Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 23

Domyślnie

Chodziło mi o zastosowanie w portrecie i w ogóle przy ostrzeniu na większe odległości
    Każdy kilogram obywatela z wyższym wykształceniem szczególnym dobrem narodu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Stilnox Zobacz posta
    Chodziło mi o zastosowanie w portrecie i w ogóle przy ostrzeniu na większe odległości
    Jest b.dobrze.
    Chyba jedynie Nikkor prezentuje sie lepiej.

Ale moze niech wypowiedza sie inni bo ja w Tokince jestem zakochany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nemeth Zobacz posta
    Jest b.dobrze.
    Chyba jedynie Nikkor prezentuje sie lepiej.

Ale moze niech wypowiedza sie inni bo ja w Tokince jestem zakochany
    Ok jestem już na 100% przekonany, jutro zamawiam Tokinkę. Wielkie dzięki za pomoc w wyborze!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Stilnox Zobacz posta
    Ok jestem już na 100% przekonany, jutro zamawiam Tokinkę. Wielkie dzięki za pomoc w wyborze!
    No i dobrze, obiektyw pancerny, ostrzy dosc szybko, ostry od pelnej dziury, sie troche wysuwa no ale coz to nie VRka nikona, ktora ma wewnetrzne ogniskowanie chyba.
    Ostatnio edytowane przez manio ; 04-06-2007 o 22:42
    Nikon

Domyślnie

No a ja mam złe doświadczenie z Tokiną. Dość spory FF. Na jutro jestem umówiony z sprzedawcą, mam nadzieję, że będę mógł wymieic bo na razie autofocus nie bardzo nadaje sie do użycia.
    Ostatnio edytowane przez EMJOT ; 06-06-2007 o 10:17

Domyślnie

Stało się! Obiektyw kupiłem. Na razie zrobiłem tylko kilka fotek testowych na BF/FF, wszystko gra, szkło ostrzy prawidłowo . Pierwsze wrażenia są jak najbardziej pozytywne, ostrośc niesamowita, rzeczywiście już od 2.8, dalej to juz tylko lepiej. Wykonanie perfekcyjnie, po tych wszystkich plastikach miło jest wziąc do ręki coś porządnego.
    Dzisiaj troche dokładniej go przetestuję to może wrzucę parę fotek jakby ktoś był zainteresowany. Szkło kupiłem we Wrocławiu w Foto-Raju, chodzi teraz po 1450 zł -70 zwrotu bo jest jakaś promocja Tokiny. To na razie, idę trzaskać foty

Domyślnie

gratuluje zakupu!
    ja niestety nie miałem tyle szczęścia i moją musiałem dziś oddać. Całe szczęście, że sprzedawca okazał się na tyle w porządku, że nie robił problemów. Co ciekawe miał jeszcze jedną tokine na stanie i też FF był tyle, że mniejszy.
    W końcu stanęło na tym, że czekam aż będą mieli następną dostawę (najbliższa środa) i albo trafię na egzemplarz tokiny bez ff/BF, albo wezmę tamrona 90.

Przy okazji ukłony dla www.fotozakupy.pl - tam kupiłem tokinę i nie bylo problemów z jej zwrotem. P. Adam to fajny gość (też nikonowiec

Domyślnie

[QUOTE=EMJOT;321234]gratuluje zakupu!
    ja niestety nie miałem tyle szczęścia i moją musiałem dziś oddać. Całe szczęście, że sprzedawca okazał się na tyle w porządku, że nie robił problemów. Co ciekawe miał jeszcze jedną tokine na stanie i też FF był tyle, że mniejszy.
    W końcu stanęło na tym, że czekam aż będą mieli następną dostawę (najbliższa środa) i albo trafię na egzemplarz tokiny bez ff/BF, albo wezmę tamrona 90.

myślałem że w Tokinach FF/BF zdażają się stosunkowo rzadko a tu dwa egzemplarze wadliwe, ciekawe czy pochodziły z jednej partii produkcyjnej. Cóż kupno szkła zwłaszcza nienikkorowego to jednak loteria i trzeba mieć szczęście. Ja się naciąłem na Tamronie 28-75 (koszmarny FF) ale wymieniłem na 17-50 i jest OK. Życzę Ci powodzenia przy kolejnych egzemplarzach, lepiej dobrze sprawdzić na początku niż potem pluć sobie w brodę że fotki nieostre.

Cool

Cytat Zamieszczone przez boobass Zobacz posta
    sigma 150, tylko drożej
    Mam Sabinkę 150 f2.8 Macro jestem z niej bardziej niż zadowolony uważam że jest rewelacyjna .
    . . . Coś na C coś na D trochę słoików Twist-Off z wieczkiem . . .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gadas Zobacz posta
    Mam Sabinkę 150 f2.8 Macro jestem z niej bardziej niż zadowolony uważam że jest rewelacyjna .
    Też się nad nią zastanawiałem bo to bardzo dobre szkło, niestety jak dla mnie trochę za długie jak do portretu, choć przy makro im dłużej tym lepiej. Niestety Nikkor 85 jest u mnie w planach najwcześniej za rok do tego czasu makroobiektyw musi mi wystarczyć też za portretówkę

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów