Mam taki mały problem. Otóż przy eksporcie pliku ustawiam, aby zapisało mi zdjęcie w rozdzielczośći 400x300, a L5 zapisuje 400x149. Może ktoś mi wytłumaczyć, dlaczego tak się dzieje?
Szukaj
Mam taki mały problem. Otóż przy eksporcie pliku ustawiam, aby zapisało mi zdjęcie w rozdzielczośći 400x300, a L5 zapisuje 400x149. Może ktoś mi wytłumaczyć, dlaczego tak się dzieje?
Witam
Mam pytanko????, posiadam lightroom 4 teraz chce kupić 5. Z opisu wynika, że przy aktualizacji z 4 na 5 koszt około 300 zeta, przy próbie
pobrania ze stronki Adobe mimo wpisu aktualizacja ustawia mi cene jak za pałny program. Co robie nie tak a może czegoś nie doczytałem.
D300s + 18-200 (poszedł do ludzi) teraz Alpha 7 + 24 - 70, dodatek to iPhone 6
Witam.
Jak wygląda procedura otrzymania darmowego uaktualnienia z v.4 do v.5?
Dystrybutor, u którego zakupiłem Lightroom w v.4 zamieścił informacje, że należy wysłać skan dowódu zakupu oraz nr licencji na adres [email protected].
Tak też zrobiłem.
Dzisiaj otrzymałem maila zwrotnego, że adres mailowy jest nieaktywny.
Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam
saner
Proszę o wyjaśnienie jakiejś mądrej głowy, dlaczego LR5 woła tak paskudne RAWy, względem dwóch popierdułkowatych wołaczy, którym wychodzi to rewelacyjnie:
lajtrum5
dwa inne tak samo wywołane
(oba default, zero ingerencji).
"Idiotów na świecie jest mało, ale są tak sprytnie rozstawieni, że spotykasz ich na każdym kroku."
Tylko, że LR robi to na swój sposób, a inne tak jak pokazuje zdjęcie aparat i podgląd obrazów.
Różnica jest ogromna, trochę się naszukam zanim znajdę podobne ustawienia do wpisania w ten program..
"Idiotów na świecie jest mało, ale są tak sprytnie rozstawieni, że spotykasz ich na każdym kroku."
Tylko CNX i VNX potrafią domyślnie wywołać RAW'a tak jak wygląda on na aparacie - pod warunkiem, że posiadają profile, które są w aparacie (dotyczy dogrywanych profili)
Żaden inny program nie jest w stanie odczytać ustawień Picture Control, więc nie jest w stanie wywołać tak jak wyglądało to w aparacie.
Masz problemy z ustawieniem kolorów - kup sobie np. ColorChecker.
Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
Nikon D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1
Skontaktuj się z nami