Close

Strona 16 z 110 PierwszyPierwszy ... 614151617182666 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 1097

Wątek: Lightroom 5

Nadworny melexiarz Awatar foto4deg
    Miasto
    Norwegia/Bydgoszcz

Domyślnie

Mam taki mały problem. Otóż przy eksporcie pliku ustawiam, aby zapisało mi zdjęcie w rozdzielczośći 400x300, a L5 zapisuje 400x149. Może ktoś mi wytłumaczyć, dlaczego tak się dzieje?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez foto4deg Zobacz posta
    Mam taki mały problem. Otóż przy eksporcie pliku ustawiam, aby zapisało mi zdjęcie w rozdzielczośći 400x300, a L5 zapisuje 400x149. Może ktoś mi wytłumaczyć, dlaczego tak się dzieje?
    złe kadrowanie?
    Nikon d700+Mb-d10/D800 + MB-d12|Zenitar 16 2.8|N16-35 4 vr|Sigma 70-200 F2.8 II EX DG MACRO HSM|2xSB-800|YN 560|Samyang 85 1.4 AE UMC|Naneu Urban Gear u120

Domyślnie

Witam
    Mam pytanko????, posiadam lightroom 4 teraz chce kupić 5. Z opisu wynika, że przy aktualizacji z 4 na 5 koszt około 300 zeta, przy próbie
    pobrania ze stronki Adobe mimo wpisu aktualizacja ustawia mi cene jak za pałny program. Co robie nie tak a może czegoś nie doczytałem.
    D300s + 18-200 (poszedł do ludzi) teraz Alpha 7 + 24 - 70, dodatek to iPhone 6

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Kędzierzyn-Koźle

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tot1977 Zobacz posta
    Witam.
    Dzwoniłem w zeszłym tyg. do Adobe. Pan potwierdził promocje dla osób które kupiły LR4 w okresie 11 czerwiec do końca sierpnia czyli tak ja napisał mOSAd.
    Ja się zdecydowałem na ten krok ponieważ zależy mi też na trzymaniu wersji 4. Generalnie jakbym startował od "zera" to pewno by mi się nie chciało kombinować za te kilkanaście złotych.

Tomek
    Witam.
    Jak wygląda procedura otrzymania darmowego uaktualnienia z v.4 do v.5?
    Dystrybutor, u którego zakupiłem Lightroom w v.4 zamieścił informacje, że należy wysłać skan dowódu zakupu oraz nr licencji na adres [email protected].
    Tak też zrobiłem.
    Dzisiaj otrzymałem maila zwrotnego, że adres mailowy jest nieaktywny.

Z góry dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam
    saner

Domyślnie

A sprzedawcy pytałeś?
    D200 plus graty...

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Kędzierzyn-Koźle

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KS Zobacz posta
    A sprzedawcy pytałeś?
    Wysłałem maila do sprzedawcy i jednocześnie napisałem posta tutaj.
    Z tego co poczytałem, z wcześniejszych postów wynika, że niektórym udało się podnieść swojego Lightrooma za free do v.5, więc pomyślałem, że się podzielą co i jak należy zrobić.

Pozdrawiam.

Domyślnie

Proszę o wyjaśnienie jakiejś mądrej głowy, dlaczego LR5 woła tak paskudne RAWy, względem dwóch popierdułkowatych wołaczy, którym wychodzi to rewelacyjnie:
    lajtrum5
    dwa inne tak samo wywołane
    (oba default, zero ingerencji).
    "Idiotów na świecie jest mało, ale są tak sprytnie rozstawieni, że spotykasz ich na każdym kroku."

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dexter88 Zobacz posta
    Proszę o wyjaśnienie jakiejś mądrej głowy, dlaczego LR5 woła tak paskudne RAWy, względem dwóch popierdułkowatych wołaczy, którym wychodzi to rewelacyjnie:
    lajtrum5
    dwa inne tak samo wywołane
    (oba default, zero ingerencji).
    A może przez to, że nie masz ich tak samo ustawionych ...

Każdy program woła RAWy na swój sposób. Inaczej to robi CNX, inaczej CameraOne, inaczej robi to LR.
    Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
    Nikon
    D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1

Domyślnie

Tylko, że LR robi to na swój sposób, a inne tak jak pokazuje zdjęcie aparat i podgląd obrazów.
    Różnica jest ogromna, trochę się naszukam zanim znajdę podobne ustawienia do wpisania w ten program..
    "Idiotów na świecie jest mało, ale są tak sprytnie rozstawieni, że spotykasz ich na każdym kroku."

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dexter88 Zobacz posta
    Tylko, że LR robi to na swój sposób, a inne tak jak pokazuje zdjęcie aparat i podgląd obrazów.
    Różnica jest ogromna, trochę się naszukam zanim znajdę podobne ustawienia do wpisania w ten program..
    Tylko CNX i VNX potrafią domyślnie wywołać RAW'a tak jak wygląda on na aparacie - pod warunkiem, że posiadają profile, które są w aparacie (dotyczy dogrywanych profili)

Żaden inny program nie jest w stanie odczytać ustawień Picture Control, więc nie jest w stanie wywołać tak jak wyglądało to w aparacie.

Masz problemy z ustawieniem kolorów - kup sobie np. ColorChecker.
    Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
    Nikon
    D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1

Strona 16 z 110 PierwszyPierwszy ... 614151617182666 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów