Szukaj
Robisz super zdjecia, a to wszystko dzięki Contaxom.
Mekano, specjalnie dla ciebie:
http://www.wapy.com/entiz/read.php?num=11073
Masz super test i dużo zdjęć, rawy i jpgi, jak wolisz. Nie ma tylko porównania bezpośredniego do D90 ale może coś ci da ta strona![]()
D700 | F5 | F4 | F3 | F2 | F | FM2n | NIKOMAT FTn | FUJIFILM X100
AF16/2.8D | AF18/2.8D | AF28/1.4D |AF20-35/2.8D | AF85/1.4D | AF105/2D DC | AF135/2D DC | AF180/2.8D | AF70-180/4.5-5.6D ED Micro | AF80-200/2.8D ED
MF16/3.5Ai | MF20/4Ai | MF28/2Ai | MF55/1.2Ai | MF105/2.5Ai
Nie o to chodzi, zebys zobaczyl moje zdjecia i zaczal je kwestionowac pod jaki aparat sie nadaja, przeciez to nie ma sensu, po co mi sluchac opinii negatywnych czy pozytywnych, jakos malo mnie to interesuje, nie zajmuje sie fotografia profesjonalnie, nie robie slubow itp. fotografia dla mnie to pasja, wystarczy ze mi sie podobaja i to jest najwazniejsze, no powiedzmy, ze mam jeszcze wielu ludzi na swiecie ktorym sie moje fotografie podobaja i mnie to najbardziej cieszy.
deep ok, stronka zapisana wrocilam z fiesty, wiec jutro sobie w spokoju obejrze.
Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.
Co tak niektórzy ciągle o tym onanizmie? Albo to jakieś bardzo modne słowo jest, albo są mocno niewyzyci emocjonalnie, fizycznie. Popieram Mekano, jak kupować to najlepsze co uważamy. Gdy ja tak robię to nigdy potem nie żałuję.
Nie sztuka kupic cos, bo jest "cool", sztuka to jest wywnioskowac czy dla nas bedzie to odpowiedni sprzet, by wlasnie potem nie zalowac, mimo ze inni wychwalaja dana rzecz pod niebiosy, nam moze to zupelnie nie odpowiadac.. dlatego fajnie jest poczytac i sie dowiedziec jak najwiecej rzeczy, niz kupic cos w ciemno i potem byc niezadowolonym, bo spodziewalismy sie czegos innego..
Dzis np. rano (dalsza czesc fiesty) potrzebowalam iso 1600 i czasow na poziomie 1/200, taki rx100 watpie by sobie z tym poradzil.. no ale nie oceniam bo nie mialam, takze mimo ze rx100 to dobry aparat, mysle jednak ze najlepiej sie spisze na wakacje, z czyms innym bylo by troche gorzej porownujac do bezlusterkowca..
Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.
Dziś pakuję walizkę i opuszczam Lizbonę. Przez tydzień RX100 dzielnie mi towarzyszył. Jestem z niego bardzo zadowolony, ale pewnie z innego też bym był, po prostu chciało mi się zdjęcia robić. Za parę dni wrzucę coś do działu ulicznego.
Skontaktuj się z nami