Close

Strona 154 z 189 PierwszyPierwszy ... 54104144152153154155156164 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 531 do 1 540 z 1929

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Aparat ogołociĺem ze wszystkiego co może zwiększać zużycie. Są w sieci podobne doświadczenia ze słabą baterią w M4, na przykład tutaj w recenzji na spidersweb.pl, gdzie napisano:

"Przy standardowym wykorzystaniu aparatu (zdjęcia, co jakiś czas krótki filmik, przeglądanie zdjęć kilka razy w ciągu dnia), bateria wystarcza właściwie na pół dnia. Nie wiem, czy dobiłem choć raz do 200 zdjęć na jednym ładowaniu."

Więc jest coś na rzeczy... Zastanawiam się czy np. po czasie ładowania baterii nie można podejrzewać ze coś jest z nią nie tak. Moja w aparacie ładuje się 3h a powinna chyba około 4h? Niewykluczone, że niebawem kupię zapas i będzie porównanie.

Domyślnie

Mam takie dziwne pytanie Czy ktoś z Was pozbyłby się Sony A6000 z zeissem 16-70 na rzecz RX100 mkII ?
    Ja właśnie mam zamiar tak zrobić, ze względu na różnicę w wielkości sprzętu. Ale jak to bywa, zaczynam mieć wątpliwości. I nawet już dzisiaj kupiłem wysyłkowo RX100 mkII, ale z możliwością zwrotu.
    Może jestem stuknięty. Zdaje sobie sprawę z różnicy w jakości fotek. Ale......czy ta różnica jest aż taka duża fotografując właściwie tylko do rodzinnego albumu? Jestem już w słusznym wieku, powiem tylko że przez ostatnie ponad 50 lat nie rozstawałem się z aparatem, takim lub innym i się sporo nafotografowałem. Teraz praktycznie robię fotki na różnych uroczystościach rodzinnych ( jest ich jak na lekarstwo) i fotki wnukowi na wakacjach, oraz czasami jakiś detal architektoniczny, zabytek, lub krajobraz. Chyba nawet mógłbym zacisnąć zęby i przeboleć brak wizjera na rzecz możliwości schowania do kieszeni.
    Co myślicie? Pomóżcie dziadkowi w decyzji )))))))))
    Edit: Właśnie mija 10 lat jak czytam to forum, więc z tej okazji życzenia wszystkiego najlepszego dla wszystkich forumowiczów )
    Ostatnio edytowane przez sssmok ; 23-06-2016 o 17:21
    zdjęcia to zatrzymany czas i nasza historia

Domyślnie

Jeśli gabaryty A6000 Ci przeszkadzają, to jak dla mnie RX100 jest dobrą opcją. Ściągnij do tego DXO 9, właśnie stał się darmowy i odszumiaj RAWy w trybie PRIME do ISO3200(jeżeli potrzebujesz ). AF, co prawda w ciemnicy gorszy od A6k, ale przyzwyczaisz się. Ten aparat naprawdę wchodzi do kieszeni i ... robi zdjęcia
    Będziesz zadowolony.
    Pozdrawiam
    Paweł

Moja radosna twórczość

Domyślnie

Rawy to dla mnie nie problem, ale ostatnio jakoś się rozleniwiłem i jeśli jpegi są na przyzwoitym poziomie, to mi w zupełności wystarczą. Zobaczymy bo oglądając w sieci opinie i fotki, to jednak nic nie zastąpi wzięcia puszki do ręki i zobaczenia jak się sprawdzi w działaniu. Na razie jestem na rozdrożu A rawy, jak się nie da inaczej są oczywiście do przemyślenia. W sumie można bardziej wymagające fotki wywoływać i trochę przy nich pogrzebać. A na co dzień robić sobie w jpegach. Dzięki za odzew.

Domyślnie

A może jeszcze jedno. Aparat jest nieco "śliski" i nie najpewniej trzyma się go w rękach. Dokupiłem doklejany grip (Richard Franiec) i jest trochę lepiej. Jpegów nie próbowałem robić, ale pewnie się da
    Pozdrawiam
    Paweł

Moja radosna twórczość

Domyślnie

Właśnie przeglądałem DXO 9 i w wykazie aparatów nie znalazłem RX100. Wykaz jest w mailu, który dostałem z numerem aktywacyjnym. Zobaczę jutro, jak dojdzie do mnie puszka. Może jest tak, że na wykazie nie ma a program obsługuje. Szkoda mi trochę tego zeissa 16-70 ale z drugiej strony jest wielki i nie za każdym razem chce się go zabierać na wycieczki.
    Co do gripów to są oryginalne Sony, trzeba będzie trochę poczytać, jaki w razie czego wybrać No i Jessops dodaje gratis oryginalny skórzany futerał, to też jest zysk, bo osobno jest dość drogi.
    Ostatnio edytowane przez sssmok ; 23-06-2016 o 23:47

Domyślnie

Nie pamietam czy DXO 9 czy 10, ale RX100 Mk.I był obsługiwany. Jest jeszcze darmowa wersja Capture One for Sony.
    Pozdrawiam
    Paweł

Moja radosna twórczość

Domyślnie

Jeśli chce ktoś zobaczyc co produkuje RX100 III to zapraszam - www.kargul.com.pl/steve-vai/
    D750|Z16|N20|T24-70/2.8|N85|2xQ30|Q60|

Domyślnie

Zapraszam na przechadzkę po muzeum Mercedesa

wiecej zdjęć tutaj: http://lech.zenfolio.com/p217035492

Pozdrawiam
    Paweł

Moja radosna twórczość

Domyślnie

Okazało się, że RX100 II jest w najbliższym czasie niedostępny w mojej okolicy, więc zanabyłem RX100 III i mam kilka dni na porównanie z A6k i zeissem 16-70 ale już widzę, że przepaści strasznej nie ma.
    Tylko tego maleństwa nie za bardzo jest jak trzymać podczas focenia. Paweł92, gdzie kupiłeś ten grip Franieca, bo ja szukam po necie i tylko u producenta można zamówić. Czy oryginalny grip od Sony daje radę?
    A i okazało się, że DXO 9 czyta serię RX100.
    Ostatnio edytowane przez sssmok ; 27-06-2016 o 04:22

Strona 154 z 189 PierwszyPierwszy ... 54104144152153154155156164 ... OstatniOstatni