobno niektórzy fotografowie.
autor=posiadacz praw autorskich=właściciel zdjęcia, jeżeli sam możesz sprzedać zdjęcie jesteś jego autorem, w każdym innym przypadku nie.
zrób nim jpg`a i obejrzyj exif. Czasem niektórzy (np. ja) dodają w aparacie prywatny komentarz, który się przykleja do każdego jpg`a. Ja tam wpisałem numer kom. i mail`a. Jeśli coś takiego jest, dzwonisz do gościa i sprawa jasna
Pzdr
D800
BODY pod pachę i na najbliższy Komisariat Policji. Proszisz o sprawdzenie w systemie komputerowym, bo właśnie kupiłeś i chciałbyś mieć pewność, że wszystko OK.
Uwagi:
- nie sprawdzą sprzętu jak go nie będziesz miał ze sobą,
- jak okaże się, że kradziony to zatrzymają korpus do wyjaśnienia (możesz go już nigdy nie odzyskać, bo np. wróci do właściciela), ale przynajmniej Ty nie będziesz miał sprawy karnej za paserkę.
Nikon D40 + Nikkor 18-70. Dopiero zaczynam zabawę z rysowaniem światłemjestem kompletnym amatorem.
Na pierwszy komisariat... A najpierw sprawdź czy czasem nie jest mójW podpisie numery
UKRADZIONY Nikon D80 (sn: 7026853), UKRADZIONYAF Nikkor DX 18-135mm (sn: 2271947)
Owszem, jpg'a a nie jpg-a. A poza tym to się wkłada swoją kartę i w domu się podgląda
D800
Mój w jpg'u miał w komentarzu 'by ARUTREK'. Ale to musisz np w opandzie, bo windowsowy "wjułer" tego nie czyta.
UKRADZIONY Nikon D80 (sn: 7026853), UKRADZIONYAF Nikkor DX 18-135mm (sn: 2271947)
Skontaktuj się z nami